ULTIMA ORĂ! RESTRICŢII în Piteşti şi alte localităţi din Argeş!

tot articolul
ULTIMA ORĂ! RESTRICŢII în Piteşti şi alte localităţi din Argeş!

JAFUL de la Teatru Al Davila! CHELTUIELI: 2,8 milioane de euro

tot articolul
JAFUL de la Teatru Al Davila! CHELTUIELI: 2,8 milioane de euro
Vizualizezi:acasa -> dezvaluiri -> Drăghici, Nicolescu şi 43 de primari, urmăriţi penal de DNA


Drăghici, Nicolescu şi 43 de primari, urmăriţi penal de DNA


Google
Drăghici, Nicolescu şi 43 de primari, urmăriţi penal de DNA Deputatul Mircea Drăghici, chestorul Camerei Deputaţilor, Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş şi 43 de primari din judeţ cercetaţi într-un dosar DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești efectuează urmăriri penale față de următorii, în calitate de suspecți:  

- NICOLESCU CONSTANTIN, la data faptelor pre
ședinte al Consiliului Județean Argeș și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 - folosirea influenței sau autorității funcției de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, dintre care una în formă continuată (14 acte materiale);
- DRĂGHICI MIRCEA GHEORGHE, deputat în Parlamentul României – Camera Deputa
ților, sub aspectul complicității la infracțiunea prevăzută de art. 13 din Legea nr. 78/2000 - folosirea influenței sau autorității funcției de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată (14 acte materiale).

De asemenea, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un număr de 28 primari și viceprimari la data faptelor, în calitate de suspecți, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, după cum urmează:
- GEORGESCU ION, primar al orașului Mioveni, județul Argeș (9 acte materiale);
- DIACONU NICOLAE, primar al municipiului Curtea de Argeș, județul Argeș (10 acte materiale);
- RIZEA FLORIAN, primar al comunei Țițești, județul Argeș (2 acte materiale);
- MATEI GHEORGHE, primar al comunei Mihăești, județul Argeș (3 acte materiale);
- ENE FLOREA, primar al comunei Moșoaia, județul Argeș și membru al unei formațiuni politice (2 acte materiale);
- POPA ION, primar al comunei Stâlpeni, județul Argeș (3 acte materiale);
- IBRIC MARIAN, primar al comunei Leordeni, județul Argeș și membru al unei formațiuni politice (2 acte materiale);
- TUDOSE ELISAVETA, primar al comunei Coșești, județul Argeș și președintă a organizației teritoriale Coșești a unei formațiuni politice și consilier județean la data săvârșirii faptei (2 acte materiale);
- ȘTEFAN ION, primar al comunei Budeasa, județul Argeș și membru al unei formațiuni politice (2 acte materiale);
- VOICU DUMITRU, primar al comunei Micești, județul Argeș și președinte al organizației teritoriale Micești a unei formațiuni politice (4 acte materiale);
- CIORAN LUCIAN, primar al comunei Mozăceni, județul Argeș (3 acte materiale);
- BĂDULESCU ION, primar al comunei Morărești, județul Argeș (2 acte materiale);
- PUPĂZĂ – ROȘU SEVASTIAN, primar al comunei Stolnici, județul Argeș (3 acte materiale);
- DINCUȚĂ DANIEL, primar al comunei Corbeni, județul Argeș (3 acte materiale);
- TARBĂ SEVER, viceprimar al comunei Dragoslavele, județul Argeș (2 acte materiale);
- SECĂREANU DUMITRU, primar al comunei Dâmbovicioara, județul Argeș (3 acte materiale);
- LANGER NICOLAE, primar al comunei Sălătrucu, județul Argeș (2 acte materiale);
- PĂTRAȘCU GHEORGHE, primar al comunei Lunca Corbului, județul Argeș și membru al unei formațiuni politice (2 acte materiale);
- CERNĂTESCU GHEORGHE, primar al comunei Cuca, județul Argeș și președinte al organizației teritoriale Cuca al unei formațiuni politice (2 acte materiale);
- IATAGAN CONSTANTIN, primar al comunei Șuici, județul Argeș (2 acte materiale);
- CRISTESCU ALEXANDRU – ADRIAN, primar al comunei Mălureni, județul Argeș (2 acte materiale);
- MARIN ION, primar al comunei Stoenești, județul Argeș și membru al formațiunii politice (2 acte materiale);
- NICA VASILE, primar al comunei Valea Danului, județul Argeș (2 acte materiale);
- VIȘAN IONEL DRAGOȘ, primar al comunei Cotmeana, județul Argeș (2 acte materiale);
- PEPENEL NICOLAE - CORNEL, primar al comunei Bughea de Sus, județul Argeș (2 acte materiale);
- SIMION EMIL, primar al comunei Brăduleț, județul Argeș (3 acte materiale);
- BOȚÂRCĂ GHEORGHIȚĂ, primar al orașului Topoloveni, județul Argeș (3 acte materiale);
- POȘTOACĂ DAMIAN – ION, primar al comunei Mioarele, județul Argeș (2 acte materiale).

