Nereguli GRAVE la Ştefăneşti! Fraudă la o secţie de vot!

tot articolul
Nereguli GRAVE la Ştefăneşti! Fraudă la o secţie de vot!

Ion Georgescu,omul care a făcut din Mioveni ce alţii nici nu visau

tot articolul
Ion Georgescu,omul care a făcut din Mioveni ce alţii nici nu visau

Fost şef serviciu în Prefectură:`Soare a fost mai slab şi decât..`

tot articolul
Fost şef serviciu în Prefectură:`Soare a fost mai slab şi decât..`

ACUZAŢII GRAVE! PNL Argeş a FALSIFICAT semnăturile unor cetăţeni

tot articolul
ACUZAŢII GRAVE! PNL Argeş a FALSIFICAT semnăturile unor cetăţeni

Prefectul vrea să îi AMENDEZE pe cei de la FC Argeş!

tot articolul
Prefectul vrea să îi AMENDEZE pe cei de la FC Argeş!

INCREDIBIL! Prefectul a carantinat doar COMUNELE PSD! PNL...

tot articolul
INCREDIBIL! Prefectul a carantinat doar COMUNELE PSD! PNL...

Un deputat de Arges S-A LOGODIT în secret cu o judecătoare

tot articolul
Un deputat de Arges S-A LOGODIT în secret cu o judecătoare

Gentea, PERFORMANȚĂ la RATEN! 20 de milioane de euro

tot articolul
Gentea, PERFORMANȚĂ la RATEN! 20 de milioane de euro
Vizualizezi:acasa -> politic -> Simona Bucura Oprescu: 'Sunteţi un ministru închipuit'


Simona Bucura Oprescu: 'Sunteţi un ministru închipuit'


Google
Simona Bucura Oprescu: 'Sunteţi un ministru închipuit' Ieri a fost dezbătută moţiunea simplă împotriva ministrului Lucrărilor Publice, Ion Ştefan. O intervenţie a avut şi deputatul PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu, aceasta având un discurs foarte bine argumentat, solid, cu puncte de vedere bine construite care dovedesc faptul că ministrul propus de PNL se pare că nu are nicio treabă cu domeniul în cauză.

 „Domnule ministru Ion Ştefan astăzi am avut o revelaţie. V-am ascultat cu multă atenţie şi cred că o poreclă care vi s-ar potrivi foarte bine, pe lângă cea deja foarte bine cunoscută de „Grindă” este aceea de ministru închipuit. Am asistat cu toţii indiferent de formaţiunea politică din care facem parte la o dovadă foarte clară că un membru al Guvernului României crede despre sine ceea ce cred şi acoliţii săi, că este mai bine pregătit, că ştie e are de făcut, că are o viziune, dar de fapt nu sunteţi decât o întruchipare a acelei poveşti pe care vreau să o citiţi din nou astăzi, „Hainele cele noi ale împăratului”. Cred că acoliţii dumneavoastră când vă văd prin piaţă cred că aveţi şi haine, dar din păcate, atât dumneavoastră cât mai ales ce faceţi sunt total lipsite de conţinut. Au trecut opt luni de la investirea dumneavoastră. Nici până acum nu m-am lămurit cine sau ce vă recomandă. Experienţa, dar şi activitatea dumneavoastră de parlamentar nu au nicio legătură cu activitatea din administraţia publică locală sau centrală. Singurele lucruri pe care le ştiu despre dumneavoastră este că aţi primit în comisiile parlamentare aviz negativ în mod constant, că v-aţi angajat rudele şi cunoştinţele peste tot la stat, că aveţi aghiotant un penelist cu 3,60 la BAC, pe care l-a susţinut la vârsta de 42 de ani, dar mai ales că aţi putea solicita schimbarea administrativă a numelui dumneavoastră în Grindă, nume după care vă cunoaşte o ţară întreagă. V-ați început așa-zisa „reformă” cu un moft – schimbarea denumirii ministerului. Nu-și are rostul denumirea de Minister al Lucrărilor Publice, atâta timp cât scopul principal al ministerului este acela al dezvoltării teritorioriale a României.

