Restricţiile în Piteşti au fost RIDICATE!

tot articolul
Restricţiile în Piteşti au fost RIDICATE!

ULTIMA ORĂ! RESTRICŢII în Piteşti şi alte localităţi din Argeş!

tot articolul
ULTIMA ORĂ! RESTRICŢII în Piteşti şi alte localităţi din Argeş!

JAFUL de la Teatru Al Davila! CHELTUIELI: 2,8 milioane de euro

tot articolul
JAFUL de la Teatru Al Davila! CHELTUIELI: 2,8 milioane de euro
Vizualizezi:acasa -> administrativ -> Nu se fac concedieri la DGASPC Argeș


Nu se fac concedieri la DGASPC Argeș


Google
Nu se fac concedieri la DGASPC Argeș Urmare a unor informații apărute în mass-media locală prin care se transmite ideea eronată că la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș se vor face concedieri în perioada următoare, după reorganizarea unor servicii sociale din subordine, instituția dorește să facă următoarele precizări:

 

Continuarea procesului de reformă în domeniul asistenţei sociale, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, pentru atingerea obiectivelor cuprinse în Strategia de dezvoltare a serviciilor sociale la nivelul judeţului Argeş, pentru perioada 2014-2020, aprobată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Argeş nr. 256/19.12.2013, în scopul furnizării unor servicii de calitate, impune atât  restructurarea şi reorganizarea serviciilor oferite, cât şi modificarea opticii privind satisfacerea nevoilor copiilor cu măsură de protecţie specială.

Respectând Recomandările Specifice de Ţară 5 pentru România 2014, prevăzute în Programul Naţional de Reformă 2014, referitoare la „accelerarea tranziţiei de la îngrijirea instituţională la îngrijirea alternativă pentru copiii lipsiţi de îngrijire părintească”, prin acţiunile sprijinite de Programul Operaţional Regional se pune accentul, pe de o parte, pe prevenirea instituţionalizării, iar pe de altă parte, pe dezinstituţionalizarea copiilor aflaţi în îngrijire în centrele de plasament clasice, care nu pot oferi acestora un mediu de îngrijire cât mai apropiat de cel familial.

 

De asemenea, prin Strategia Naţională pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului 2014-2020, Guvernul României şi-a asumat închiderea tuturor centrelor de plasament de tip vechi/clasice până în anul 2020.

 

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopţie, cu consultanţă oferită de Banca Mondială, în perioada 30.03.2016 – 31.12.2018, a implementat proiectul "Elaborarea planului de dezinstitutionalizare a copiilor din instituţii şi asigurarea tranziţiei îngrijirii acestora în comunitate" - cod SIPOCA 2, finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capacitatea Administrativă, în cadrul căruia au fost evaluate toate centrele rezidenţiale din structura celor 47 de D.G.A.S.P.C-uri din România şi s-a întocmit lista prioritizării închiderii centrelor de plasament .

 

Scopul vizat de acest proiect este dezinstituţionalizarea copiilor aflaţi în grija statului şi nu închiderea instituţiilor.

Dezinstituţionalizarea este procesul complex de tranziţie de la îngrijirea în instituţii la îngrijirea bazată pe servicii care previn separarea copiilor de familie şi pe o varietate de servicii alternative bazate pe familie şi pe îngrijirea în cadrul comunităţii. Cu alte cuvinte, întregul proces este centrat pe copil şi pe asigurarea unei vieţi mai bune, a unei copilării fericite şi mai multor şanse de dezvoltare deplină şi armonioasă pentru toţi copiii din aceste instituţii.

Aşadar, închiderea unei instituţii vine împreună cu crearea unor servicii noi care să asigure cea mai potrivită formă de îngrijire alternativă a copiilor într-un mediu familial. Astfel, închiderea unei instituţii este tratată ca o oportunitate de a intensifica eforturile ”de a menţine sau reintegra copiii în grija familiilor lor sau, în cazul în care acest lucru nu se poate, de a găsi alte soluţii adecvate şi permanente pentru toţi copiii aflaţi în prezent în instituţii”. În plus, închiderea unei instituţii trebuie obligatoriu acompaniată de dezvoltarea şi întărirea serviciilor din comunitate care previn separarea copiilor de familie, pentru a asigura reducerea numărului de copii separaţi de familie care au nevoie de îngrijire în sistemul public.

