Nereguli GRAVE la Ştefăneşti! Fraudă la o secţie de vot!

tot articolul
Nereguli GRAVE la Ştefăneşti! Fraudă la o secţie de vot!

Ion Georgescu,omul care a făcut din Mioveni ce alţii nici nu visau

tot articolul
Ion Georgescu,omul care a făcut din Mioveni ce alţii nici nu visau

Fost şef serviciu în Prefectură:`Soare a fost mai slab şi decât..`

tot articolul
Fost şef serviciu în Prefectură:`Soare a fost mai slab şi decât..`

ACUZAŢII GRAVE! PNL Argeş a FALSIFICAT semnăturile unor cetăţeni

tot articolul
ACUZAŢII GRAVE! PNL Argeş a FALSIFICAT semnăturile unor cetăţeni

Prefectul vrea să îi AMENDEZE pe cei de la FC Argeş!

tot articolul
Prefectul vrea să îi AMENDEZE pe cei de la FC Argeş!

INCREDIBIL! Prefectul a carantinat doar COMUNELE PSD! PNL...

tot articolul
INCREDIBIL! Prefectul a carantinat doar COMUNELE PSD! PNL...

Un deputat de Arges S-A LOGODIT în secret cu o judecătoare

tot articolul
Un deputat de Arges S-A LOGODIT în secret cu o judecătoare

Gentea, PERFORMANȚĂ la RATEN! 20 de milioane de euro

tot articolul
Gentea, PERFORMANȚĂ la RATEN! 20 de milioane de euro
Vizualizezi:acasa -> politic -> Gentea: 'Lunca Argeşului, cel mai mare parc de distracţii'


Gentea: 'Lunca Argeşului, cel mai mare parc de distracţii'


Google
Gentea: 'Lunca Argeşului, cel mai mare parc de distracţii' PROIECTUL LUI CRISTIAN GENTEA PENTRU PITEȘTI! AICI VREI SĂ TRĂIEȘTI! # Terase # Restaurante # Cafenele # Zone de barbeque şi picnic # Locuri de joacă # Tiroliene # Cinematograf în aer liber # Zonă de concerte # Piste pentru biciclişti Malurile Argeșului oferă o oportunitate imensă de infrastructură pentru agrement, sport și HoReC

Startul a fost dat - în ciuda numeroaselor greutăți (niciodată făcute publice)- de administrațiile precedente prin realizarea primul tronson de parc: Lunca Argeșului 1.o zonă în care mii de piteșteni își petrec timpul săptămânal de câțiva ani încoace.

Administrațiile care “nu au făcut nimic” și “nu au accesat fonduri europene” au transformat o zonă de vegetație moartă și gropi necontrolate de gunoi într-un centru verde de 23 de hectare, cu piste pentru bicicliști, locuri de joacă, teatru în aer liber, teren de sport, zone de promenadă și relaxare. Realizarea și finanțarea din bani europeni a unui asemenea parc durează timp și presupune multă muncă birocratică și fizică. Cine vă spune că face în fiecare an o Luncă, visează sau vă consideră naivi.

Eu nu îmi construiesc însă campania vorbind despre ce au făcut sau nu au făcut alții sau povestind cum aș fi făcut eu mai mult. Mi-o construiesc angajând proiecte publice concretemenite să marcheze evoluția Piteștiului și updatarea lui la cerințele noi ale populației. La loc de cinste printre aceste cerințe se număra spațiile verzi și oportunitățile de agrement, de timp dedicat familiei și copiilor, de sport în aer liber, de distracție și nightlife.

Vă propun așadar să reinventăm împreună conceptul de centru al Piteștiului, nu pe criterii geografice, ci pe criterii legate de oportunități!

Transformăm MALUL ARGEȘULUI în CEL MAI MARE PARC DIN REGIUNE! 

Un ansamblu de 53 hectare de spațiu verde, cu numeroase componente dedicate sportului, zone de barbeque și picnic, locuri de joacă, zone pentru seniori, tiroliene, cinematograf în aer liber, zonă de concerte.Pe malul Argeșului, în Luncă.

O arie semnificativă dedicată industriei HoReCa, acolo unde se poate vorbi despre un centru al distracției, despre o zonă dedicată restaurantelor, puburilor, cafenelelor, cluburilor. Departe de centrul urban efectiv, care nu permite din punct de vedere tehnic un asemenea buchet  de locații grupate și unde acestea ar putea deranja locatarii din zonă.

