Cristian Gentea şi-a dat DEMISIA din fruntea PSD Argeş

tot articolul
Cristian Gentea şi-a dat DEMISIA din fruntea PSD Argeş

A venit decizia de numire a noului director de la Finanţe Argeş!

tot articolul
A venit decizia de numire a noului director de la Finanţe Argeş!

PSD Argeş suferă de Sindromul Stockholm

tot articolul
PSD Argeş suferă de Sindromul Stockholm

Gentea, veşti bune! Tarife mai mici la Apa Canal

tot articolul
Gentea, veşti bune! Tarife mai mici la Apa Canal

Publicitate

Vizualizezi:acasa -> actualitate -> O şcoală modernă pentru copiii din Călineşti


O şcoală modernă pentru copiii din Călineşti


Google
O şcoală modernă pentru copiii din Călineşti Copiii din satul Râncăciov, comuna Călineşti, învaţă începând din această toamnă într-o şcoală modernă şi primitoare. Printr-un proiect Regio, Şcoala cu Clasele I-VIII Urlucea a fost complet reabilitată, oferind elevilor din comuna Călineşti un cadru adecvat pentru desfăşurarea lecţiilor.

 După finalizarea lucrărilor care s-au derulat pe parcursul mai multor luni în acest an, elevii Şcolii cu Clasele I-VIII Urlucea au avut surpriza să descopere o unitate de învăţământ transformată radical, atât în ceea ce priveşte aspectul, cât mai ales dotările şi infrastructura. Cu ajutorul banilor europeni, autorităţile locale au reuşit să reabiliteze clădirea şcolii atât la interior, cât şi la exterior. Pentru a asigura elevilor un confort sporit, a fost realizată o nouă instalaţie termică, iar clădirea a fost izolată termic. De asemenea, au fost executate şi lucrări de refacere a dotărilor interioare, prin montarea de gresie, faianţă şi parchet, a fost pusă la punct instalaţia electrică şi tot prin acest proiect Şcoala cu Clasele I-VIII Urlucea din comuna Călineşti a beneficiat de dotări pentru laboratorul de informatică. Acţiunile realizate în acest proiect au continuat iniţiativa Consiliului Local Călineşti de a investi în Şcoala cu Clasele I-VIII, aceasta fiind singura instituţie gimnazială din comună.

Proiectul „Modernizare şi dotare Şcoala Generală cu clasele I-VIII, Urlucea, sat Râncăciov, comuna Călineşti, judeţul Argeş” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 „Îmbogăţirea infrastructurii sociale, Domeniul Major de Intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Valoarea totală a proiectului este de 1.130.764,24 lei, din care contribuţia UE 682.671,55 Lei, contribuţia Guvernului României 104.408,59 lei, iar contribuția beneficiarului 16.062,86 lei.Durata de implementare a proiectului a fost 11 septembrie 2013 – 12 decembrie 2014.

SCOPUL PROIECTULUIa fost reabilitarea şi asigurarea dotărilor Şcolii Generale cu clasele I-VIII, Urlucea, sat Râncăciov, comuna Călineşti, judeţul Argeş pentru asigurarea creşterii calităţii actului educaţional, creşterea calităţii proceselor de învăţare precum şi a serviciilor educaţionale, răspunzând astfel obiectivelor stabilite pentru dezvoltare la nivel local, regional şi naţional.

OBIECTIVUL GENERALconstă în îmbunătăţirea şi sprijinirea dezvoltării infrastructurii educaţionale, potrivit nevoilor şi resurselor specifice, în vederea promovării dezvoltării locale durabile.

OBIECTIVUL SPECIFICal proiectului îl constituie îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie în Comuna Călineşti, pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde europene şi a creşterii participării populaţiei şcolare şi a adulţilor la procesul educaţional.

Modernizarea şi dotarea Şcolii Generale cu Clasele I-VIII, Urlucea, sat Râncăciov, comuna Călineşti contribuie la realizarea obiectivului axei prioritare 3 care vizează crearea premiselor necesare pentru asigurarea populaţiei cu servicii esenţiale, contribuind astfel şi la atingerea obiectivului specific al domeniului major de intervenţie 3.4, şi al obiectivului european al coeziunii economice şi sociale, constând în îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de educaţie.


Etichete: nu exista etichete pentru articolul O şcoală modernă pentru copiii din Călineşti

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam introduceti codul din imaginea din dreapta pentru a preveni spamul