Mihai Oprescu, numit inspector general de stat

tot articolul
Mihai Oprescu, numit inspector general de stat

Un parlamentar PSD din Argeş a trecut la un alt partid!

tot articolul
Un parlamentar PSD din Argeş a trecut la un alt partid!

Publicitate

Vizualizezi:acasa -> politic -> Deputatul PSD Cătălin Rădulescu trimis în judecată de către DNA


Deputatul PSD Cătălin Rădulescu trimis în judecată de către DNA


Google
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu trimis în judecată de către DNA Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului RĂDULESCU CĂTĂLIN MARIAN, deputat în Parlamentul României, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de: efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția şi dare de mită.

 Reprezentanţii DNA Piteşti susţin că: "În perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, concomitent cu exercitarea funcției de deputat în Parlamentul României – Camera Deputaților, inculpatul Rădulescu Cătălin Marian s-a ocupat și de administrarea curentă și controlul societății comerciale S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L, (prin angajații acesteia), efectuând în acest sens operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția și în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (constând în interesul legat de obținerea de dividende, profit, mărirea cifrei de afaceri a societății, restituirea împrumuturilor acordate societății ș.a.).
La data de 27 august 2013, inculpatul Rădulescu Cătălin Marian, în cadrul unei întâlniri cu un manager de proiect, privind construirea unui magazin situat în Pitești, jud. Argeș, cu ocazia încheierii procesului verbal de recepție a lucrării, i-a promis acestuia oferirea sumei de 10.000 lei.
În schimbul acestei sume de bani, funcționarul trebuia să nu ridice obiecțiuni cu privire la calitatea lucrării și pe cale de consecință, să semneze procesul verbal de recepție, fără reducerea devizului cu suma de 50.000 lei pentru lucrările prost executate.

Concret, starea de fapt detaliată în rechizitoriu este următoarea: 

În perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, inculpatul Rădulescu Cătălin Marian, concomitent cu ocuparea funcției de deputat în Parlamentul României – Camera Deputaților, s-ar fi ocupat și de administrarea efectivă a societății comerciale S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L, controlând activitatea acesteia prin exercitarea activă a pârghiilor de director general.
În acest sens, deputatul inculpat Rădulescu Cătălin Marian ar fi ignorat dispozițiile legale, conform cărora calitatea de deputat și senator este incompatibilă cu „funcția de președinte ... director general, director, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor la societățile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituții de credit, societățile de asigurare și cele financiare, precum și la instituțiile publice”.
Inculpatul Rădulescu Cătălin Marian, în această perioadă, ar fi acționat în mod permanent și repetat ca administrator și director general al S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L., subrogându-se în drepturile și obligațiile administratorului de drept al societății, manifestându-se, totodată, și ca director general al societății.
Astfel, acesta ar fi efectuat nemijlocit următoarele tipuri de operațiuni, care intrau în sfera de competență a administratorului de drept / directorului general: 
- ar fi reprezentat societatea în relațiile cu terții, negociind în mod direct contracte de execuție, contracte de prestări servicii, contracte de execuție lucrări în subantrepriză, acorduri de asociere, contracte de cesiune creanță pe obiectul principal de activitate al societății, respectiv lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor;
- ar fi supravegheat și controlat în mod direct și nemijlocit activitățile legate de procedurile de participare a societății la licitațiile publice; 
- ar fi supravegheat și controlat activitatea lucrătorilor din cadrul Serviciului Financiar – Contabil al societății, stabilind detalii legate de facturare, plăți, garanții bancare ș.a.;
- ar fi depus diligențe de identificare a unor potențiali clienți sau oportunități de afaceri pentru societatea S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L.; 
- ar fi depus diligențe de recuperare a unor creanțe ale societății; 
- s-ar fi deplasat la fața locului, în cadrul procedurilor de execuție a unor lucrări, pentru supravegherea acestora, negociind și recepția lor; 
- ar fi depus diligențe pentru obținerea unui certificat privind sistemul de management al calității pentru societate; 
- ar fi efectuat interviuri pentru angajarea personalului; 
- ar fi semnat și înscrisuri în numele societății (facturi, contracte, devize etc.) 
În exercitarea celor două funcții (de administrare și control ca director general), ar fi negociat și obținut adjudecarea lucrării de asfaltare a unui obiectiv din Pitești, jud. Argeș, semnând în acest sens, din partea S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L., deși nu ar fi avut dreptul, un contract de execuție, ce avea ca obiect executarea și finalizarea unor lucrări de asfaltare, prețul contractului fiind în sumă de 630.000 lei (63 lei/mp fără TVA).
Demersurile de negociere a acestui contract ar fi avut loc în luna iulie 2013, între inculpatul Rădulescu Cătălin Marian și un martor, atât la sediul S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L. din Pitești, cât și la punctul de lucru al obiectivului.
Martorul ar fi precizat că negocierea contractului de execuție cu Rădulescu Cătălin Marian s-ar fi făcut sub presiunea amenințărilor deputatului, fiind nevoit să accepte efectuarea lucrărilor de către firma S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L., deoarece nu ar fi dorit să creeze probleme firmei pe care o reprezenta, date fiind relațiile cu care s-ar fi lăudat și cu care ar fi amenințat deputatul.
Amenințările s-ar fi referit la viitoare controale de la Garda de Mediu, de la Garda Financiară, la diferite blocaje ale unor documente, în cadrul primăriei, cu scopul de a bloca total activitatea firmei pe care o reprezenta martorul.
În cadrul negocierilor respectivului contract, în luna iulie 2013, deputatul Rădulescu Cătălin Marian i-ar fi promis 10.000 de lei martorului, manager de proiect, pentru ca aceasta să nu ridice obiecții privind execuția lucrărilor de asfaltare.
Promisiunea respinsă ar fi fost reluată ulterior, la momentul semnării procesului verbal de recepție, respectiv la 27 august 2013. La acel moment, martorul, însărcinat cu avizarea calității lucrării ar fi ridicat obiecțiuni cu privire la calitatea execuției și, pe cale de consecință, ar fi condiționat semnarea procesului verbal de recepție de reducerea devizului.
În această împrejurare, inculpatul Rădulescu Cătălin Marian ar fi reluat promisiunea inițială privind oferirea sumei de 10.000 lei, pentru ca martorul să semneze procesul verbal de recepție fără obiecțiuni (și fără reducerea devizului). Funcționarul ar fi refuzat din nou, motiv pentru care procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor a fost semnat cu reducerea devizului.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția Penală, cu propunerea de a se menține măsura preventivă a controlului judiciar față de inculpat." au trasnmis procurorii.


