Fost deputat de Argeș, opt ani de ÎNCHISOARE cu executare!

tot articolul
Fost deputat de Argeș, opt ani de ÎNCHISOARE cu executare!

Primarii PNL, peste Ludovic Orban! Au decis: FĂRĂ MIUŢESCU

tot articolul
Primarii PNL, peste Ludovic Orban! Au decis: FĂRĂ MIUŢESCU

Vezi lista PRIMĂRIILOR din Argeș care au obținut bani prin FDI

tot articolul
Vezi lista PRIMĂRIILOR din Argeș care au obținut bani prin FDI

Vezi pe cine a propus PSD Argeş pentru funcţia de secretar de stat

tot articolul
Vezi pe cine a propus PSD Argeş pentru funcţia de secretar de stat

CHEF MARE la ziua deputatului Cătălin Rădulescu! A fost şi Dăncilă

tot articolul
CHEF MARE la ziua deputatului Cătălin Rădulescu! A fost şi Dăncilă

Vezi ce spune Ion Georgescu despre candidatura la CJ sau Parlament

tot articolul
Vezi ce spune Ion Georgescu despre candidatura la CJ sau Parlament

Argeşean DEMIS dintr-o funcţie importantă! Şeful...

tot articolul
Argeşean DEMIS dintr-o funcţie importantă! Şeful...

Mircea Drăghici a fost trimis în judecată de procurorii DNA!

tot articolul
Mircea Drăghici a fost trimis în judecată de procurorii DNA!

Publicitate

Vizualizezi:acasa -> politic -> Deputat de Argeş:`Pierdem fondurile europene pentru Piteşti-Sibiu`


Deputat de Argeş:`Pierdem fondurile europene pentru Piteşti-Sibiu`


Google
Deputat de Argeş:`Pierdem fondurile europene pentru Piteşti-Sibiu` Deputatul PNL de Argeş, Dănuţ Bica acuză Guvernul PSD- ALDE de incompetenţă privind autostrada Piteşti-Sibiu, parte importantă a Coridorului IV Pan-European. Acesta susţine că proiectul bate pasul pe loc de ani de zile, iar studiile de fezabilitate care au fost elaborate nu respectă normativele europene referitoare la calitatea lucrărilor şi protecția mediului.

 ,,Au trecut deja 80 de ani de când inginerul Mihail Manolescu a prezentat primul proiect ingineresc bine documentat şi profesionist elaborat, prin care demonstra necesitatea construirii unui drum modern, de mare viteză, care să traverseze Carpaţii de la Piteşti către Sibiu, să aducă Muntenia mai aproape de fluxurile comerciale din Transilvania şi, implicit, să lege România de Europa Occidentală. Oricine va compara planurile inginerului Manolescu din 1938 cu studiile elaborate de IPTANA (Institutul de Proiectări pentru Transporturi Auto, Navale şi Aeriene) în anii ’60, dar şi cu Master Planul General de Transport al României, document strategic aprobat de Guvern în luna septembrie 2016, va avea o adevărată revelaţie, constatând că nu există decât mici deosebiri, nu de fond, nu de traseu, ci de detaliu, dar şi acelea nerelevante, între variantele propuse prin respectivele documente pentru realizarea tronsonului Piteşti-Sibiu al Autostrăzii A1.

            Din păcate, se pare că vor mai trece încă mulţi ani până când cea mai aşteptată autostradă din ţara noastră va fi construită. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că România a avut parte în ultimii ani de Miniştri ai Transporturilor care s-au întrecut în incompetență şi rea-voință, care au promis marea cu sarea, iar până astăzi nici măcar studiile de fezabilitate nu au reușit să le finalizeze.

