Primar PNL despre Gorghiu: 'Nu ne rezolvă nimic dar ne duce la...'

tot articolul
Primar PNL despre Gorghiu: 'Nu ne rezolvă nimic dar ne duce la...'

Consilierii PNL OBLIGAȚI să voteze cum dictează partidul

tot articolul
Consilierii PNL OBLIGAȚI să voteze cum dictează partidul

PNL Pitești sau cotețul lui Mihai! Coteț vrea funcția lui Tofan

tot articolul
PNL Pitești sau cotețul lui Mihai! Coteț vrea funcția lui Tofan

ȘOCANT! Măcel în Argeș! A OMORÂT CINCI OAMENI!

tot articolul
ȘOCANT! Măcel în Argeș! A OMORÂT CINCI OAMENI!

Alți doi DIRECTORI noi în Argeș!

tot articolul
Alți doi DIRECTORI noi în Argeș!

ȘEF nou la Garda Forestieră Argeș

tot articolul
ȘEF nou la Garda Forestieră Argeș

Medicul erou cu salariu de peste 25 000 lei vrea locuinţă gratuită

tot articolul
Medicul erou cu salariu de peste 25 000 lei vrea locuinţă gratuită

Un PRIMAR din Argeș, REȚINUT!

tot articolul
Un PRIMAR din Argeș, REȚINUT!

Publicitate

Vizualizezi:acasa -> dezvaluiri -> ACUZAŢII GRAVE! Mită la DNA! INTERCEPTĂRI!


ACUZAŢII GRAVE! Mită la DNA! INTERCEPTĂRI!


Google
ACUZAŢII GRAVE! Mită la DNA! INTERCEPTĂRI! Actualul şef al DNA, Călin Nistor, fostul şef DNA Piteşti, ar fi vizat într-un dosar aflat pe rolul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Conform celor de la stiripesurse.ro, aceştia ar fi intrat în posesia unor înregistrări foarte interesante. Este vorba despre o discuție dintre procurorii Florentina Mirica și Anca Jurma, in care cea din urmă îi cere lui Mirică informații despre o plângere care îl vizează pe Călin Nistor. Cauza ar fi fost initial investigata de Florentina Mirica, insa in luna octombrie a fost trimisa Sectiei pentru Investigarea Infracțiunilor din Justitie. Potrivit discuției, Anca Jurma ii reproșeaza Florentinei Mirică faptul că nu a închis dosarul inainte de a il trimite la sectie. Fosta șefă a DNA spune că Nistor Călin a aflat despre plangerea care il vizeaza de la un jurnalist, mentionand că a fost 'șocat'. Iată în continuare dialogul dintre cei doi magistraţi conform celor de la stiripesurse.ro:

 JURMA: Cică au aflat niște ziariști că NISTOR CĂLIN e suspect că a primit un milion de euro! Tu ai soluționat lucrarea aia, nu?

MIRICĂ: Nu!

JURMA: Ai dat-o așa?

MIRICĂ: Da!

JURMA: De ce?

MIRICĂ: Că era informă…

JURMA: Păi și nu puteai să-i dai o clasare?

MIRICĂ: Am dat o parte din clasări, le-am dat…

JURMA: Eu v-am rugat în ședința aia, dar nu mi-a picat fisa, să… să zic exact de el. Și ăsta fierbe acuma și… face…

MIRICĂ: Ce relevanță are? Nu văd ce relevanță are… am scos o parte dintre ele. Deci din două… și… nu puteam să le scot pe toate.

JURMA: Măcar pe… pe el, pe colegi.

MIRICĂ: Deci tot aruncam suspiciunea asta, că i-am dat eu pe… act inform. N-am vrut… să dau soluție fără niciun act.

JURMA: Păi și… ce? Trebuia să…? Adică cum fără niciun act? Înțeleg că plângerea aia era total ne… informă, nu? Nu avea…

MIRICĂ: De ce să aruncăm suspiciunea asta (…) care poate să facă… să fi zis că l-am soluționat eu rapid? Am stat cu el nu știu cât și înainte să ne declinăm competența l-am făcut repede fără niciun act. Nu mi s-a părut oportună… emiterea unei soluții.

JURMA: Am văzut… acuma m-am uitat pe lista aia, am văzut că chiar tu ți-ai pus termen de soluționare cinșpe a zecea.

