Fost PRIMAR din Argeş, trimis în judecată de DNA! 161 de fapte

tot articolul
Fost PRIMAR din Argeş, trimis în judecată de DNA! 161 de fapte

Echipa site-ului argesenii.ro vă urează Crăciun fericit!

tot articolul
Echipa site-ului argesenii.ro vă urează Crăciun fericit!

Publicitate

Vizualizezi:acasa -> administrativ -> Şcoală din Bascov va fi modernizată cu fonduri de la UE


Şcoală din Bascov va fi modernizată cu fonduri de la UE


Google
Şcoală din Bascov va fi modernizată cu fonduri de la UE Un nou contract de finaţare pentru comuna Bascov. Primarul comunei a semnat contractul la Minister, în prezenţa primului-ministru Victor Ponta și a vicepreședintele Liviu Dragnea, alături de directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia și Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov.

Gheorghe Stancu a semnat contractul de finanțare cu numărul 1500. Motiv pentru evenimentul a fost marcat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în prezența  premierului Victor Ponta și a vicepremierului Liviu Dragnea. Proiectul care a primit alocare financiară nerambursabilă vizează lucrările de reabilitare a Școlii Generale din localitatea Bascov Centru, județul Argeș și este derulat prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2014. Valoarea totală estimată a proiectului este de 4,6 milioane lei, din care 2,5 milioane reprezintă valoarea alocării nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și din contribuția financiară națională. „ Domnule prim-ministru, doresc întâi să vă mulțumesc să ați acceptat invitația mea de a fi alături de noi, la un eveniment important: semnarea contractului cu numărul 1500 în cadrul Programelor Operaționale coordonate de ministerul nostru, din momentul în care s-a instalat guvernarea Ponta, din luna mai 2012 - 1500 de contracte. Am vrut să marcăm aceste eveniment pentru că, din păcate, de-a lungul vremii, mai mulți politicieni au spus că Guvernul Ponta doar plătește facturile pe contractele semnate în anii anteriori. Acest contract, cu numărul 1500, reprezintă finanțarea unei școli din localitatea Bascov, județul Argeș și semnez contractul cu domnul primar”, a declarat Liviu Dragnea. Alt anunț făcut de viceprim-ministrul Liviu Dragnea a fost legat de semnarea unor noi contracte de finanțare, prin POR, destinate sprijinirii dezvoltării microîntreprinderilor: „săptămâna trecută am semnat 308 contracte cu 308 microîntreprinderi, în urma unor realocări de fonduri de la unele axe unde apăruseră economii și nu se mai puteau cheltui bani acolo. Împreună cu cele trei ADR-uri din Sud- Muntenia, Nord-Est și Nord-Vest și colegii noștri de la Autoritatea de management am reușit ca în două luni și jumătate call-ul să fie finalizat, contractele semnate. Asta înseamnă locuri de muncă în cele trei regiuni, care chiar aveau nevoie. A treia știre pe care vreau să v-o aduc la cunoștință se referă la un proiect la care dumneavoastră țineți foarte mult, și anume finalizarea lucrărilor la sutele de școli care au fost începute de guvernările anterioare și lăsate în paragină. Am finalizat depunerea de documente, depunerea de cereri de finanțare. Sunt selectate 311 școli la care vor începe lucrările în august-septembrie. Este vorba de realocarea sumei de 240 milioane de euro de la Programul Operațional Mediu și Programul Operațional Transport. Sunt trei știri importante pe care am vrut să vi le prezint astăzi, care înseamnă, pe de o parte locuri de muncă, pe de altă parte, investiții în infrastructura școlară.”

 

 Victor Ponta, prezent la eveniment l-a felicitat pe primarul comunei Bascov, Gheorge Stancu, dar și pe vicepremierul Liviu Dragnea: „Am vrut să asist la acest moment cu caracter simbolic și mă bucur că vicepremierul Dragnea va semna tocmai cu un primar foarte bun - primarul de la Bascov - un proiect azi. Dar, dincolo de ceea ce Liviu Dragnea a spus deja, eu nu-i aud la pe cei care vorbesc la televizor despre ce bine mergeau fondurile europene înainte și ce rău merg acum. Înainte - cred că toți românii trebuie să știe, fără nici un fel de polemică în politică - absorbția și modul de derulare a programelor cu finanțare europeană au fost tragedia României; în primii cinci ani după ce ne-am integrat în UE am cheltuit doar 7% din ceea ce România avea la dispoziție; după 2012 a fost cu siguranță cel mai greu proiect, acela de a debloca absolut toate programele operaționale. L-am reușit, sunt foarte mândru de acest lucru. Este un mare realizare pentru România și pentru acest guvern, iar beneficiile le simte fiecare român care, într-un fel sau altul, are ocazia de a accesa fonduri europene: fie că e vorba de autorități locale – acum avem o primărie, fie că e vorba de  structuri neguvernamentale, în special la POSDRU, fie că este vorba despre firme private - și mă bucur că și Liviu Dragnea, din POR, așa cum a făcut la POS-CEE, sprijină micro-întreprinderile, adică cele care creează locuri de muncă, fie că vorbim de proiecte mari de infrastructură, practic, acești bani, pe care i-am deblocat din 2013 încoace, au reprezentat, cu siguranță, o parte importantă, alături de exporturi, de creșterea producției industriale și de agricultură din această creștere de 4% a economiei românești care ne-a adus pe primul loc din Europa la ceva bun, pentru că pe primul loc la ceva rău, mai eram; la ceva bun, nu prea suntem,  și mă bucur foarte tare”.

 

Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov a mulțumit la rândul său pentru onoarea de a semna un astfel de contract în prezența celor mai importanți oameni ai țării: „Este o mândrie pentru mine în calitate de primar, pentru administrația publică locală Bascov, pentru cetățenii comunei, poate chiar și ai județului Argeș să particip la acest moment festiv. Nu mă gândeam niciodată că după 24 de ani de administrație, sunt la al 5-lea mandate de primar să particip la semnarea acestui document foarte important pentru viața comunității din Bascov, pentru școlile din Bascov și de ce nu, pentru tineretul localității. Am încercat și în mare parte am reușit să dezvoltăm comuna atât prin fonduri guvernamentale, ministeriale, dar mai ales acum în ultima perioadă prin fonduri europene. Referitor la acest proiect, l-am început în 2005 și în 2012 s-a creat cadrul propice pentru promovarea acestui proiect. Vă spun cu toată sinceritatea că se cunoaște mâna de lucrător în administrație așa cum a fost domnul vicepremier Liviu Dragnea în Consiliul Județean. Noi primarii, simțim efectele experienței dumnealui.” 

 

 


Etichete: nu exista etichete pentru articolul Şcoală din Bascov va fi modernizată cu fonduri de la UE

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam introduceti codul din imaginea din dreapta pentru a preveni spamul