În cadrul Guvernului Dragnea 3 ne-am pricopsit cu un Ministru al Transporturilor care se străduiește să îi întreacă pe toţi predecesorii săi în nepricepere şi aroganţă. La început de mandat se ţinea de glume proaste şi răspundea zeflemitor la întrebarea unui jurnalist, afirmând că ,,lucrările de infrastructură se vor termina .... atunci când se vor finaliza”! Tot domnia sa spunea că nu se va deranja să meargă pe şantiere ca să verifice stadiul lucrărilor, deoarece un minut din programul unui ministru este mult prea valoros pentru a fi pierdut pe teren. Zilele trecute, crezând că ne dă o veste bună, declara că vom vedea primele utilaje lucrând pe şantierul Autostrăzii Piteşti-Sibiu undeva prin anul 2020, adică peste vreo 2 ani. Cu astfel de înfăptuiri ,,mărețe”, sunt ferm convins că domnul Lucian Șova nu va avea nici cea mai mică șansă de a mai fi ministru prea mult timp, iar Guvernul din care face parte va reprezenta în anul 2020 doar o pagină de tristă amintire din istoria recentă a României.

            În ceea ce privește realizarea tronsonului Piteşti-Sibiu al Autostrăzii A1, m-aş fi aşteptat ca actualul Ministru al Transporturilor, odată instalat în funcție, să clarifice de urgență problema studiilor de fezabilitate, încă neterminate, deşi au fost plătite regeşte, cu mormane de bani, în mai multe rânduri. În luna august a anului 2017, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate, deoarece firmele câștigătoare nu furnizaseră studiile de fezabilitate decât pentru loturile 1 și 5, loturi de capete, care au fost cel mai simplu de executat. Pentru loturile 2, 3 și 4, președintele CNAIR a declarat că studiile vor fi elaborate chiar de companie, având ca suport vechile documentații întocmite de IPTANA, numai că el pare a nu şti că acest institut nu lucra la acea vreme în concordanţă cu rigorile tehnice actuale, ci la alte standarde, care astăzi nu mai sunt conforme. În acest context, se poate înțelege că Ministerul Transporturilor și CNAIR nu au luat în considerație observațiile formulate de către consultantul JASPERS, organism ce reprezintă Comisia Europeană, BEI și BERD, care a semnalat că vechile studii nu sunt bune, având deficienţe majore, din cauza forajelor geotehnice necorespunzătoare şi insuficiente, cum nu au ținut cont nici de avertismentul doamnei Comisar European Corina Crețu referitor la necesitatea obținerii, anterior lansării procedurii de licitație pentru loturile 1 și 5, a acordului de mediu.

            Această atitudine s-ar putea să determine Comisia Europeană să sisteze finanţarea proiectului. Dar credeţi că îi pasă domnului Ministru Lucian Şova de această situație, sau de faptul că lucrările de infrastructură rutieră realizate în România sunt cele mai scumpe din Uniunea Europeană, cele mai proaste calitativ, motiv pentru care unele tronsoane de autostradă se închid la scurt timp după ce se taie panglica inaugurală? Nu-i pasă, atâta vreme cât de curând l-a numit în funcţia de director al Companiei Naționale de Investiții Rutiere pe Narcis Neaga, ,,expertul” în construirea de autostrăzi cu denivelări şi crăpături.” a declarat Dănuț Bica. 

            Deputatul Dănuţ Bica avertizează asupra faptului că, din cauza incompetenţei Miniştrilor Transporturilor din ultimii ani, finanţarea europeană pentru realizarea tronsonului Piteşti-Sibiu al Autostrăzii A1 este pe jumătate pierdută:

