Nereguli GRAVE la Ştefăneşti! Fraudă la o secţie de vot!

tot articolul
Nereguli GRAVE la Ştefăneşti! Fraudă la o secţie de vot!

Ion Georgescu,omul care a făcut din Mioveni ce alţii nici nu visau

tot articolul
Ion Georgescu,omul care a făcut din Mioveni ce alţii nici nu visau

Fost şef serviciu în Prefectură:`Soare a fost mai slab şi decât..`

tot articolul
Fost şef serviciu în Prefectură:`Soare a fost mai slab şi decât..`

ACUZAŢII GRAVE! PNL Argeş a FALSIFICAT semnăturile unor cetăţeni

tot articolul
ACUZAŢII GRAVE! PNL Argeş a FALSIFICAT semnăturile unor cetăţeni

Prefectul vrea să îi AMENDEZE pe cei de la FC Argeş!

tot articolul
Prefectul vrea să îi AMENDEZE pe cei de la FC Argeş!

INCREDIBIL! Prefectul a carantinat doar COMUNELE PSD! PNL...

tot articolul
INCREDIBIL! Prefectul a carantinat doar COMUNELE PSD! PNL...

Un deputat de Arges S-A LOGODIT în secret cu o judecătoare

tot articolul
Un deputat de Arges S-A LOGODIT în secret cu o judecătoare

Gentea, PERFORMANȚĂ la RATEN! 20 de milioane de euro

tot articolul
Gentea, PERFORMANȚĂ la RATEN! 20 de milioane de euro
Vizualizezi:acasa -> actualitate -> ATENŢIE! Poliţiştii, jandarmii, ITM, DSP, controale în tot judeţul


ATENŢIE! Poliţiştii, jandarmii, ITM, DSP, controale în tot judeţul


Google
ATENŢIE! Poliţiştii, jandarmii, ITM, DSP, controale în tot judeţul Sâmbătă, poliţiştii argeşeni, împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali, dar și cu reprezentați ai ITM, DSP și DSVSA, au acţiont în sistem integrat, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone cu aflux ridicat de persoane, precum și mijloace de transport în comun. Activităţile vor continua în zilele ce urmează. Reamintim că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2.

 Au fost verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.


În cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate în cursul zilei de ieri, au fost verificate peste 120 de societăţi comerciale, fiind vizate atât localuri de alimentaţie publică, cât şi ştranduri, unităţi comerciale care organizează evenimente pe timp de zi şi de noapte, mijloace de transport în comun, cum sunt autobuze, maxi-taxi şi trenuri, dar şi zone turistice, care în această perioadă sunt fregventate de un număr ridicat de persoane.

În cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 400 de persoane, au fost verificate peste 100 de autovehicule, iar în urma verificărilor, au fost aplicate aproape 150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

Sancţiunile au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, precum şi nereguli specifice activităţii comerciale şi transportului de persoane cu mijloace de transport în comun. 

În cursul după-amiezei de sâmbătă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeş, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti şi inspector de specialitate din cadrul ITM Argeş, au acționat pe raza municipiului Pitești, la punctele de lucru ale mai multor societăți comerciale de tipul ştrandurilor şi localurilor de alimentaţie publică de zi, pentru verificarea repectării normelor specifice stării de alertă, a legalității actelor de comerț şi a respectării legislaţiei muncii.
În urma verificărilor, poliţiştii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.500 de lei, fiind aplicată masura complementară de confiscare a sumei de 429 de lei.
Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate după cum urmează:
- 2 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare totală de 1.500 de lei, cu măsura complementară a confiscării sumei de 124 de lei;
- 1 sancțiune contravențională conform Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva actelor ce comerţ ilicit, în valoare de 5.000 de lei, cu măsura complementară a confiscării sumei de 305 lei.
Totodată, organele de poliție împreună cu lucrătorii din cadrul I.T.M. Argeș au procedat la verificarea calității de angajat pentru un număr de 20 persoane din cadrul a 8 societăți comerciale. 


Sâmbătă, poliţiştii din Secţiei de Poliţie Rurală Albota, care acţionau pe DN 65, pentru verificarea respectării normelor specifice stării de alertă la mijloacele de transport în comun, au depistat un bărbat de 35 de ani, din Izvoru, care conducea un maxi-taxi, fără a respecta obligativitatea emiterii biletelor de călătorie pentru persoanele transportate.
În urma celor constatate, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 9.000 de lei, conform H.G. 69/2012, privind transporturile rutiere de mărfuri şi persoane.
Totodată, au fost instruiți conducătorul auto şi călătorii, cu privire la respectarea numărului de călători, conform numărului de locuri disponibil în mijlocul de transport, precum şi al recomandărilor specifice stării de alertă, referitoare la purtarea mijloacelor de protecţie individuală, a regulilor de igienă personală şi a recomandărilor medicale.


Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș au desfășurat activități preventive, în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători care circulă pe rutele din judeţul Argeş, pentru conștientizarea de către călători a necesității respectării normelor de protecție pentru limitarea răspândirii virusului COVID 19, protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit în gări şi zone adiacente, precum şi reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată.
Au fost verificate 18 trenuri de călători, dintre care 4 trenuri estivale.
Au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9650 de lei, după cum urmează:
- 13 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protective individuală;
- 2 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva actelor ce comerţ ilicit, în valoare de 3.000 de lei, cu măsura complementară a confiscării de bunuri în valoare de 300 de lei;
- 6 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 1450 de lei, pentru nerespectarea de către conducători auto a obligațiilor specifice la trecerile la nivel cu calea ferată;
- o sancțiune contravențională conform Legii 61/1991R, privind normele de conviețuire socială, în valoare de 200 de lei, pentru adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență. 


Polițiștii Secţiilor de Poliţie Rurală Albeștii de Argeș şi Rucăr, precum şi jandarmii montani argeşeni, au acționat pe linia prevenirii și informării cetățenilor aflați în tranzit în zonele turistice montane și zone publice cu aflux mare de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de protecție, pentru diminuarea riscului de răspândire a îmbolnăvirilor cu COVID 19, precum şi pentru transmiterea unor recomandări antivictimale şi antiinfracţionale.
Poliţiştii şi jandarmii au purtat discuții de informare cu cetățenii și au transmis recomandări turiștilor aflați în zonele de campare, terase ale unităților de cazare și parcări, pentru conștientizarea și responsabilizarea acestora cu privire la respectarea măsurilor de protecție stabilite de normele în vigoare privind instituirea stării de alertă pe teritoriul României.
Totodată, s-a acționat pentru fluidizarea și dirijarea traficului rutier, turiștii fiind informați și asupra eventualelor pericole care pot să apară pe traseu pe parcursul tranzitării și al evitării apropierii de animalele sălbatice – în special urși.
 
 

Etichete: nu exista etichete pentru articolul ATENŢIE! Poliţiştii, jandarmii, ITM, DSP, controale în tot judeţul

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam sa bifati casuta antispam.VideoFlux de stiri

Cristian Gentea: 'Pentru mine, educaţia înseamnă civilizaţie'


Prezent la dezbaterea “UNIVERSITATEA – INIMA CETĂȚII”, Cristian Gentea, candidatul PSD pentru funcția de primar al Piteștiului, și-a prezentat strategia realistă și proiectele concrete menite să asigure creșterea nivelului de educație – o condiție fundamentală, în opinia domniei sale, pentru dezvolt...
tot articolul


Felicitare Primăria Bascov


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghe Stancu, primar comuna Bascov ...
tot articolul


Felicitare Primăria și Consiliul Local Berevoești


Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări, dar și de liniște și pace sufletească. Sfântul Ilie, al cărui nume îl purtaţi, să vă ocrotească şi să vă călăuzească mereu. La Mulţi Ani! Florin Proca, primar comuna Berevoești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Albeștii de Argeș


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Gabriel Popa, primar comuna Albeștii de Argeș ...
tot articolul


Felicitare Primăria Budeasa


În această zi sfântă să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani tuturor argeșenilor cu ocazia Sfântului Ilie! ...
tot articolul


Felicitare Primăria Topoloveni


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghiță Boțârcă, primar oraș Topoloveni ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmănești


Vă doresc ca de ziua numelui să vi se împlinească toate dorinţele, să fiți fericiți, sănătoși, să aveți parte numai de raze de soare în viaţă şi vă urez un sincer La Mulţi Ani cu ocazia Sfântului Ilie! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bogați


Pentru că astăzi este o zi specială pentru dumneavoastră, mă alătur şi eu celor care vă doresc din adâncul sufletului să aveți parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Ilie! Ion Gârleanu, primar comuna Bogați ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Virgil Baciu, primar comuna Corbi ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bradu


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Dănuț Stroe, primar comuna Bradu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Rociu


De ziua numelui dumneavoastră, vă doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să vi se îndeplinească toate dorințele. La mulți ani cu ocazia sărbătorii de Sfântul Ilie! Aurel Bălășoiu, primar comuna Rociu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Berevoești


Vă doresc ca de ziua numelui să vi se împlinească toate dorinţele, să fiți fericiți, sănătoși, să aveți parte numai de raze de soare în viaţă şi vă urez un sincer La Mulţi Ani cu ocazia Sfinților Petru și Pavel! Florin Proca, primar comuna Berevoești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmănești


De ziua numelui dumneavoastră, vă doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să vi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să vi le puneți. La mulţi ani! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


În această zi sfântă să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani tuturor argeșenilor cu ocazia Sfinților Petru și...
tot articolul


Felicitare Primăria Rociu


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfinții Petru și Pavel cât mai frumoasă! La Mulți Ani vă urează Aurel Bălășoiu, primar comuna Rociu! ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bogați


Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări, dar și de liniște și pace sufletească. Sfinții Petru și Pavel, al căror nume îl purtaţi, să vă ocrotească şi să vă călăuzească mereu. La Mulţi Ani! Ion Gârleanu, primar comuna Bogați ...
tot articolul


Felicitare Primăria Topoloveni


De ziua numelui dumneavoastră, vă doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să vi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să vi le puneți. La mulţi ani! Gheorghiță Boțârcă, primar oraș Topoloveni ...
tot articolul


@2015 Publirom Concept Media SRL, toate drepturile rezervate. | Termeni si conditii de utilizare.
PageRank

Recomanda pagina pe

Urmariti-ne pe