S-a dispus urmărirea penală față de 17 primari și directori, la data faptelor, în calitate de suspecți, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru altul un folos necuvenit (câte un act material), după cum urmează:
- BEREVOIANU CORNELIU, primar al comunei Nucșoara, județul Argeș;
- DOCHINOIU NICULAIE, primar al comunei Vedea, județul Argeș;
- ȚUCĂ GHEORGHE, primar al comunei Cocu, județul Argeș;
- CIOBANU MARCEL, primar al comunei Uda, județul Argeș;
- IVAN VASILE BEBE, primar al comunei Băbana, județul Argeș;
- ȘERBAN NICULAE, primar al comunei Mărăcineni, județul Argeș;
- BĂLĂȘOIU AUREL, primar al comunei Rociu, județul Argeș;
- STOICAN GHEORGHE, primar al comunei Arefu, județul Argeș;
- DUMITRESCU MIHAIL, primar al comunei Merișani, județul Argeș;
- NICOLAE RADU, primar al comunei Negrași, județul Argeș;
- PĂUNA MIRCEA, primar al comunei Mușătești, județul Argeș;
- LUPU SORIN, primar al comunei Priboeni, județul Argeș;
- SMĂDU NICOLAE, primar al comunei Domnești, județul Argeș;
- CIOFLAN IULIAN, director executiv la Agenției de Implementare a Proiectelor Argeș;
- PĂDUREANU ION, primar al comunei Godeni, județul Argeș;
- UNGURENUȘ MIHAI, primar al comunei Corbi, județul Argeș;
- PĂVĂLOIU VIOLETA, director al Școlii Speciale Valea Mare, județul Argeș.

Totodată, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de OANĂ ONELA CARMEN și CATANĂ AIDA PETRONELA, reprezentante ale SC European Project Consulting SRL București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În cauză există date și probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora:

1. Nicolescu Constantin, în calitate de președinte al Consiliului județean Argeș și totodată de președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, și-a folosit influența și autoritatea conferite de funcțiile publice și politice deținute, în scopul ajutării efective a unui magistrat de a ocupa o funcție de conducere într-o instanță, pe alte criterii decât cele ale competenței profesionale, cu ocazia concursului aprobat și organizat în acest sens de către Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Institutului Național al Magistraturii, în perioada 10 aprilie - 30 iunie 2009.