            ,,Noi, românii, avem multe zicale populare înţelepte, dintre care aceea care spune că „gura păcătosului adevăr grăieşte” i se potrivește perfect actualului Ministru al Transporturilor, Lucian Şova. Fără a sta prea mult pe gânduri, acesta a promis că lucrările de execuție la tronsonul Piteşti-Sibiu al Autostrăzii A1 vor începe probabil în anul 2020. Oare să fi uitat că acest obiectiv de investiții beneficiază de finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) ş2020 este ultimul an al perioadei de programare 2014-2020? Iar dacă domnul Ministru chiar s-ar ține de cuvânt şi lucrările ar demara în anul 2020, când s-ar finaliza acestea şi cum s-ar mai putea încadra în perioada respectivă pentru a se conforma condițiilor de finanțare? Luând ca exemplu realizarea lotului 4, pentru care proiectarea va dura 16 luni, iar execuția 44 de luni, chiar dacă am presupune că lucrările vor începe în anul 2020,acestea s-ar termina prin anul 2025, dacă nu vor interveni şi amânările, care la noi aproape că reprezintă o regulă. Perioada de finalizare de 60 de luni va excede în acest caz termenului maxim până la care se pot utiliza fondurile europene din actualul exerciţiu financiar, care ar putea fi 31 decembrie 2023, în condițiile în care vom beneficia de extinderea perioadei conform regulii n+3 de utilizare a fondurilor europene. Se demonstrează astfel că termenul de finalizare asumat de CNAIR pentru întreaga investiție, anul 2021, este imposibil de respectat şi, cu 5 ani înainte, am ajuns să ştim deja că vom pierde fondurile europene destinate construcției acestei autostrăzi!

            În aceste condiţii, mai are dreptul moral acest Guvern să gestioneze destinele românilor, chiar şi o singură zi? Numai pentru eşecul construirii Autostrăzii Piteşti-Sibiu Guvernul Dăncilăar trebui demis de urgență. Dar nu trebuie să uităm că toate Guvernele lui Liviu Dragnea au eşuat lamentabil, inclusiv în domeniul investițiilor publice.

            Pentru viitoarea guvernare PNL, așa cum a declarat sâmbătă la Pitești Președintele Ludovic Orban, realizarea tronsonului Piteşti-Sibiu al Autostrăzii A1 va reprezenta prioritatea zero din domeniul infrastructurii de transport. Noi, liberalii, ştim cât de dificil şi păgubos este pentru Automobile Dacia S.A., dar şi pentru alte societăți comerciale din sudul României, faptul că de la Piteşti la Sibiu, pe o distanţă de 155 km, produsele lor să fie transportate cu o viteză medie de sub 40 km/h. Din păcate, la fel de neperformant este şi transportul pe calea ferată.

            În concluzie, pentru ca în Romania să poată fi relansată realizarea investițiilor îninfrastructura mare şi în mod special în cea de transport, este absolut necesar ca actuala coaliție PSD-ALDE, care şi-a dovedit pe deplin incompetența, să părăsească guvernarea.” a declarat Dănuț Bica. 


Etichete: nu exista etichete pentru articolul Deputat de Argeş:`Pierdem fondurile europene pentru Piteşti-Sibiu`

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam sa bifati casuta antispam.Flux de stiri

Tombolă pentru abonații S.Ed.C. Mioveni


S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. organizează o tombolă pentru abonații care optează să primească factura de apă-canal, emisă de către societatea noastră, exclusiv, pe email. Pentru înscrierea la tombolă trebuie să trimiteți un email la adresa [email protected]
tot articolul


Licitație publică pentru spațiile și terenurile din piețe


S.C. Salpitflor Green S.A. organizează în data de 29.10.2019 licitație publică pentru spațiile comerciale şi terenurile existente în piețele și Târgul Săptămânal al municipiului Pitești. Termenul limită de depunere al dosarelor este data de 23.10.2019, ora 15.00. Licitațiile se vor ține la sediul ...
tot articolul


Ședința consiliului local Topoloveni pe luna septembrie


Joi, 26 septembrie 2019, ora 14.00, la sala de ședințe a Primăriei Topoloveni consilierii locali se vor întâlni în ședința ordinară pe luna septembrie. Cu această ocazie vor dezbate spre aprobare următoarele proiecte de hotărâri:...
tot articolul