Cu toate că nu am relaționat prea mult cu funcționarii din cadrul Ministerului Dezvoltării, pot spune că mie, personal, mi-au dovedit o aplecare corectă asupra problematicilor.
Astfel se dovedește, în fapt, că, în timp, în acest minister s-a coagulat o echipă interdisciplinară de funcționari publici profesioniști care au reușit să facă din mersul la serviciu nu o acțiune curentă, ci o profesie de credință.

Ceea ce ați reușit dvs, domnule ministru, în ultimele opt luni a fost nu să reorganizați ministerul, ci să-l dezorganizați și să-l distrugeți! Să distrugeți structuri, oameni, programe și proiecte!
Se vede că obsesia dvs. pentru ilegalități și fraude a dus la întârzierea proiectelor, inclusiv a plăților aferente acestora, în medie cu peste două luni, a dus la blocarea activității Inspectoratului de Stat în Construcții prin canalizarea eforturilor acestuia în a demonstra că lucrările executate în toată țara sunt doar pe hârtie.
Modul în care este folosită acum această instituție ca instrument politic o împiedică să își exercite corect atribuțiile prevăzute de lege.

Aveți un miliard neutilizați din PNDL II și având în vedere faptul că programul se termină la sfârșitul anului 2020 este clar că nu mai ajungeți să atingeți indicatorii acestuia, din cauză că nu selectați în continuare proiecte și nu le includeți la finanțare.
Impresia mea este că, în fapt, delegându-vă toate competențele și neînțelegând rolul și atribuțiile ministerului, lăsând funcționari publici să coordoneze, aprobe și să semneze documente vitale pentru administrația publică, v-ați transformat într-o marionetă păpușată de interese ascunse.
Acțiunile dvs., necunoașterea domeniului, fuga de răspundere și ascunderea după semnătura altora încălcă principiul răspunderii ministeriale.
Acum, după opt luni de mandat, observăm că, dându-vă aviz negativ în cadrul comisiei de administrație publică și amenajarea teritoriului, am evaluat corect incapacitatea dvs. absolută de a ocupa fotoliul de ministru și de a exercita în mod corect atribuțiile conferite de lege.
La acest moment, din cauza proastei gestionări, a faptului că funcționarii publici bine pregătiți își caută de lucru în altă parte, întrucât nu mai au încredere în conducerea ministerului, că nu sunt programe și rezultate transformați ministerul dintr-unul al Dezvoltării în Ministerul Sabotării administrației publice locale și centrale din România.

Vă atenționez, pe de altă parte, asupra faptului că ne sunt cunoscute demersurile murdare pe care le întreprind prefecții în teritoriu, promițând primarilor sume din fondul de rezervă bugetară, de parcă bugetul de stat al României ar fi proprietatea lor și, astfel, ar putea fi alocat discreționar de către PNL.
Știm cu toții că există o procedură care implică avizul Ministerului Finanțelor Publice și avizul Direcțiilor de specialitate din cadrul MLPDA, ceea ce mă duce cu gândul la presiunea pe care o exercitați, în fapt, asupra funcționarilor publici. Și astfel înțelegem de ce funcționarii publici din minister își caută de lucru în altă parte!
Dacă dvs. credeți că funcționarii publici care pleacă pot fi înlocuiți de către cunoștințe, rubedenii și prieteni, vă înșelați amarnic! Iar rezultatele se văd! Competențele nu se formează și nu se pot înlocui atât de ușor precum credeți dvs!
Lăsând persoane captive anumitor interese private, care nu au lucrat măcar o zi în activitatea de urbanism și nici în administrația publică locală să blocheze planurile de amenajare a teritoriului, știut fiind că fără un plan urbanistic general aprobat nu se pot realiza investiții – nici publice, nici private – veți condamna comunitățile la sărăcie și subdezvoltare!

