Badea, primă victorie cu Consiliul Judeţean! Va fi pus în funcție

tot articolul
Badea, primă victorie cu Consiliul Judeţean! Va fi pus în funcție

EXCLUSIV! Olga Panaete a fost ELIBERATĂ!

tot articolul
EXCLUSIV! Olga Panaete a fost ELIBERATĂ!

Florăreasa Olga Panaete, ARESTATĂ pentru trafic de influenţă

tot articolul
Florăreasa Olga Panaete, ARESTATĂ pentru trafic de influenţă

Comună din Argeş,9 persoane în prima zi la vot! RĂZBUNARE POLITICĂ

tot articolul
Comună din Argeş,9 persoane în prima zi la vot! RĂZBUNARE POLITICĂ

SITUAŢIE INCREDIBILĂ! Sâmbătă, prezenţă la vot în Argeş: 4,74%

tot articolul
SITUAŢIE INCREDIBILĂ! Sâmbătă, prezenţă la vot în Argeş: 4,74%

Cornel Ionică a PIERDUT procesul cu ANI!

tot articolul
Cornel Ionică a PIERDUT procesul cu ANI!

Vezi cine este noul ŞEF al Poliţiei Argeş

tot articolul
Vezi cine este noul ŞEF al Poliţiei Argeş

Vezi ce spune Valeca despre o nouă funcție de ministru!

tot articolul
Vezi ce spune Valeca despre o nouă funcție de ministru!

Publicitate

Vizualizezi:acasa -> actualitate -> Simona Bucura, întâlnire privind cooperarea elvețiano-română


Simona Bucura, întâlnire privind cooperarea elvețiano-română


Google
Simona Bucura, întâlnire privind cooperarea elvețiano-română Deputatul Simona Bucura Oprescu a făcut la sfârşitul lunii trecute o vizită la Berna alături de alţi parlamentari români, unde s-au întâlnit cu președintele Consiliului Național al Adunării Naționale Elvețiene, președintele Grupului parlamentar al Partidului Democrat Creștin, președintele Comisiei de politică externă a Consiliului Statelor, co-președinte al Grupului interparlamentar de prietenie Elveția – România, consilieri de stat, șeful Domeniului Cooperarea cu Europa de Est din cadrul Departamentului Federal pentru Afaceri Externe din Elveția, precum și o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor și parohiilor românești din Elveția. Aceştia au discutat despre stadiul Programului de cooperare elvețiano-român și contribuția financiară elvețiană, program în cadrul căruia au fost implementate în România numeroase proiecte cu impact în promovarea creșterii economice şi nu numai. Din delegație au făcut parte şi deputatul Dragoș-Petruţ Bârlădeanu, președintele grupului, și deputatul Aida-Cristina Căruceru.

Programul vizitei a cuprins primirea delegației de către noul președinte al Consiliului Național al Adunării Naționale Elvețiene, domnul Dominique de Buman, convorbiri cu domnul Filippo Lombardi, consilier al Statelor, președintele Grupului parlamentar al Partidului Democrat Creștin, președintele Comisiei de politică externă a Consiliului Statelor, co-președinte al Grupului interparlamentar de prietenie Elveția – România, convorbiri cu domnii consilieri ai statelor Claude Béglé și Laurent Wehrli, membri ai Comisiei pentru politică externă ale Consiliului Național Elvețian. Totodată, au avut loc și convorbiri cu domnul Adrian Maître, șeful Domeniului Cooperarea cu Europa de Est din cadrul Departamentului Federal pentru Afaceri Externe din Elveția, precum și o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor și parohiilor românești din Elveția, organizată de către reprezentanții Ambasadei României de la Berna.
Delegația parlamentară română a fost prima delegație străină primită de către președintele nou ales al Consiliului Național al Adunării Naționale Elvețiene, domnul Dominique de Buman. În acest sens, deputații români i-au adresat demnitarului elvețian felicitări pentru alegerea domniei sale în această înaltă funcție de reprezentare și, totodată, l-au asigurat de disponibilitatea părții române de a utiliza pe mai departe diplomația parlamentară pentru a susține extindere a bazei de cooperare româno-elvețiene.
În cadrul întrevederilor, a fost analizat stadiul Programului de cooperare elvețiano-român și contribuția financiară elvețiană, program în cadrul căruia au fost implementate în România numeroase proiecte cu impact în promovarea creșterii economice, îmbunătățirea condițiilor de muncă, protecția socială și societatea civilă. Având în vedere faptul că acest program urmează să se încheie în anul 2019, partea română a fost interesată să afle dacă va fi reînnoit. Interlocutorii elvețieni au declarat că Programul de cooperare elvețiano-român s-a derulat foarte bine. De asemenea, aceștia au precizat că Guvernul de la Berna elaborează deja o propunere pentru acordarea unei noi contribuții financiare în acest sens. În același timp, reprezentanții elvețieni și-au exprimat convingerea că în timpul scurt rămas până la finalizarea Programului de cooperare, vor putea fi utilizate toate resursele financiare alocate proiectelor românești.
Un alt subiect abordat cu ocazia discuțiilor cu oficialii de la Berna a fost libera circulație a lucrătorilor și restricțiile de pe piața muncii din Elveția. Membrii delegației parlamentare române și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că, în mai 2017, Consiliul Federal Elvețian a activat clauza de salvgardare din Protocolul pentru România și Bulgaria la Acordul privind libera circulație cu UE, apreciind că decizia de impunere a clauzei de salvgardare nu este bazată pe situația concretă, deoarece, în realitate, mobilitatea forței de muncă românească în Elveția este redusă și nu poate justifica în fapt decizia.
Printre alte teme abordate s-au numărat și dezvoltarea relațiilor economice bilaterale și potențialul pentru creșterea investițiilor elvețiene în România, rolul comunității românești din Elveția ca promotor al cooperării dintre cele două țări, situația comunității românești din Elveția, sistemul de învățământ dual din Elveția etc.


Etichete: nu exista etichete pentru articolul Simona Bucura, întâlnire privind cooperarea elvețiano-română

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam introduceti codul din imaginea din dreapta pentru a preveni spamul