Andra, concert emoţionant la Mioveni


Andra a susţinut, joi seara, concertul TRADIŢIONAL, din cadrul turneului naţional, unde a interpret piese iubite din folclorul românesc, culese din toate regiunile istorice ale ţării. Concertul a fost de-a dreptul emoţionant, atât pentru spectatori, cât şi pentru Andra. Cântăreaţa s-a emoţionat î...
tot articolul


Primăria Comunei Berevoeşti angajează inspector asistent


Primăria Comunei Berevoeşti, Judeţul Argeş, organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției publice de execuție, vacante, de inspector, clasa I, grad profesional asistent din cadrul Compartimentului Relații Publice și Dezvoltare Rurală. Candidaţii trebuie să îndeplinească...
tot articolul


Felicitare Primăria Teiu


Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate, multe realizări şi tot ce va doriţi lângă cei dragi. La mulţi ani de Sfânta Maria! Florin Dumitru, primar comuna Teiu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Berevoeşti


Fie ca din această zi Sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. Multă sănătate şi un sincer La mulţi ani! Florin Proca, primar comuna Berevoeşti ...
tot articolul


Felicitare Primăria Rociu


În această zi specială, vă transmit cele mai sincere urări. Să aveţi o viaţă plină de lucruri bune, iar Sfânta Maria, al cărei nume îl purtaţi, să vă ocrotească mereu! La mulţi ani de ziua numelui! Aurel Bălăşoiu, primar comuna Rociu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bradu


Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate, multe realizări şi tot ce va doriţi lângă cei dragi. La mulţi ani de Sfânta Maria! Dănuţ Stroe, primar comuna Bradu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


Fie ca din această zi Sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. Multă sănătate şi un sincer La mulţi ani! Virgil Baciu, primar comuna Corbi ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmăneşti


În această zi specială, vă transmit cele mai sincere urări. Să aveţi o viaţă plină de lucruri bune, iar Sfânta Maria, al cărei nume îl purtaţi, să vă ocrotească mereu! La mulţi ani de ziua numelui! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmăneşti ...
tot articolul


Felicitare Primăria Moşoaia


Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate, multe realizări şi tot ce va doriţi lângă cei dragi. La mulţi ani de Sfânta Maria! Conducerea primăriei Moşoaia ...
tot articolul


Felicitare Primăria Albeştii de Argeş


Fie ca din această zi Sfântă, în drumul lin al vieţii dumneavoastră să răsară mereu câte-o rază de soare care să vă aducă fericire şi bucurie. Multă sănătate şi un sincer La mulţi ani! Gabriel Popa, primar comuna Albeştii de Argeş ...
tot articolul


Felicitare Primăria Oarja


În această zi specială, vă transmit cele mai sincere urări. Să aveţi o viaţă plină de lucruri bune, iar Sfânta Maria, al cărei nume îl purtaţi, să vă ocrotească mereu! La mulţi ani de ziua numelui! Constantin Bâlea, primar comuna Oarja ...
tot articolul


Felicitare Primăria Budeasa


Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate, multe realizări şi tot ce va doriţi lângă cei dragi. La mulţi ani de Sfânta Maria! Nicolae Rachieru, primar comuna Budeasa ...
tot articolul


ABAAV angajează hidrolog


Administrația Națională „Apele Române” – Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea din Piteşti, Județul Argeș organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale vacante de hidrolog – Stația Hidrologică București – SGA Ilfov București. Pentru a ocupa un post cont...
tot articolul


ACUM! Accident cu CINCI victime în Argeș!


Un accident grav s-a petrecut în urmă cu puține minute în localitatea Albeștii de Argeș. Din câte se pare două mașini au fost implicate în accident, cinci persoane fiind rănite. Una dintre victime este încarcerată. ...
tot articolul


@2015 Publirom Concept Media SRL, toate drepturile rezervate. | Termeni si conditii de utilizare.
PageRank

Recomanda pagina pe

Urmariti-ne pe