Fost PRIMAR din Argeş, trimis în judecată de DNA! 161 de fapte

tot articolul
Fost PRIMAR din Argeş, trimis în judecată de DNA! 161 de fapte

Echipa site-ului argesenii.ro vă urează Crăciun fericit!

tot articolul
Echipa site-ului argesenii.ro vă urează Crăciun fericit!

Publicitate

Vizualizezi:acasa -> dezvaluiri -> ANI: Ilegalităţi şi evaziune fiscală la APA CANAL 2000 Piteşti


ANI: Ilegalităţi şi evaziune fiscală la APA CANAL 2000 Piteşti


Google
ANI: Ilegalităţi şi evaziune fiscală la APA CANAL 2000 Piteşti Ilegalităţi şi evaziune fiscală depistate la Sergiu Băjan, membru în cadrul Cosniliului de Administraţie al S.C. APA CANAL 2000 S.A., Pitești. Avere nejustificată și evaziune fiscală Sergiu Băjan, membru în cadrul Consiliului de Administrație al S.C. APA CANAL 2000 S.A., Pitești.

 

 

Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 245.956  Lei  (58.200 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia de către Sergiu Băjan, membru în cadrul Consiliului de Administrație al S.C. APA CANAL 2000 S.A., Pitești. Reprezentanţii ANI susţin că "În perioada 2009 - 2011, Sergiu Băjan a realizat venituri salariale în cuantum de 697.114,22 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 943.070,41 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 245.956,19  Lei  (aprox. 58.156,59 Euro). Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Pitești în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Sergiu Băjan în perioada exercitării funcţiei publice. De asemenea, întrucât la data de 9 decembrie 2009, Sergiu Băjan a încheiat o tranzacţie imobiliară la un preţ real mai mare decât cel declarat, cu scopul diminuării ilegale a bazei de impozitare şi, implicit, a sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, au rezultat și indicii privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii de evaziune fiscală, prevăzută și pedepsită de art. 9, alin (1), lit. b) din Legea numărul 241/2005, conform căruia „Constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi următoarele fapte săvârşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale: Omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate”. În fapt, în luna decembrie 2009, Sergiu Băjan a depus numerar, în valută, în două conturi distincte, deschise la bănci diferite, 30.000 Euro, respectiv 29.400 Euro, reprezentând o sumă totală mult mai mare decât prețul de vânzare stipulat în contract. Sergiu Băjan a încasat, la data de 9 decembrie 2009, suma de 26.597 Euro și a depus sume în numerar în conturi bancare, în aceeași zi, în valoare de 59.400 Euro, rezultând o diferență de 32.803 Euro între tranzacțiile efectuate, ceea ce constituie indicii cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Mai mult, în declarația de avere completată și depusă la data de 29 octombrie 2010, Sergiu Băjan a declarat la valoarea imobilului vândut suma de 60.000 Euro, față de suma de 26.597 Euro stipulată în contractul de vânzare - cumpărare. Având în vedere aspectele menționate mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus și sesizarea Parchetului de pe Lângă Tribunalul Pitești pentru verificarea indiciilor cu privire la săvârşirea de către BĂJAN SERGIU a infracţiunii de evaziune fiscală, prevăzută și pedepsită de art. 9, alin (1), lit. b) din Legea nr. 241/2005." a transmis ANI. Vom reveni!


Etichete: agentia nationala de integritate, apa canal 2000 sa

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam introduceti codul din imaginea din dreapta pentru a preveni spamul