 

Judeţul Argeş s-a  înscris pe lista prioritizării închiderii centrelor de plasament cu 7 (șapte) centre rezidenţiale, aflate pe poziţii diferite, în funcţie de scorurile totale obţinute pe calitatea serviciilor. Din cele șapte centre rezidențiale, un centru de tip rezidențial clasic (din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copii cu Dizabilități Câmpulung) a fost închis în anul 20202 prin înființarea unei case de tip familial (în parteneriat public-privat cu Fundația SERA România).

 

 

Pentru trei centre rezidențiale de tip clasic (din cadrul Complexului de Servicii pentru Copii cu Dizabilități Costești, Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr și  Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung) sunt în derulare proiecte finanțate în cadrul Programului Operațional  Regional 2014-2020.

 

Celelalte 3 centre rezidențiale de tip clasic (din cadrul C.S.C.H. Trivale Pitești, CSCCD ”Sf. C-tin și Elena” Pitești și Centrul de Copii ”Sf. Andrei”Pitești) intră în proces de reorganizare, respectiv de închidere.

 

Prin cele cinci proiecte de hotărâre aflate în dezbaterea ședinței Consiliului Județean Argeș din data de 19.04.2021 se au în vedere următoarele:

 

I. Închiderea serviciului social Centrul de zi din cadrul Complexului de Tip Familial Valea Mare Ștefănești.

 

II.  Reorganizarea Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate „Sf. Constantin și Elena” Pitești prin:

 

1.      închiderea serviciului social Centrul rezidențial și mutarea personalului acestui serviciu și a

 

 posturilor aferente în cadrul Centrului de zi și a Centrului de consiliere și sprijin pentru părinți și copii, care vor funcționa cu capacitate mărită și diversificare de activități și servicii furnizate beneficiarilor;

2.      modificarea structurii organizatorice a serviciului social Centrul de zi (ca urmare a

creșterii capacității acestuia de la 24 la 48 de beneficiari);

 

3.      modificarea structurii organizatorice a serviciului social Centrul de consiliere și sprijin

 pentru părinți și copii (ca urmare a creșterii capacității și totodată a diversificării serviciilor furnizate);

4.      mutarea Centrului de zi Sf Nicolae” Pitești în structura C.S.C.C.D. „Sf. Constantin și

Elena” Pitești și schimbarea denumirii acestuia în Centrul de zi pentru orientarea, supravegherea şi sprijinirea reintegrării sociale a copilului care săvârşeşte fapte penale şi nu răspunde penal (cu mențiunea că centrul își va desfășura activitatea în mun. Pitești, str. Plopilor nr. 23 A, jud. Argeș);

 

III. Reorganizarea Complexului de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale prin:

1.       închiderea serviciului social Centrul rezidențial pentru copii cu dizabilități și respite-

care și mutarea personalului acestui serviciu și a posturilor aferente în cadrul Centrului de zi și recuperare pentru copii cu dizabilități, care va funcționa cu capacitate mărită și totodată vor fi diversificate activitățile și serviciile furnizate beneficiarilor;

 

2.       înființarea serviciului social - Echipa mobilă pentru îngrijirea la domiciliu a copilului

 

cu  dizabilități (prin preluarea beneficiarilor și a angajaților acestuia de la Centrul de copii Sf. Andrei Pitești);

 

3.       modificarea structurii organizatorice a serviciului social Centrul de zi și recuperare

 

 pentru copii cu dizabilități (ca urmare a creșterii capacității acestuia de la 30 la 48 de beneficiari pentru componenta centrului de zi, precum și creșterea capacității centrului de recuperare);

 

IV. Reorganizarea Centrului de copii Sf. Andrei Pitești prin :

1.      închiderea serviciului social Centrul rezidențial pentru copii cu dizabilități și respite-care

 din cadrul Centrului de copii Sf Andrei Pitești;

  1. închiderea serviciului social Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități și îngrijire

la domiciliu din cadrul Centrului de copii Sf Andrei Pitești;

  1. înființarea serviciului social Casa de Tip Familial „Sf. Andrei” Valea Mare, cu sediul în

orașul Ștefănești, jud. Argeș, instituție fără personalitate juridică în structura D.G.A.S.P.C. Argeș;

 

V. Mutarea Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu Piteşti, din clădirea situată în Municipiul Pitești, Cartier Trivale, Strada Victor Mărtoiu nr.1 (cu spațiu de funcționare mai mic de 100 mp), în clădirea din Municipiul Pitești, Cartier Prundu, Bld. Petrochimistilor, nr. 18, unde funcționează, în prezent, Centrul de copii ”Sf. Andrei”( cu un spațiu mai mare de funcționare, de cca. 300 mp), care urmează să fie liberă și care permite dezvoltarea de noi servicii destinate persoanelor adulte cu dizabilități.

