Cristian Gentea şi-a dat DEMISIA din fruntea PSD Argeş

tot articolul
Cristian Gentea şi-a dat DEMISIA din fruntea PSD Argeş

A venit decizia de numire a noului director de la Finanţe Argeş!

tot articolul
A venit decizia de numire a noului director de la Finanţe Argeş!

PSD Argeş suferă de Sindromul Stockholm

tot articolul
PSD Argeş suferă de Sindromul Stockholm

Gentea, veşti bune! Tarife mai mici la Apa Canal

tot articolul
Gentea, veşti bune! Tarife mai mici la Apa Canal

Publicitate

Vizualizezi:acasa -> actualitate -> Proiect important derulat de Universitatea din Pitești


Proiect important derulat de Universitatea din Pitești


Google
Proiect important derulat de Universitatea din Pitești Universitatea din Pitești derulează în perioada iunie - decembrie 2018 proiectul intitulat ,,Dezvoltarea marketingului relațional in cadrul mediului academic pentru creșterea accesului elevilor din medii defavorizate la învățământul superior și scăderea abandonului școlar al studenților’’. Proiectul vizeayă creșterea echității sociale, în vederea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior, corelarea ofertei educaționale cu cererea pieței muncii (inclusiv cele privitoare la consilierea și orientarea în carieră).

Obiectivele proiectului:

  • Consolidarea parteneriatelor Universității din Pitești cu ISJ-urile județelor Argeș, Vâlcea, Olt, Teleorman în vederea creșterii accesului elevilor de liceu la învățământul superior, pentru susținerea incluziunii sociale și corelarea ofertei educaționale cu cerințele pieței muncii.

  • Consolidarea parteneriatelor între UPIT și reprezentanții mediului socio-economic în vederea îmbunătățirii curriculei pornind de la nevoile pieței muncii și dezvoltarea unei rețele de networking instituțional pentru consolidarea relației dintre universitate și mediul socio-economic.

Obiectivele proiectului sunt în acord cu Obiectivul general 6 din Strategia de redresare și dezvoltare a Universității din Pitești referitoare la reintegrarea cu mediul socio-economic regional și local și, în mod special cu obiectivele operaționale: OO6.3.Dezvoltarea și implementarea unui plan de cooperare regional pentru învățământ și formare profesională, OO6.4.Refacerea legăturilor cu sistemul de învățământ preuniversitar,OO6.5. Restabilirea locului UPIT intre actorii de top ai regiunii.

 

Obiectivele proiectului se integrează în linia directoare a Strategiei Europa 2020, cu obiectivele asumate de România în cadrul Procesului Bologna, cu cele stabilite în Programul Național de Reforma.

Grupul țintă vizat este constituit din 10 000 elevi informați cu privire la accesul la învățământul superior, dezvoltarea carierei și accesul pe piața muncii.

Activități


În carul proiectului se vor derula următoarele tipuri de activități:

A1. Activități de management al proiectului

A2. Promovarea ofertei educaționale a universității prin campanii de marketing în medii defavorizate și îndrumarea elevilor pentru accesarea programelor de studii.

A2.1. Dezvoltarea parteneriatelor cu ISJ Arges, Vâlcea, Olt și Teleorman și cu unități școlare din subordinea acestora, cu accent pe cele situate in medii defavorizate.

A2.2.Elaborarea, multiplicarea și distribuirea materialelor pentru promovarea universității

A2.3. Organizarea evenimentului ”Start pentru cariera ta” în 2-3 licee din județul Argeș și în câte 1-2 licee din județele Vâlcea, Olt, Teleorman cu implicarea unor studenți voluntari.

A2.3.1.Informarea liceelor despre posibilitatea participării în calitate de co-organizator l a eveniment, selecția CNFIS-FDI-2018-0275 generated by UDiManager 04/05/2018 11:03:01 2 / 3 liceelor care vor găzdui evenimentele

A2.3.2.Desfăşurarea evenimentelor în cadrul cărora vor fi mediate întâlniri între elevi- studenţi voluntari

A.2.4.Diversificarea colaborării UPIT cu ISJ Arges, Vâlcea, Olt si Teleorman prin realizarea și distribuția unei publicații periodice intitulată PRE-UNIVERSITARIA (variantă online și letrică) sub forma unui ghid de bune practici educaționale și științifice specifice mediului preuniversitar si universitar.

A 2.4.1.Constituirea cadrului de lucru, îndeplinirea procedurilor pentru alocarea ISSN-ului.

A 2.4.2.Colectarea materialelor, selecția și pregătirea pentru publicare a primului număr.

A 2.4.4.Construirea site-ului revistei.

A2.5. Activități de îndrumare, orientare și consiliere profesională a elevilor din mediile defavorizate ale județelor Argeș, Vâlcea, Olt, Teleorman in vederea creșterii accesului la învățământul superior

A2.5.1.Constituirea unui birou mobil de îndrumare in carieră în beneficiul elevilor din cele 4 județe.

A2.5.2.Sprijinirea dezvoltării personale a 100 elevi dezavantajați prin program de mentorat

A2.5.3.Activități de informare a elevilor despre oportunitățile din piața muncii și de proiectare a unui plan de carieră profesională. Vor fi implicați și studenți voluntari.

A4. Dezvoltarea unui canal de comunicare online intre UPIT și liceele argeșene(elevi și responsabili consiliere)

A4.1. Crearea spațiului privat pentru consilierii educaționali din licee și elevi prin intermediul unei Facebook. Se va crearea aplicatia FB și se va realiza integrarea ei in pagina UPIT pentru elevi.

A4.2. Activități specifice implementării comunicării online între UPIT și licee, respectiv cu elevii din mediile defavorizate Vor fi implicați și 2 studenți voluntari.

A5. Activități de consolidare a parteneriatelor intre UPIT si unități economico-sociale din Argeș și zonele in care UPIT are extensii universitare.

A5.1. Activități de diversificare a axelor de colaborare cu partenerii din mediul socio- economic. Se vor revizui și completa acordurile cadru de colaborare. Se vor identifica parteneri strategici și se va înființa Consiliul Universitar Consultativ pentru Mediul Economic si Social ca structură a Centrului de Colaborare cu Mediul Socio-Economic și Incubare de Afaceri- CUCMES.

A5.2. Organizarea a patru workshop-uri cu reprezentanții CUCMES.( L1-L7) pentru a se identifica nevoile de formare a tinerilor din județele vizate. Se va pregăti și edita un catalog intitulat generic UPIT - Mediul socio-economic care va fi un instrument util de management universitar și organizațional.Etichete: nu exista etichete pentru articolul Proiect important derulat de Universitatea din Pitești

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam introduceti codul din imaginea din dreapta pentru a preveni spamul