MIRICĂ: Da și nu mi s-a părut oportun să dau în cinșpe a zecea, cu o săptămână înainte, o soluție. S-o dea ăștia de la secția asta. De ce să zică că ne facem între noi, în ultima clipă. N-are de ce să se supere…

JURMA: Bun, ca idee… Nu consideri că avem un coleg corupt? După cum arată hârtia aia…

MIRICĂ: A, nu, e… dimpotrivă, aia e informă, plângerea aia, i-am și spus ăleia de la inspecție: „Domn’e, e informă!”. Ar trebui să îl chem pe ăla să îi pun în vedere să își completeze actul de sesizare, pentru a îndeplini condițiile de formă. Nu poți să spui că cineva a luat șpagă un milion de euro, dar nu spui în ce dosar, ce a făcut, cum, ce fel. Din punctul meu de vedere, asta nici nu trebuia înregistrată pe penal.

JURMA: Asta voiam să zic, cine decide când se înregistrează pe penal?

MIRICĂ: Șeful secției. Deși eu dacă… din câte știu, am mai discutat cu alți șefi de secție, din alte parchete sau… ei lasă la aprecierea… nu vor să ia prerogativa asta procurorului de caz. Deci dacă e ceva care…

JURMA: Dar nu la voi în secție.

MIRICĂ: Ar trebui înregistrată la per opt, per unu și să fie repartizată unui procuror de caz, care să aprecieze asupra îndeplinirii condițiilor de formă și de fond, astfel încât cineva să își asume răspunderea în scris sub acest aspect.

JURMA: Dar nu se face așa în practică!

MIRICĂ: În practică mă trezesc cu tot felul de trăsnăi înregistrate pe penal! Nu, sincer chiar n-am vrut să dau o soluție față de NISTOR, cu privire la o sumă atât de mare, în ultima clipă, înainte de declinare. Mi s-a părut că ar da mult mai rău decât dacă dau ei soluție. Pentru că soluția-i una singură, n-are ce altă soluție să fie. Și dacă era vorba despre mine, aceeași părere aș fi avut. Cu o săptămână înainte de schimbarea competenței, să fi făcut un coleg de-al meu, să dea o soluție, nu mi s-ar fi părut că mă avantajează cu… sub nicio formă. Aș fi zis: trimite-o acolo, să dea ei soluție și cu asta basta.

JURMA: Păi, da, dar plângerea asta e primită mai de mult.

MIRICĂ: Da! Păi, și-am stat?

JURMA: Știu că n-ai stat, dar acum încerc și eu să mă pun… Dacă, nu știu, te acuză cineva pe tine de o aberație?

MIRICĂ: Să mă acuze! Știu să… Nu, pe mine m-au acuzat de diverse chestii și nu mi se pare că e responsabil un coleg pentru asta.

JURMA: Da.

MIRICĂ: Astea sunt niște lucruri care sunt inerente muncii noastre. Mereu suntem acuzați de diverse chestii.

JURMA: Da, de fapt, nu știu…

MIRICĂ: Deci dacă și-a exprimat vreo nemulțumire, din punctul meu de vedere…

JURMA: Cred că și-a exprimat șocul că l-a sunat un jurnalist, să-i zică că uite!

MIRICĂ: Bun și dacă era invers: îl suna un jurnalist să-i spună că s-a dat pe șest o soluție, cu o săptămână înainte de a se schimba competența, era mai bine?

JURMA: Nu știu dacă se poate, cum să zic, critica din punct de vedere legal, o astfel de situație! Înțeleg ce zici…

MIRICĂ: Legal nu se poate critica nici așa!

JURMA: Nu, bineînțeles!

MIRICĂ: Deci legal nu se poate critica în niciun fel!

JURMA: Da, în niciun fel.

MIRICĂ: E vorba doar de oportunitate, de cum dă în poză.

JURMA: Și mie mi se pare. Mă, acuma, dimpotrivă, poate să facă pe… adică să aibă o imagine de… de imparțial și…

MIRICĂ: Mi se pare mult mai ok pentru instituție, că până la urmă nu contează sentimentele lui NISTOR sau ale mele sau ale… Și așa s-au exprimat suficiente dubii. Am soluționat, deci din douăzeci și ceva de dosare, treizeci, am soluționat jumătate.

JURMA: Da…

MIRICĂ: Trebuia să le soluționez pe toate, înainte să ne declinăm competența? Ca și cum ne-am feri… să trimitem ceva spre competentă soluționare?

JURMA: Nu, dar… doar că mă gândeam că ar fi fost bine dacă am fi putut soluționa măcar acele dosare care au la bază genul ăsta de sesizări care nu duc nicăieri.

