ULTIMA ORĂ! RESTRICŢII în Piteşti şi alte localităţi din Argeş!

tot articolul
ULTIMA ORĂ! RESTRICŢII în Piteşti şi alte localităţi din Argeş!

JAFUL de la Teatru Al Davila! CHELTUIELI: 2,8 milioane de euro

tot articolul
JAFUL de la Teatru Al Davila! CHELTUIELI: 2,8 milioane de euro
Vizualizezi:acasa -> politic -> Iani Popa cere explicaţii la doi miniştrii. Vezi pe ce subiect !


Iani Popa cere explicaţii la doi miniştrii. Vezi pe ce subiect !


Google
Iani Popa cere explicaţii la doi miniştrii. Vezi pe ce subiect ! Senatorul PNL de Argeş Ion Popa a adresat recent două interpelări viceprim-ministrului Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor Publice şi Ramonei Mănescu, ministrul Transporturilor, având ca subiect reorganizarea administrativ-teritorială din perspectiva viitoarei regionalizări și descentralizări.

„În ultima perioadă s-a pus în discuție viitoarea reorganizare administrativ-teritorială după anumite criterii la care au lucrat echipe comune de specialiști de la Ministerele Dezvoltării Regionale şi Finanţelor Publice și sunt considerate a respecta prioritățile naționale în domeniu.

Într-un răspuns la o interpelare pe aceeași temă adresată colegului dumneavoastră, domnul ministru Liviu Dragnea, acesta a precizat că prin descentralizare și regionalizare se are în vedere “posibilitatea stabilirii reședințelor viitoarelor regiuni, precum și posibilitatea stabilirii mai multor reședințe ca și centre ale aceleiași regiuni reprezintă rezultatul concret al activității grupului academic din cadrul Consiliului Consultativ pentru Regionalizare. Procesul de definitivare a acestor criterii, precum și posibilitatea stabilirii mai multor reședințe ca și centre ale aceleiași regiuni au în vedere atât experiența altor state europene care au implementat sisteme de regionalizare,cât și aspecte legate de demografie, economie, istorie, geografie, arii naturale și resurse naturale, etc ”. Considerând acest răspuns profesionist ca unul just prin care se vor stabili criterii obiective și realiste de nominalizare a unor centre regionale, am considerat că la nivelul Guvernului României se va analiza posibilitatea că orașele reședință de județ din viitoarele regiuni, cum este cazul Regiunii Muntenia, orașe care au posibilități reale economic, social și demografic să fie considerate poli regionali, cum este cazul municipiului Piteşti.

În schimb, prin noua organizare administrativă a ministerului Finanţelor Publice s-a avut în vedere pentru reorganizarea unor instituții - cum ar fi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală –Directia Generală Regională a Finanţelor Publice sau Departamentul Antifraudă - la nivelul regiunii Sud Muntenia, desemnarea ca poli regionali a municipiilor Ploieşti şi Alexandria.

De asemenea, într-un alt răspuns din partea domnului viceprim-ministru Liviu Dragnea s-a precizat că reorganizarea  instituțională , ”care au avut ca rezultat desființarea unor servicii deconcentrate de la nivel județean și înființarea unor servicii deconcentrate la nivel regional”, intră în sfera de competență de reglementare a fiecărui minister în parte.

1. Care sunt principiile şi criteriile care au stat la baza înfiinţării structurilor regionale, menţionate mai sus, în localităţile Alexandria şi Ploieşti ? Pentru o mai bună exemplificare vă precizez de exemplu, cazul desemnării sediului regional al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice din cadrul ANAF la Ploieşti şi a numirii unei persoane din structurile instituţionale prahovene, în condiţiile în care nivelul de colectare al taxelor şi impozitelor la nivel judeţean este mai ridicat în judeţul Argeş comparativ cu celelalte judeţe din regiunea Sud Muntenia.

De asemenea, Direcția Regională Antifraudă Fiscală, din cadrul aceluiaşi ANAF, are centrul regional stabilit - prin argumente de neînțeles –sub aspect strategic,economic, social, logistic -  în municipiul Alexandria.

2. Domnule ministru, din declaraţiile publice ale dumneavoastră, se preciza că desemnarea centrelor regionale se realizează exclusiv pe criterii de competențe economice, de infrastructură rutieră, demografice şi financiare ale viitoarelor reşedinţe regionale, dar la nivelul Regiunii Sud Muntenia s-au desemnat pe criterii subiective doar doi poli regionali menţionaţi mai sus. În acest sens vă informăm că municipiul Piteşti nu a fost desemnat  sediu regional  în nici o structură de organizare teritorială a vreunui minister din actualul Executiv. Vă solicit să mă informaţi care sunt criteriile în funcţie de care Argeșul cu potenţialul său economic, financiar, comercial şi rutier, împreună cu municipiul de reşedinţa Piteşti, a pierdut orice nominalizare de sediu regional în fața oraşelor Alexandria şi Ploieşti, în condiţiile în care la nivel naţional, judeţul Argeş ocupă locul patru din punctul de vedere al creşterii economice ( în anul 2012 PIB-ul pe cap de locuitor fiind de 8.149 euro, situându-ne imediat după Bucureşti, Ilfov şi Timiş, aspect reflectat şi de evoluţia numărului de contribuabili din ultimii ani)?

