S-a dat SENTINŢA în dosarul `Podul de la Căteasca`!

tot articolul
S-a dat SENTINŢA în dosarul `Podul de la Căteasca`!

Lista PSD pentru alegerile europarlamentare! Pe ce loc este Zoană

tot articolul
Lista PSD pentru alegerile europarlamentare! Pe ce loc este Zoană

Cine este noul primar al municipiului Piteşti

tot articolul
Cine este noul primar al municipiului Piteşti

ACUM! Primarul Cornel Ionică a fost DEMIS!

tot articolul
ACUM! Primarul Cornel Ionică a fost DEMIS!

Percheziţiţii de amploare în Argeş dar şi în ţară! VIDEO!

tot articolul
Percheziţiţii de amploare în Argeş dar şi în ţară! VIDEO!

Publicitate

Vizualizezi:acasa -> politic -> Iani Popa cere explicaţii la doi miniştrii. Vezi pe ce subiect !


Iani Popa cere explicaţii la doi miniştrii. Vezi pe ce subiect !


Google
Iani Popa cere explicaţii la doi miniştrii. Vezi pe ce subiect ! Senatorul PNL de Argeş Ion Popa a adresat recent două interpelări viceprim-ministrului Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor Publice şi Ramonei Mănescu, ministrul Transporturilor, având ca subiect reorganizarea administrativ-teritorială din perspectiva viitoarei regionalizări și descentralizări.

„În ultima perioadă s-a pus în discuție viitoarea reorganizare administrativ-teritorială după anumite criterii la care au lucrat echipe comune de specialiști de la Ministerele Dezvoltării Regionale şi Finanţelor Publice și sunt considerate a respecta prioritățile naționale în domeniu.

Într-un răspuns la o interpelare pe aceeași temă adresată colegului dumneavoastră, domnul ministru Liviu Dragnea, acesta a precizat că prin descentralizare și regionalizare se are în vedere “posibilitatea stabilirii reședințelor viitoarelor regiuni, precum și posibilitatea stabilirii mai multor reședințe ca și centre ale aceleiași regiuni reprezintă rezultatul concret al activității grupului academic din cadrul Consiliului Consultativ pentru Regionalizare. Procesul de definitivare a acestor criterii, precum și posibilitatea stabilirii mai multor reședințe ca și centre ale aceleiași regiuni au în vedere atât experiența altor state europene care au implementat sisteme de regionalizare,cât și aspecte legate de demografie, economie, istorie, geografie, arii naturale și resurse naturale, etc ”. Considerând acest răspuns profesionist ca unul just prin care se vor stabili criterii obiective și realiste de nominalizare a unor centre regionale, am considerat că la nivelul Guvernului României se va analiza posibilitatea că orașele reședință de județ din viitoarele regiuni, cum este cazul Regiunii Muntenia, orașe care au posibilități reale economic, social și demografic să fie considerate poli regionali, cum este cazul municipiului Piteşti.

În schimb, prin noua organizare administrativă a ministerului Finanţelor Publice s-a avut în vedere pentru reorganizarea unor instituții - cum ar fi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală –Directia Generală Regională a Finanţelor Publice sau Departamentul Antifraudă - la nivelul regiunii Sud Muntenia, desemnarea ca poli regionali a municipiilor Ploieşti şi Alexandria.

De asemenea, într-un alt răspuns din partea domnului viceprim-ministru Liviu Dragnea s-a precizat că reorganizarea  instituțională , ”care au avut ca rezultat desființarea unor servicii deconcentrate de la nivel județean și înființarea unor servicii deconcentrate la nivel regional”, intră în sfera de competență de reglementare a fiecărui minister în parte.

1. Care sunt principiile şi criteriile care au stat la baza înfiinţării structurilor regionale, menţionate mai sus, în localităţile Alexandria şi Ploieşti ? Pentru o mai bună exemplificare vă precizez de exemplu, cazul desemnării sediului regional al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice din cadrul ANAF la Ploieşti şi a numirii unei persoane din structurile instituţionale prahovene, în condiţiile în care nivelul de colectare al taxelor şi impozitelor la nivel judeţean este mai ridicat în judeţul Argeş comparativ cu celelalte judeţe din regiunea Sud Muntenia.

De asemenea, Direcția Regională Antifraudă Fiscală, din cadrul aceluiaşi ANAF, are centrul regional stabilit - prin argumente de neînțeles –sub aspect strategic,economic, social, logistic -  în municipiul Alexandria.