MIRICĂ: Deci toate alea le-am soluționat, mai puțin asta, care recunosc că nu mi s-a părut a fi în interesul instituției, să îl soluționez acum.

JURMA: Oricum sună aberant, cel puțin din ce… descrierea aia pe scurt. Să acuzi pe cineva că a luat un milion de euro șpagă și nici să nu spui pentru ce, când și în ce fel. Păi, dacă lua un milion șpagă nu mai era pe aicea, era…

MIRICĂ: Odată înregistrat pe penal, din punctul meu de vedere trebuia să îl chem, să îl întreb în ce dosar.

MIRICĂ: Da, da, da! Nu, mă gândesc din perspectiva instituției, ce facem, stăm cu un corupt în casă, asta este, știi că una…

MIRICĂ: Se vede că nu e nimic acolo.

JURMA: De aia zic că din punctul ăsta de vedere ar fi fost justificabil să rezolvăm situația, adică știm cu cine lucrăm. Păi dacă lucrăm cu el, hai să o rezolvăm.

MIRICĂ: Bun, eu n-am avut timp să fac toate dosarele. Am avut alte priorități și… a-l soluționa înainte de declinarea competenței, de schimbarea competenței nu mi s-a părut o soluție. Nici pentru domnul NISTOR, nici pentru mine, nici pentru instituție.

JURMA: Iar eu nici nu m-am gândit, în aceeași idee ca și tine, că n-o să stau acuma să fac, să negociez soluții, să iau listele alea pentru inspecție și să văd cine ce dosar are. Nu mi-a trecut prin cap, dacă eram mai șmecheră, probabil că asta făceam. (….)

MIRICĂ: Dar asta cu NISTOR, suma era mare, ăla trebuia să vină să spună cui a dato, de unde a dat-o, ce martori are, deci trebuia făcut un minim de cercetări

JURMA: Da, denunț calomnios… poate…

MIRICĂ: Da, după ce era chemat individul și întrebat, stai ușor, ce și cum și așa, normal că se dă soluție, se comunică și persoanei față de care s-au făcut… în raport cu care s-a făcut denunțul, ca prezumtiv făptuitor și ăla poate să reclame, pentru denunțare calomnioasă.

JURMA: Da. Deci recunosc că nu m-am gândit că asta, nesoluționarea acestei plângeri ar putea să creeze vreo sensibilitate, dar acuma…

MIRICĂ: Dar dumnealui nu e la prima situație de genul ăsta. Știu că tot așa a reacționat disproporționat…

JURMA: Da?

MIRICĂ: Da, când a avut Carmen ȚUNDREA o plângere de-asta cu el, s-a…

JURMA: … ambalat!

MIRICĂ: … s-a ambalat că de ce nu îl soluționează mai repede. Stai ușor, nu asta-i prioritatea. Deci nu văd care-i chestia. Adică eu una nu văd cum aș veni eu să mă reclame cineva și să mă duc cu pretenție la un coleg să facă dosarul mai repede. Păi, cine sunt eu?

JURMA: Da, e sentimentul ăla, că stai cu o umbră deasupra capului și… Da, nu știu… (….)

MIRICĂ: …Poate să iasă în presă, să zică: „Uite, domn’e, a pus batista pe țambal!”. Să dea clasarea ăștia, de la noua secție și… în felul ăsta ai eliminat orice fel de suspiciune!

JURMA: Da!

Contactat de jurnaliştii publicaţiei stiripesurse.ro, Călin Nistor a declarat: "Nu cunosc nimic despre vreo cauza care sa ma priveasca. Nu i-am cerut nici doamnei Jurma si nici altui procuror sa se informeze pentru ca nu ma intereseaza , eu am respectat norma legala tot timpul".


Etichete: nu exista etichete pentru articolul ACUZAŢII GRAVE! Mită la DNA! INTERCEPTĂRI!

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam sa bifati casuta antispam.Flux de stiri

Anunț Primăria Ștefănești


Orașul Ștefănești, cu sediul în orașul Ștefănești, strada Calea București, nr. 1, județul Argeș, deruleaza proiectul "Consolidarea capacităţii unităţilor de învăţământ din orașul Ștefănești în vederea gestionării crizei COVID-19", cod SMIS 149775 finanțat prin Programul Operational Infrastructura Ma...
tot articolul


Încă o zi cu peste 1000 de cazuri de COVID în Argeş


În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 22.737 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.729 mai puțin decât în ziua anterioară. 2.909 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după pr...
tot articolul


Liberalii argeşeni schimbă din nou prefectul?