Știm cu toții că a greșit constructorul o grindă și că nu sunteți băiat pretențios. Dar, când este vorba despre țară, pretențiile noastre sunt mari. Dacă pentru dvs. respectarea jurământului depus pe Biblie și pe Constituție față de România nu înseamnă, poate, mare lucru, măcar să nu uitați că răspunderea ministerială rămâne, chiar dacă v-ați delegat semnătura! ”, a declarat Simona Bucura Oprescu. 


Etichete: nu exista etichete pentru articolul Simona Bucura Oprescu: 'Sunteţi un ministru închipuit'

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam sa bifati casuta antispam.VideoFlux de stiri

Cristian Gentea: 'Pentru mine, educaţia înseamnă civilizaţie'


Prezent la dezbaterea “UNIVERSITATEA – INIMA CETĂȚII”, Cristian Gentea, candidatul PSD pentru funcția de primar al Piteștiului, și-a prezentat strategia realistă și proiectele concrete menite să asigure creșterea nivelului de educație – o condiție fundamentală, în opinia domniei sale, pentru dezvolt...
tot articolul


Felicitare Primăria Bascov


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghe Stancu, primar comuna Bascov ...
tot articolul


Felicitare Primăria și Consiliul Local Berevoești


Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări, dar și de liniște și pace sufletească. Sfântul Ilie, al cărui nume îl purtaţi, să vă ocrotească şi să vă călăuzească mereu. La Mulţi Ani! Florin Proca, primar comuna Berevoești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Albeștii de Argeș


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Gabriel Popa, primar comuna Albeștii de Argeș ...
tot articolul


Felicitare Primăria Budeasa


În această zi sfântă să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani tuturor argeșenilor cu ocazia Sfântului Ilie! ...
tot articolul


Felicitare Primăria Topoloveni


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghiță Boțârcă, primar oraș Topoloveni ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmănești


Vă doresc ca de ziua numelui să vi se împlinească toate dorinţele, să fiți fericiți, sănătoși, să aveți parte numai de raze de soare în viaţă şi vă urez un sincer La Mulţi Ani cu ocazia Sfântului Ilie! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bogați


Pentru că astăzi este o zi specială pentru dumneavoastră, mă alătur şi eu celor care vă doresc din adâncul sufletului să aveți parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Ilie! Ion Gârleanu, primar comuna Bogați ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Virgil Baciu, primar comuna Corbi ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bradu


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Dănuț Stroe, primar comuna Bradu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Rociu


De ziua numelui dumneavoastră, vă doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să vi se îndeplinească toate dorințele. La mulți ani cu ocazia sărbătorii de Sfântul Ilie! Aurel Bălășoiu, primar comuna Rociu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Berevoești


Vă doresc ca de ziua numelui să vi se împlinească toate dorinţele, să fiți fericiți, sănătoși, să aveți parte numai de raze de soare în viaţă şi vă urez un sincer La Mulţi Ani cu ocazia Sfinților Petru și Pavel! Florin Proca, primar comuna Berevoești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmănești


De ziua numelui dumneavoastră, vă doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să vi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să vi le puneți. La mulţi ani! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


În această zi sfântă să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani tuturor argeșenilor cu ocazia Sfinților Petru și...
tot articolul


Felicitare Primăria Rociu


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfinții Petru și Pavel cât mai frumoasă! La Mulți Ani vă urează Aurel Bălășoiu, primar comuna Rociu! ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bogați


Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări, dar și de liniște și pace sufletească. Sfinții Petru și Pavel, al căror nume îl purtaţi, să vă ocrotească şi să vă călăuzească mereu. La Mulţi Ani! Ion Gârleanu, primar comuna Bogați ...
tot articolul


Felicitare Primăria Topoloveni


De ziua numelui dumneavoastră, vă doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să vi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să vi le puneți. La mulţi ani! Gheorghiță Boțârcă, primar oraș Topoloveni ...
tot articolul


@2015 Publirom Concept Media SRL, toate drepturile rezervate. | Termeni si conditii de utilizare.
PageRank

Recomanda pagina pe

Urmariti-ne pe