Fost PRIMAR din Argeş, trimis în judecată de DNA! 161 de fapte

tot articolul
Fost PRIMAR din Argeş, trimis în judecată de DNA! 161 de fapte

Echipa site-ului argesenii.ro vă urează Crăciun fericit!

tot articolul
Echipa site-ului argesenii.ro vă urează Crăciun fericit!

Publicitate

Vizualizezi:acasa -> dezvaluiri -> Primarul de la Albeşti de Muscel îşi va pierde mandatul de primar


Primarul de la Albeşti de Muscel îşi va pierde mandatul de primar


Google
Primarul de la Albeşti de Muscel îşi va pierde mandatul de primar Ion Năftănăilă, primarul comunei Albeşti de Muscel îşi va pierde mandatul de primar, asta au decis judecătorii în dosarul în care a fost cercetat de fapte de corupţie privind destinaţia unor fonduri europene. Năftănăilă a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi. Printre restricţii este şi ca actualul primar să nu mai poată deţine timp de cinci ani nicio funcţie publică: “dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a alege;dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii;” se arată în decizie. Această restricţie a fost micşorată de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti i-au dat lui Năftănăilă o restricţie de 10 ani de a mai candida la vreo funcţie publică. Decizia a fost contestată la Înalta Curte acolo unde şi procurorii DNA au cerut micşorarea restricţiei, aceasta fiind dată pe o perioadă de 5 ani.

Decizia a ajuns şi la instituţia Prefectului Judeţului Argeş. Astfel conducerea prefecturii este obligată să îl înştiinţeze pe primar privind această decizie şi acesta trebuie să-şi dea demisia din funcţie sau prefectul îl va demite. În mod legal în 90 de zile de la demitere în comună ar urma să aibă loc alegeri anticipate.

Însă primarul Ion Năftănăilă ne-a declarat că aşteaptă motivarea la decizie pentru că aceasta nu a ajuns şi că dacă restricţiile date de judecători sunt complementare la pedeapsa cu închisoarea, restricţiile se vor aplica după ce acesta îşi va inspăşi pedeapsa de 2 ani şi şase lui de închisoare cu suspendare, ceea ce înseamnă că primarul îşi va duce mandatul la capăt.  

Înalta Curte a menținut verdictul Curții de Apel Pitești. La sfârşitul lunii noiembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut sentința dată în 17 martie de către Curtea de Apel Pitești pentru primarul comunei Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă , trimis în judecată pentru fapte de corupție privind destinația unor fonduri europene. Năftănăilă a primit o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare, fiind obligat sa dea catre APIA 202.851 de lei, la care se adaugă dobânzile și penalitățile stabilite conform legii. Înalta Curte de Casație și Justiție a aplicat lui Năftănăilă pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi timp de 5 ani, printre care şi aceea de a mai ocupa o funcţie publică.  Sentința este definitivă. 

Procurorii DNA Pitesti l-au trimis în judecată pe Ion Năftănăilă sub acuzațiile de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinte deosebit de grave; schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuata și conflict de interese

Potrivit rechizitoriului, în 24 aprilie 2007, Consiliul Local Albeștii de Muscel, reprezentat de primarul Ion Năftănăilă, a depus la APIA - Sucursala Argeș, o cerere de plată prin care a solicitat sprijin pentru o suprafață de 847,54 hectare, pentru anul 2007. Cum legislația în vigoare nu permitea Consiliului Local să beneficieze de fonduri APIA, în 12 iulie 2007, Asociația Crescătorilor de Animale și Proprietarilor de Păduri Albeștii de Muscel, reprezentată tot de primar, în calitate de președinte, a înaintat Consiliului Local Albeștii de Muscel, o cerere prin care solicita concesionarea suprafetei de 847 hectare teren izlaz și gol alpin pe anul 2007, pe o perioadă de un an, cu drept de prelungire pe baza unui act adițional. Concesionarea a fost aprobată de Consiliul Local al comunei la 14 august 2007, proiectul de hotărâre avându-l ca inițiator tot pe primarul Ion Năftănăilă.

Conform procurorilor DNA, hotărârea de concesionare a terenului către Asociația Crescătorilor de Animale condusă de primar a fost adoptată în baza unor acte normative abrogate, iar la atribuirea contractului de concesiune s-a eludat procedura administrativă impusă de lege, respectiv întocmirea studiului de oportunitate, a caietului de sarcini, a documentației de atribuire, nu s-a constituit comisia de evaluare, nu s-a publicat anunțul de licitație.


Etichete: nu exista etichete pentru articolul Primarul de la Albeşti de Muscel îşi va pierde mandatul de primar

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam introduceti codul din imaginea din dreapta pentru a preveni spamul