▼ CUM DĂM VIAȚĂ ACESTUI PROIECT?

Extindem Lunca 1, prin încă două parcuri de mare anvergură, pe lungimea malului drept al Argeșului,  până aproape de granițele orașului nostru cu Bascovul. Lunca 2 și Lunca 3 vor întregi un ansamblu de care Piteștiul are nevoie și care va deveni atractiv inclusiv pentru oameni și familii tinere din afara orașului și județului.

Realizarea se va face în două etape: un tronson care va pleca de la granițele actualului parc până în zona fabricii Send 92  (22 hectare) și cel de-al doilea tronson(8 ha),care va merge mai departe de zona Send 92, către locația cunoscută ca Fabrica de Matrițe Dacia.

Ambele vor transforma suprafețe uriașe de teren degradat în spațiu verde, cu numeroase dotări și gândit să asigure oportunități de timp liber.

La finalul proiectului, Lunca Argeșului va cumula 53 de hectare dedicate piteștenilor de toate vârstele și va fi, conform datelor din acest moment, cel mai mare parc din regiune!Valoarea estimată pentru ambele proiecte, finanțabilă din bani europeni, este de aproximativ 8 milioane de euro.

CE REALIZĂM ÎN COMPONENTA DE PARC?

Sistem de alei pietonale secundare și terțiare pentru plimbare și jogging

Sistem complex de piste dedicate bicicliștilor

Zone verzi amenajate: suprafețe de gazon, zone cu plantații floricole si erbacee, arii cu plantații arbori și arbuști, gard viu la limita locurilor de joaca

Spații pentru odihnăși relaxare, prevăzute cu mobilier urban

Zonă de odihnă și activități pentru vârstnici, cu mese pentru table și sah, bănci, pergole și spații verzi

Locuri de joacă pentru copii dotate cu structuri modulare proiectate special pentru desfășurarea activităților educative si recreative

Alte spații de joacă, amplasate în zone diferite ale parcului, dedicate și amenajate pentru diferite grupe de vârstă: între 2 și 6 ani, respectiv între 6 și 12 ani

Skatepark de 500 mp - un ansamblu destinat vieții sportive a tinerilor și adolescenților prin exersarea activităților sportive de către skateri, BMX-ri și roleri

Tirolianăamplasată pe zona de gazon

Zone speciale pentru sport, prevăzute cu  mese de tenis, piste pentru biciclete si role, teren sintetic multifunctional,  zona fitness adulți

Zone dedicate exercițiilor de tip parkour

Zonă debarbeque și picnic, amenajată sub formă unor construcții individuale, dotate cu mese și băncuțe

Zona special amenajată pentru câini

Dotări generale precum:WiFi gratuit, rasteluri de biciclete, cișmele,sistem de irigații și sistem de iluminat, cabine pentru paza umană și sisteme de supraveghere video, toalete publice, coșuri de gunoi etc.

CE REALIZĂM ÎN COMPONENTA DE HoRoCa?

Realizăm un complex de locații HoReCa (cu specific diferit, dar cu aspect unitar), menit să răspundă tuturor preferințelor în domeniu: de la restaurante de tip fine-dining la pizzerii, de la pub-uri la taverne cu specific, de la cafenele și braserii la cluburi cu  destinație denight-life.

Primăria va asigura toată infrastructura necesară unei asemenea zone de business, urmând ca locațiile să fie concesionate către operatorii HoReCa și să transforme Lunca în noul centru al Piteștiului și, de ce nu?, într-o atracție pentru tinerii și familiile din regiune!

Răspundem, astfel, nevoii de relaxare și de party a unor generații întregi, în mod civilizat și unitar.  Generăm pentru piteșteni posibilitatea de a alege, în orice moment al zilei sau serii, unde să petreacă timp cu prietenii, unde să-și organizeze evenimentele sau să bea o cafea când copiii se joacă în parc.

Am plecat cu această idee și cu acest angajament de la întâlnirile pe care le-am avut cu reprezentanții acestei industrii puternice a Piteștiului și este o componentă a marelui proiect Lunca în care cred cu tărie și în care văd o soluție concretă de a avea, la Pitești, un centru de distracție și restutante care să ne determine că petrecem timpul liber ACASĂ, nu ÎN CASĂ.