2. Domnule ministru, din declaraţiile publice ale dumneavoastră, se preciza că desemnarea centrelor regionale se realizează exclusiv pe criterii de competențe economice, de infrastructură rutieră, demografice şi financiare ale viitoarelor reşedinţe regionale, dar la nivelul Regiunii Sud Muntenia s-au desemnat pe criterii subiective doar doi poli regionali menţionaţi mai sus. În acest sens vă informăm că municipiul Piteşti nu a fost desemnat  sediu regional  în nici o structură de organizare teritorială a vreunui minister din actualul Executiv. Vă solicit să mă informaţi care sunt criteriile în funcţie de care Argeșul cu potenţialul său economic, financiar, comercial şi rutier, împreună cu municipiul de reşedinţa Piteşti, a pierdut orice nominalizare de sediu regional în fața oraşelor Alexandria şi Ploieşti, în condiţiile în care la nivel naţional, judeţul Argeş ocupă locul patru din punctul de vedere al creşterii economice ( în anul 2012 PIB-ul pe cap de locuitor fiind de 8.149 euro, situându-ne imediat după Bucureşti, Ilfov şi Timiş, aspect reflectat şi de evoluţia numărului de contribuabili din ultimii ani)?

3. La începutul lunii octombrie autorităţile judeţene -președintele Consiliului Județean Argeș, Prefectul județului Argeș, primarul municipiului reşedinţa de judeţ Piteşti, parlamentari de Argeş și inclusiv subsemnatul au adresat Guvernului Ponta un memoriu comun privind sprijinirea demersului de delegare a municipiului Piteşti ca centru regional al unei structuri instituţionale. Care este răspunsul dumneavoastră la acest demers?”, se arată în interpelarea adresată ministrului Daniel Chiţoiu.

Pe acelaşi subiect, senatorul liberal s-a adresat şi ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, motivând că „prin noua organizare administrativă a Ministerului Transporturilor  s-a avut în vedere pentru reorganizarea unor instituții la nivelul regiunii Sud Muntenia, desemnarea ca şi poli regionali a municipiilor Ploieşti şi Alexandria. Care sunt principiile şi criteriile care au stat la baza înfiinţării structurilor regionale în localităţile Alexandria şi Ploieşti, cu specificație privitor la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier? Pentru o înțelegere mai adecvată vă precizez cazul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportului Rutier, unde sediul regional este în municipiul Alexandria în condițiile în care Argeșul, cu municipiul reşedinţa de judeţ Piteşti, are –la nivel de regiune - cea mai mare infrastructură de drumuri naționale (DN 7, DN 7C, DN 65,DN 65 A, DN65N, DN 67 B, DN 65 D, DN 72 A, DN 73, DN 73 C, DN 73 D, DN 73 E) în lungime totală de 563,3 km  şi principalul tronson regional de autostrada A1, iar principala companie producătoare de automobile–Dacia Renault – are sediul tot în judeţul Argeş; numai pe tronsonul comercial Mioveni-Pitești-București, există un flux de intrări/ieşiri zilnice de peste 1000 de camioane.”

 


Etichete: senator, ion popa, PNL , presedintele PNL Arges

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam sa bifati casuta antispam.Flux de stiri

1,4 tone de deşeuri adunate din acumularea Piteşti


Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea acţionează periodic pentru întreţinerea cursurilor de apă administrate, inclusiv prin activităţi de ecologizare. Deşi luna martie aceste activităţi au avut o frecvenţă mai mare, deşeurile au reapărut în lacurile de acumulare, aduse de pe maluri în urma pl...
tot articolul


Angajări la Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni


SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL scoate la concurs în vederea angajarii următoarele posturi:...
tot articolul


Astăzi! Se oprește curentul într-un cartier din Mioveni


Distribuție Oltenia a anunţat o nouă întrerupere în alimentarea cu energie electrică, la Mioveni, pentru ziua de joi, 18 aprilie, între orele 13.00-16.00. Afectaţi vor fi doar consumatorii zona PTCZ Pompe Apă ITN Clucereasa ...
tot articolul


Corurile din Argeș se reunesc la Topoloveni


Sâmbătă, 20 aprilie 2019, ora 18.00, la Casa de Cultură ”Pr. Ion Ionescu” Topoloveni, ansambluri corale vor prezenta un amplu spectacol sub egida Reuniunii de primăvară a corurilor din județul Argeș. Corurile care vor lua parte la acest eveniment sunt ”Orfeu”, din Curtea de Argeș, ”Ars Nova” și ...
tot articolul