2. În perioada anilor 2007-2010, ca urmare a influenței și a autorității exercitate de către NICOLESCU CONSTANTIN, atât în calitate de președinte al Consiliului Județean Argeș, cât și de președinte al organizației județene a unei formațiuni politice asupra unor primari, în marea lor majoritate fiind membrii respectivei formațiuni politice), SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București a încheiat contracte de prestări servicii, având ca obiect consultanță, elaborare strategie locală și elaborare cereri de finanțare – implementare proiect, cu un număr de 46 consilii locale ale unor orașe și comune din județul Argeș, Școala Specială Valea Mare, Agenția de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a județului Argeș (instituție subordonată Consiliului Județean Argeș) și chiar cu Consiliul Județean Argeș.
Consiliile locale cu care agentul economic anterior menționat a încheiat 105 contracte sunt următoarele: Curtea de Argeș, Mioveni, Topoloveni, Țițești, Mihăești, Moșoaia, Stâlpeni, Leordeni, Coșești, Budeasa, Micești, Nucșoara, Mozăceni, Morărești, Stolnici, Corbeni, Tigveni, Dragoslavele, Dâmbovicioara, Sălătrucu, Lunca Corbului, Vedea, Cocu, Cuca, Uda, Șuici, Mălureni, Stoenești, Băbana, Mărăcineni, Valea Danului, Cotmeana, Bughea de Sus, Brăduleț, Rociu, Arefu, Cicănești, Merișani, Negrași, Mioarele, Mușătești, Priboieni, Domnești, Godeni, Corbi și Cepari.
Valoarea totală a celor 105 contractelor de prestări servicii încheiate între SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București cu instituțiile publice și unitățile administrativ teritoriale anterior menționate, în perioada 2007-2010 este de cca. 3.786.804,5 lei, din care au fost efectuate plăți în sumă totală de cca. 3.140.687,5 lei.
Din actele de urmărire penală aflate la dosarul cauzei rezultă indicii rezonabile că marea majoritate a contractelor de prestări servicii au fost încheiate fără justificare, în condițiile în care comunitățile respective, în multe cazuri, nu au obținut niciun folos, contractele în cauză nefiind valorificate în vreun mod, iar în alte cazuri beneficiile încheierii unor astfel de contracte au fost modice, nefiind pe măsura valorii contractelor și nejustificând sumele de bani plătite efectiv din bani publici către SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București (firmă a cărei reprezentanți aveau legături de interes personal și de grup cu Drăghici Mircea Gheorghe).

S-a mai reținut și faptul că, în contextul încheierii și derulării în condițiile frauduloase mai sus arătate a contractelor de prestări servicii de către SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București cu instituții și autorități publice din județul Argeș, Drăghici Mircea Gheorghe a înființat SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING MANAGEMENT SRL Pitești, astfel încât el și o rudă a sa să poată obține, în mod facil și necuvenit, cu sprijinul nemijlocit al lui Nicolescu Constantin, foloase materiale, în calitate de asociați ai firmei, între cele două societăți fiind încheiat în acest scop un contract având ca obiect furnizarea consultanței.
În perioada 01.10.2007- 31.12.2008, Drăghici Mircea Gheorghe a deținut și funcția de director al acestei firme care era administrată de o rudă a acestuia.
Drăghici Mircea Gheorghe a avut calitatea de asociat unic al SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING MANAGEMENT SRL Pitești în perioada 06.10.2008 – 20.10.2010, în condițiile în care, în perioada de referință, începând cu luna decembrie 2008 a deținut funcția de deputat.
Obținerea necuvenită de foloase materiale atât de către SC EUROPEAN PROJECT CONSULTING SRL București cât și de către SC European Project Consulting Management SRL Pitești și implicit de către asociații acestor societăți comerciale, a fost facilitată de îndeplinirea, în mod defectuos, a actelor de serviciu de către conducătorii instituțiilor și autorităților publice respective, cu consecința producerii de pagube materiale acestor entități.


Etichete: dna pitesti, constantin nicolescu, mircea draghici, primari din arges la dna

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


 • SHADOW
  08 March 2014
  06:07:39 AM

  Catre DMG

  Sa detaliem aici cum a luat Draghici niste bani de la anumite persoane din Bucuresti pentru a isi plati tacerea in acest dosar la DNA si dosarul sa fie facut pierdut ? Si acum nu-i mai returneaza?

 • Savu
  05 March 2014
  08:53:50 AM

  Bravo!