3. La începutul lunii octombrie autorităţile judeţene -președintele Consiliului Județean Argeș, Prefectul județului Argeș, primarul municipiului reşedinţa de judeţ Piteşti, parlamentari de Argeş și inclusiv subsemnatul au adresat Guvernului Ponta un memoriu comun privind sprijinirea demersului de delegare a municipiului Piteşti ca centru regional al unei structuri instituţionale. Care este răspunsul dumneavoastră la acest demers?”, se arată în interpelarea adresată ministrului Daniel Chiţoiu.

Pe acelaşi subiect, senatorul liberal s-a adresat şi ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, motivând că „prin noua organizare administrativă a Ministerului Transporturilor  s-a avut în vedere pentru reorganizarea unor instituții la nivelul regiunii Sud Muntenia, desemnarea ca şi poli regionali a municipiilor Ploieşti şi Alexandria. Care sunt principiile şi criteriile care au stat la baza înfiinţării structurilor regionale în localităţile Alexandria şi Ploieşti, cu specificație privitor la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier? Pentru o înțelegere mai adecvată vă precizez cazul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportului Rutier, unde sediul regional este în municipiul Alexandria în condițiile în care Argeșul, cu municipiul reşedinţa de judeţ Piteşti, are –la nivel de regiune - cea mai mare infrastructură de drumuri naționale (DN 7, DN 7C, DN 65,DN 65 A, DN65N, DN 67 B, DN 65 D, DN 72 A, DN 73, DN 73 C, DN 73 D, DN 73 E) în lungime totală de 563,3 km  şi principalul tronson regional de autostrada A1, iar principala companie producătoare de automobile–Dacia Renault – are sediul tot în judeţul Argeş; numai pe tronsonul comercial Mioveni-Pitești-București, există un flux de intrări/ieşiri zilnice de peste 1000 de camioane.”

 


Etichete: senator, ion popa, PNL , presedintele PNL Arges

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam sa bifati casuta antispam.Flux de stiri

Evenimentul 'Pădurea – energie vie' a fost amânat


Evenimentul 'Pădurea – energie vie' a fost amânat din cauza condițiilor. Programată inițial pentru luni, 22 martie 2021, începând cu ora 10.00, campania de plantare de arbori, se va desfășura la o dată ce va fi anunțată ulterior. Decizia a fost luată din cauza cauza condițiilor meteo nefavorabile....
tot articolul


Cristian Gentea: 'Pentru mine, educaţia înseamnă civilizaţie'


Prezent la dezbaterea “UNIVERSITATEA – INIMA CETĂȚII”, Cristian Gentea, candidatul PSD pentru funcția de primar al Piteștiului, și-a prezentat strategia realistă și proiectele concrete menite să asigure creșterea nivelului de educație – o condiție fundamentală, în opinia domniei sale, pentru dezvolt...
tot articolul


Felicitare Primăria Bascov


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghe Stancu, primar comuna Bascov ...
tot articolul


Felicitare Primăria și Consiliul Local Berevoești


Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări, dar și de liniște și pace sufletească. Sfântul Ilie, al cărui nume îl purtaţi, să vă ocrotească şi să vă călăuzească mereu. La Mulţi Ani! Florin Proca, primar comuna Berevoești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Albeștii de Argeș


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Gabriel Popa, primar comuna Albeștii de Argeș ...
tot articolul


Felicitare Primăria Budeasa


În această zi sfântă să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani tuturor argeșenilor cu ocazia Sfântului Ilie! ...
tot articolul


Felicitare Primăria Topoloveni


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghiță Boțârcă, primar oraș Topoloveni ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmănești


Vă doresc ca de ziua numelui să vi se împlinească toate dorinţele, să fiți fericiți, sănătoși, să aveți parte numai de raze de soare în viaţă şi vă urez un sincer La Mulţi Ani cu ocazia Sfântului Ilie! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bogați


Pentru că astăzi este o zi specială pentru dumneavoastră, mă alătur şi eu celor care vă doresc din adâncul sufletului să aveți parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Ilie! Ion Gârleanu, primar comuna Bogați ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Virgil Baciu, primar comuna Corbi ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bradu


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Dănuț Stroe, primar comuna Bradu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Rociu


De ziua numelui dumneavoastră, vă doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să vi se îndeplinească toate dorințele. La mulți ani cu ocazia sărbătorii de Sfântul Ilie! Aurel Bălășoiu, primar comuna Rociu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Berevoești


Vă doresc ca de ziua numelui să vi se împlinească toate dorinţele, să fiți fericiți, sănătoși, să aveți parte numai de raze de soare în viaţă şi vă urez un sincer La Mulţi Ani cu ocazia Sfinților Petru și Pavel! Florin Proca, primar comuna Berevoești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmănești


De ziua numelui dumneavoastră, vă doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să vi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să vi le puneți. La mulţi ani! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


În această zi sfântă să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani tuturor argeșenilor cu ocazia Sfinților Petru și...
tot articolul


Felicitare Primăria Rociu


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfinții Petru și Pavel cât mai frumoasă! La Mulți Ani vă urează Aurel Bălășoiu, primar comuna Rociu! ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bogați


Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări, dar și de liniște și pace sufletească. Sfinții Petru și Pavel, al căror nume îl purtaţi, să vă ocrotească şi să vă călăuzească mereu. La Mulţi Ani! Ion Gârleanu, primar comuna Bogați ...
tot articolul


@2015 Publirom Concept Media SRL, toate drepturile rezervate. | Termeni si conditii de utilizare.
PageRank

Recomanda pagina pe

Urmariti-ne pe