Prefectul de Argeş,AVERE ULUITOARE! 5 case, 6 terenuri, 6 depozite

tot articolul
Prefectul de Argeş,AVERE ULUITOARE! 5 case, 6 terenuri, 6 depozite

Fost PRIMAR din Argeş, trimis în judecată de DNA! 161 de fapte

tot articolul
Fost PRIMAR din Argeş, trimis în judecată de DNA! 161 de fapte

Echipa site-ului argesenii.ro vă urează Crăciun fericit!

tot articolul
Echipa site-ului argesenii.ro vă urează Crăciun fericit!

Publicitate

Vizualizezi:acasa -> administrativ -> Verificați valabilitatea actului de identitate


Verificați valabilitatea actului de identitate


Google
Verificați valabilitatea actului de identitate Direcția pentru Evidența Persoanelor a Municipiului Pitești - Serviciul de Evidența a Persoanelor Pitești face apel către cetățenii municipiului Pitești să verifice valabilitatea actului de identitate (data expirării corespunde cu ziua și luna datei de naștere a titularului) și să solicite în cel mai scurt timp eliberarea unui nou act de identitate. Prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, republicată, modificată și completată se stabilește atât vârsta la care se eliberează prima carte de identitate cât si momentele ulterioare când aceasta trebuie înnoită.

 

Astfel, minorul care a împlinit vârsta de 14 ani primește prima carte de identitate care este valabilă până la 18 ani, ulterior si aceasta se schimbă la 25 de ani, ca după împlinirea vârstei de 55 de ani termenul să fie nelimitat .

Direcția pentru Evidenţa Persoanelor a Municipiului Pitești eliberează pentru situații expres prevăzute de lege, carte de identitate provizorie al cărei termen de valabilitate este de 1 an de zile.

Indiferent de termenul de valabilitate al actului de identitate, exstă obligația legală de a-l preschimba dacă au apărut modificări cu privire la numele, prenume, locul, data nașterii, CNP-ul sau domiciliul titularului.

 

Se impune schimbarea cărții de identitate dacă această a fost anulată, a fost pierdută, furată sau este deteriorată sau când imaginea facială din actul de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului.

 

Se poate elibera o nouă carte de identitate, ca urmare a expirării termenului de valabilitatea a celei anterioare, în intervalul cuprins între a 180 - a zi înainte, dar nu mai mult de 15 zile după expirarea termenului de valabilitate.

Actul de identitate valabil poate rămâne în posesia titularului, la cererea expresă a acestuia, până la momentul în care i se înmânează noul document.

Direcția pentru Evidența Persoanelor a Municipiului Pitești - Serviciul de Evidența a Persoanelor Pitești are ca principală activitate eliberarea actelor de identitate pentru cetățenii care își stabilesc domiciliu în municipiului Pitești și cele 20 de localitățile arondate

 

Acesta își desfășoară activitatea în sediul situat în Calea Craiovei, Bl E3c parter și în mediul on line poate fi găsit pe site –ul www.e-ep.ro.


Etichete: nu exista etichete pentru articolul Verificați valabilitatea actului de identitate

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam introduceti codul din imaginea din dreapta pentru a preveni spamul