Aşa cum v-am anunţat, liberalii argeşeni au fost mai preocupaţi în ultima perioadă de cum să îl schimbe pe Adrian Miuţescu, cum să obţină diferite funcţii publice, să îşi pună rudele în diferite funcţii cheie, fără să fie preocupaţi de soarta judeţului, de banii de care au nevoie primarii pentru pro...
tot articolul


Primele cazuri de infectare cu tulpina Omicron în Argeş!


În judeţul Argeş au fost confirmate primele cazuri de infectare cu tulpina Omicron. Este vorba despre un copil de un an şi mama acestuia de 22 de ani. Cei doi au revenit din curând din Anglia, fiind diagnosticaţi pozitiv cu coronavirus. Probele au fost trimise la Bucureşti, fiind confirmată infectar...
tot articolul


Adrian Miuţescu a DEMISIONAT din PNL!


În urmă cu scurt timp, 17 parlamentari au demisionat din PNL. Este vorba despre Ludovic Orban şi alţi 16 susţinători ai acestuia, aleşii PNL fiind nemulţumiţi de alianţa făcută cu PSD pentru a forma un nou Guvern. Printre cei care au demisionat se numără şi preşedintele PNL Argeş, deputatul Adrian M...
tot articolul


Soare DEMIS din funcţia de SUBPREFECT! Vezi cine îi ia locul


Subprefectul Emanuel Soare a fost astăzi demis din funcţie. În locul său a fost numit avocatul Dragoş Predescu. Aşa cum v-am anunţat schimbările vin după ce Ludovic Orban a pierdut şefia partidului iar acum Cîţu şi echipa lui "se răzbună" şi încearcă repede cât mai apucă să îşi pună oamenii în funcţ...
tot articolul


Containere pentru deșeuri reciclabile în Pitești


Primăria Pitești, prin SC Salubritate 2000 S.A., continuă acțiunea de înlocuire a containerelor destinate deșeurilor reciclabile din plastic/metal și sticlă, prin instalarea a 11 containere clopot, cu o capacitate de 2,25 și 3 mc, în Expo-Parc și Eremia Grigorescu. Containerele au fost amplasate în...
tot articolul


Evenimentul 'Pădurea – energie vie' a fost amânat


Evenimentul 'Pădurea – energie vie' a fost amânat din cauza condițiilor. Programată inițial pentru luni, 22 martie 2021, începând cu ora 10.00, campania de plantare de arbori, se va desfășura la o dată ce va fi anunțată ulterior. Decizia a fost luată din cauza cauza condițiilor meteo nefavorabile....
tot articolul


Cristian Gentea: 'Pentru mine, educaţia înseamnă civilizaţie'


Prezent la dezbaterea “UNIVERSITATEA – INIMA CETĂȚII”, Cristian Gentea, candidatul PSD pentru funcția de primar al Piteștiului, și-a prezentat strategia realistă și proiectele concrete menite să asigure creșterea nivelului de educație – o condiție fundamentală, în opinia domniei sale, pentru dezvolt...
tot articolul


Felicitare Primăria Bascov


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghe Stancu, primar comuna Bascov ...
tot articolul


Felicitare Primăria și Consiliul Local Berevoești


Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări, dar și de liniște și pace sufletească. Sfântul Ilie, al cărui nume îl purtaţi, să vă ocrotească şi să vă călăuzească mereu. La Mulţi Ani! Florin Proca, primar comuna Berevoești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Albeștii de Argeș


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Gabriel Popa, primar comuna Albeștii de Argeș ...
tot articolul


Felicitare Primăria Budeasa


În această zi sfântă să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani tuturor argeșenilor cu ocazia Sfântului Ilie! ...
tot articolul


Felicitare Primăria Topoloveni


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghiță Boțârcă, primar oraș Topoloveni ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmănești


Vă doresc ca de ziua numelui să vi se împlinească toate dorinţele, să fiți fericiți, sănătoși, să aveți parte numai de raze de soare în viaţă şi vă urez un sincer La Mulţi Ani cu ocazia Sfântului Ilie! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bogați


Pentru că astăzi este o zi specială pentru dumneavoastră, mă alătur şi eu celor care vă doresc din adâncul sufletului să aveți parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Ilie! Ion Gârleanu, primar comuna Bogați ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Virgil Baciu, primar comuna Corbi ...
tot articolul


@2015 Publirom Concept Media SRL, toate drepturile rezervate. | Termeni si conditii de utilizare.
PageRank

Recomanda pagina pe

Urmariti-ne pe