Doi copii din Centrul de Tip Familial Găvana, medaliaţi


Aceştia au dovedit încă o dată că pentru a fi campioni este nevoie de ambiţie, talent şi multă muncă. În data de 6 aprilie a.c., Sandu Ionuţ, în vârstă de 16 ani, şi Duţu Robert-Marian, în vârstă de 14 ani, au reuşit să stea mândri pe podium, obţinând două medalii una de aur si alta de argint. S...
tot articolul


Finanţare pentru modernizarea a 26 de drumuri locale


La începutul lunii aprilie, primarul Gheorghiţă Boţârcă a semnat la Bucureşti contractul de finanţare pentru proiectul ”Modernizare drumuri locale în oraşul Topoloveni”. ...
tot articolul


Primăria Comunei Bradu angajează Inspector superior


Primăria Comunei Bradu, județul Argeș, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcţiei publice de execuție vacante, de inspector, clasa I, grad profesional superior la Compartimentul Financiar – Contabil, Taxe si Impozite....
tot articolul


Obligațiile vizitatorilor din Zona de picnic Făget


Zona de Picnic Făget este singurul amplasament amenajat în orașul Mioveni în care sunt permise activitățile de picnic și vă așteaptă zilnic, între orele 08.00-22.00. Utilizarea grătarelor din zona de picnic atrage obligativitatea respectării unui set de reguli, pe care vi le aducem la cunoștință...
tot articolul


O nouă campanie de sterilizare a câinilor


În perioadele 15-24 aprilie și 6-17 mai 2019, va avea loc sterilizarea gratuită a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân. Acțiunea se va desfășura la demisolul Primăriei Topoloveni, de luni până vineri orele 09-17.00 și este un proiect al organizației Eduxanima susținut de PETA Germania, partener...
tot articolul


Meniul Zilei, săptămâna 08-12 aprilie, la Hanul Românesc


În fiecare zi, Hanul Românesc vine cu o ofertă unică şi foarte avantajoasă! Prețul meniului este de 15 lei si veți primi si o apă. Iată meniul zilei în perioada 08-12 aprilie. ...
tot articolul


„Ora Pământului” a fost marcată la Mioveni


S-au stins luminile, sâmbătă, timp de o oră, în centrul civic al orașului Mioveni. În locul lor voluntarii au aprins sute de lumânări și au pregătit și un program artistic. ...
tot articolul


Se opreşte curentul în comuna Moşoaia!


Reprezentanţii CEZ Argeş au transmis cp furnizarea energiei electrice va fi oprită astăzi în comuna Moşoaia, mai precis satul Ţîrdeşti. Începând de la ora 9 şi până la ora 16 este luată această măsură, asta pentru realizarea anumitor lucrări la reţea. ...
tot articolul


Meniul Zilei, săptămâna 01-05 aprilie, la Hanul Românesc


În fiecare zi, Hanul Românesc vine cu o ofertă unică şi foarte avantajoasă! Prețul meniului este de 15 lei si veți primi si o apă. Iată meniul zilei în perioada 01-05 aprilie. ...
tot articolul


Cu încredere, spre turneul semifinal


Echipa de volei feminin – cadete a CS Dacia Mioveni 2012 va participa, în perioada 29 – 31 martie, la Turneul Semifinal al Campionatului Național de Volei, ce se va desfășura la Nădlac. ...
tot articolul


ATENȚIE! Vineri se oprește curentul electric la Mioveni


Distribuție Oltenia anunţă o nouă întrerupere în alimentarea cu energie electrică, la Mioveni, pentru ziua de vineri, 29 martie, între orele 09.00-16.00. Afectaţi vor fi doar consumatorii din blocuri: V 1, I 2, I 3, I 4, I 5, N 1 A, Servicii Edilitare Mioveni. ...
tot articolul


ABAAV angajează ingineri


Administrația Națională „Apele Române” – Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea din Piteşti, Județul Argeș organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcțiilor contractuale vacante, de: 1. inginer – Laborator Calitatea Apelor – S.G.A. Ilfov București; 2. inginer ...
tot articolul


Lista PSD pentru europarlamentare! Vezi locul Gabrielei Zoană!


Social-democraţii s-au reunit într-o şedinţă pentru stabili lista pentru alegerile europarlamentare. Conform informaţiilor oferite de cei de la ştiripesurse.ro, lista va fi deschisă de Rovana Plumb. Conform aceleiaşi surse, Gabriela Zoană este pe locul 12 pentru aceste alegeri şi are şanse să obţină...
tot articolul


@2015 Publirom Concept Media SRL, toate drepturile rezervate. | Termeni si conditii de utilizare.
PageRank

Recomanda pagina pe

Urmariti-ne pe