  Unii sa traiasca si restul sa moara.Asta fac toti nenorocitii astia cu functii mari de nu-i mai satura nimeni cu toate ca au averi impresionante.Nesimtititi!

 • Smiley
  04 March 2014
  17:40:12 PM

  Recomandare catre DNA

  ......,s.a.m.d.,..........!

 • 1 - 3 din 3 comentarii

Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam sa bifati casuta antispam.Flux de stiri

Evenimentul 'Pădurea – energie vie' a fost amânat


Evenimentul 'Pădurea – energie vie' a fost amânat din cauza condițiilor. Programată inițial pentru luni, 22 martie 2021, începând cu ora 10.00, campania de plantare de arbori, se va desfășura la o dată ce va fi anunțată ulterior. Decizia a fost luată din cauza cauza condițiilor meteo nefavorabile....
tot articolul


Cristian Gentea: 'Pentru mine, educaţia înseamnă civilizaţie'


Prezent la dezbaterea “UNIVERSITATEA – INIMA CETĂȚII”, Cristian Gentea, candidatul PSD pentru funcția de primar al Piteștiului, și-a prezentat strategia realistă și proiectele concrete menite să asigure creșterea nivelului de educație – o condiție fundamentală, în opinia domniei sale, pentru dezvolt...
tot articolul


Felicitare Primăria Bascov


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghe Stancu, primar comuna Bascov ...
tot articolul


Felicitare Primăria și Consiliul Local Berevoești


Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări, dar și de liniște și pace sufletească. Sfântul Ilie, al cărui nume îl purtaţi, să vă ocrotească şi să vă călăuzească mereu. La Mulţi Ani! Florin Proca, primar comuna Berevoești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Albeștii de Argeș


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Gabriel Popa, primar comuna Albeștii de Argeș ...
tot articolul


Felicitare Primăria Budeasa


În această zi sfântă să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani tuturor argeșenilor cu ocazia Sfântului Ilie! ...
tot articolul


Felicitare Primăria Topoloveni


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghiță Boțârcă, primar oraș Topoloveni ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmănești


Vă doresc ca de ziua numelui să vi se împlinească toate dorinţele, să fiți fericiți, sănătoși, să aveți parte numai de raze de soare în viaţă şi vă urez un sincer La Mulţi Ani cu ocazia Sfântului Ilie! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bogați


Pentru că astăzi este o zi specială pentru dumneavoastră, mă alătur şi eu celor care vă doresc din adâncul sufletului să aveți parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Ilie! Ion Gârleanu, primar comuna Bogați ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Virgil Baciu, primar comuna Corbi ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bradu


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Dănuț Stroe, primar comuna Bradu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Rociu


De ziua numelui dumneavoastră, vă doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să vi se îndeplinească toate dorințele. La mulți ani cu ocazia sărbătorii de Sfântul Ilie! Aurel Bălășoiu, primar comuna Rociu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Berevoești


Vă doresc ca de ziua numelui să vi se împlinească toate dorinţele, să fiți fericiți, sănătoși, să aveți parte numai de raze de soare în viaţă şi vă urez un sincer La Mulţi Ani cu ocazia Sfinților Petru și Pavel! Florin Proca, primar comuna Berevoești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmănești


De ziua numelui dumneavoastră, vă doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să vi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să vi le puneți. La mulţi ani! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


În această zi sfântă să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani tuturor argeșenilor cu ocazia Sfinților Petru și...
tot articolul


Felicitare Primăria Rociu


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfinții Petru și Pavel cât mai frumoasă! La Mulți Ani vă urează Aurel Bălășoiu, primar comuna Rociu! ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bogați


Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări, dar și de liniște și pace sufletească. Sfinții Petru și Pavel, al căror nume îl purtaţi, să vă ocrotească şi să vă călăuzească mereu. La Mulţi Ani! Ion Gârleanu, primar comuna Bogați ...
tot articolul


@2015 Publirom Concept Media SRL, toate drepturile rezervate. | Termeni si conditii de utilizare.
PageRank

Recomanda pagina pe

Urmariti-ne pe