 

 

               Prin reorganizarea serviciilor sociale sus menționate, vor fi desființate un număr de 27 de POSTURI VACANTE, și nu posturi ocupate. Prin urmare, NU VOR AVEA LOC CONCEDIERI.

 

 

               Având în vedere cele expuse mai sus, considerăm că este imperios necesar ca publicul larg să fie corect informat. Considerăm că informațiile eronate nu aduc nimic pozitiv în viețile semenilor noștri, angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, ba dimpotrivă, pot crea panică nejustificat. Apelăm, așadar, la buna credință a reprezentanților mass-media și la profesionalismul de care dau dovadă în prezentarea adevărului.

 

 

 

 


Etichete: nu exista etichete pentru articolul Nu se fac concedieri la DGASPC Argeș

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam sa bifati casuta antispam.Flux de stiri

Evenimentul 'Pădurea – energie vie' a fost amânat


Evenimentul 'Pădurea – energie vie' a fost amânat din cauza condițiilor. Programată inițial pentru luni, 22 martie 2021, începând cu ora 10.00, campania de plantare de arbori, se va desfășura la o dată ce va fi anunțată ulterior. Decizia a fost luată din cauza cauza condițiilor meteo nefavorabile....
tot articolul


Cristian Gentea: 'Pentru mine, educaţia înseamnă civilizaţie'


Prezent la dezbaterea “UNIVERSITATEA – INIMA CETĂȚII”, Cristian Gentea, candidatul PSD pentru funcția de primar al Piteștiului, și-a prezentat strategia realistă și proiectele concrete menite să asigure creșterea nivelului de educație – o condiție fundamentală, în opinia domniei sale, pentru dezvolt...
tot articolul


Felicitare Primăria Bascov


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghe Stancu, primar comuna Bascov ...
tot articolul


Felicitare Primăria și Consiliul Local Berevoești


Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări, dar și de liniște și pace sufletească. Sfântul Ilie, al cărui nume îl purtaţi, să vă ocrotească şi să vă călăuzească mereu. La Mulţi Ani! Florin Proca, primar comuna Berevoești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Albeștii de Argeș


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Gabriel Popa, primar comuna Albeștii de Argeș ...
tot articolul


Felicitare Primăria Budeasa


În această zi sfântă să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani tuturor argeșenilor cu ocazia Sfântului Ilie! ...
tot articolul


Felicitare Primăria Topoloveni


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghiță Boțârcă, primar oraș Topoloveni ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmănești


Vă doresc ca de ziua numelui să vi se împlinească toate dorinţele, să fiți fericiți, sănătoși, să aveți parte numai de raze de soare în viaţă şi vă urez un sincer La Mulţi Ani cu ocazia Sfântului Ilie! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bogați


Pentru că astăzi este o zi specială pentru dumneavoastră, mă alătur şi eu celor care vă doresc din adâncul sufletului să aveți parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Ilie! Ion Gârleanu, primar comuna Bogați ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Virgil Baciu, primar comuna Corbi ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bradu


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Dănuț Stroe, primar comuna Bradu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Rociu


De ziua numelui dumneavoastră, vă doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să vi se îndeplinească toate dorințele. La mulți ani cu ocazia sărbătorii de Sfântul Ilie! Aurel Bălășoiu, primar comuna Rociu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Berevoești


Vă doresc ca de ziua numelui să vi se împlinească toate dorinţele, să fiți fericiți, sănătoși, să aveți parte numai de raze de soare în viaţă şi vă urez un sincer La Mulţi Ani cu ocazia Sfinților Petru și Pavel! Florin Proca, primar comuna Berevoești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmănești


De ziua numelui dumneavoastră, vă doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să vi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să vi le puneți. La mulţi ani! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


În această zi sfântă să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani tuturor argeșenilor cu ocazia Sfinților Petru și...
tot articolul


Felicitare Primăria Rociu


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfinții Petru și Pavel cât mai frumoasă! La Mulți Ani vă urează Aurel Bălășoiu, primar comuna Rociu! ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bogați


Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări, dar și de liniște și pace sufletească. Sfinții Petru și Pavel, al căror nume îl purtaţi, să vă ocrotească şi să vă călăuzească mereu. La Mulţi Ani! Ion Gârleanu, primar comuna Bogați ...
tot articolul


@2015 Publirom Concept Media SRL, toate drepturile rezervate. | Termeni si conditii de utilizare.
PageRank

Recomanda pagina pe

Urmariti-ne pe