Acesta este proiectul meu pentru LUNCA ARGEȘULUI, un proiect de mandat, dar – la finalul căruia – întreaga zonă nu va mai semăna cu nimic din ce ne amintim odată!

Cristian Gentea
# OM de cuvânt # PRIMAR DE CUVÂNT

 Comandat de Partidul Social Democrat - Organizaţia Judeţeană Argeş

Realizat de Publirom Concept Media SRL

Cod mandatar 21200019


Etichete: nu exista etichete pentru articolul Gentea: 'Lunca Argeşului, cel mai mare parc de distracţii'

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam sa bifati casuta antispam.Flux de stiri

Cristian Gentea: 'Pentru mine, educaţia înseamnă civilizaţie'


Prezent la dezbaterea “UNIVERSITATEA – INIMA CETĂȚII”, Cristian Gentea, candidatul PSD pentru funcția de primar al Piteștiului, și-a prezentat strategia realistă și proiectele concrete menite să asigure creșterea nivelului de educație – o condiție fundamentală, în opinia domniei sale, pentru dezvolt...
tot articolul


Felicitare Primăria Bascov


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghe Stancu, primar comuna Bascov ...
tot articolul


Felicitare Primăria și Consiliul Local Berevoești


Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări, dar și de liniște și pace sufletească. Sfântul Ilie, al cărui nume îl purtaţi, să vă ocrotească şi să vă călăuzească mereu. La Mulţi Ani! Florin Proca, primar comuna Berevoești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Albeștii de Argeș


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Gabriel Popa, primar comuna Albeștii de Argeș ...
tot articolul


Felicitare Primăria Budeasa


În această zi sfântă să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani tuturor argeșenilor cu ocazia Sfântului Ilie! ...
tot articolul


Felicitare Primăria Topoloveni


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghiță Boțârcă, primar oraș Topoloveni ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmănești


Vă doresc ca de ziua numelui să vi se împlinească toate dorinţele, să fiți fericiți, sănătoși, să aveți parte numai de raze de soare în viaţă şi vă urez un sincer La Mulţi Ani cu ocazia Sfântului Ilie! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bogați


Pentru că astăzi este o zi specială pentru dumneavoastră, mă alătur şi eu celor care vă doresc din adâncul sufletului să aveți parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Ilie! Ion Gârleanu, primar comuna Bogați ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Virgil Baciu, primar comuna Corbi ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bradu


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Dănuț Stroe, primar comuna Bradu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Rociu


De ziua numelui dumneavoastră, vă doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să vi se îndeplinească toate dorințele. La mulți ani cu ocazia sărbătorii de Sfântul Ilie! Aurel Bălășoiu, primar comuna Rociu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Berevoești


Vă doresc ca de ziua numelui să vi se împlinească toate dorinţele, să fiți fericiți, sănătoși, să aveți parte numai de raze de soare în viaţă şi vă urez un sincer La Mulţi Ani cu ocazia Sfinților Petru și Pavel! Florin Proca, primar comuna Berevoești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmănești


De ziua numelui dumneavoastră, vă doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să vi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să vi le puneți. La mulţi ani! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


În această zi sfântă să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani tuturor argeșenilor cu ocazia Sfinților Petru și...
tot articolul


Felicitare Primăria Rociu


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfinții Petru și Pavel cât mai frumoasă! La Mulți Ani vă urează Aurel Bălășoiu, primar comuna Rociu! ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bogați


Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări, dar și de liniște și pace sufletească. Sfinții Petru și Pavel, al căror nume îl purtaţi, să vă ocrotească şi să vă călăuzească mereu. La Mulţi Ani! Ion Gârleanu, primar comuna Bogați ...
tot articolul


Felicitare Primăria Topoloveni


De ziua numelui dumneavoastră, vă doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să vi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să vi le puneți. La mulţi ani! Gheorghiță Boțârcă, primar oraș Topoloveni ...
tot articolul


@2015 Publirom Concept Media SRL, toate drepturile rezervate. | Termeni si conditii de utilizare.
PageRank

Recomanda pagina pe

Urmariti-ne pe