Etichete: nu exista etichete pentru articolul Deputatul PSD Cătălin Rădulescu trimis în judecată de către DNA

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


 • de kkt
  22 April 2014
  16:05:13 PM

  tot de kkt

  DREPTATE PANA LA CAPAT.CEL MAI VEHEMENT CONTESTATAR AL REGIMULUI BASESCU ,,,DE FAPT ESTE CONTESTATARUL JUSTITIE.DUPA PRINCIPIUL JUSTITIA SA INCEAPA DAR...FARA MINE.LA PUSCARIE!!! HOT ORDINAR,SI TU SI PENDIUC CARE TE-A GIRAT SI IONICA CU CARE AI IMPARTIT BANII,SI GINERELE LUI IONICA CARE A LUAT TOT AFISAJUL COMERCIAL PE PITESTI.DREPTATE PANA LA CAPAT!!!

 • 1 - 1 din 1 comentarii

Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam sa bifati casuta antispam.Flux de stiri

Program prelungit la taxe şi impozite la Mioveni


Primăria oraşului Mioveni a stabilit că în zilele de vineri, 26 aprilie şi marţi, 30 aprilie, casieriile biroului Taxe şi Impozite vor avea program de lucru în intervalul 08.00-13.00. Amintim că Vinerea Mare (ultima zi de vineri înaintea Pastelui) este sărbătoare legală nelucratoare, iar 30 aprili...
tot articolul


Felicitare PSD Piteşti


De ziua numelui, primiţi din partea mea multe urări de bine, sănătate, mult noroc şi împlinirea tuturor dorinţelor! Dumnezeu să vă călăuzească în tot ceea ce faceţi. LA MULŢI ANI! Cristian Gentea, preşedinte PSD Piteşti ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bălileşti


De ziua numelui, vă doresc ca toate lucrurile bune şi frumoase să vă copleşească şi să strălucească în calea dumneavoastră către fericire şi succes. La mulţi ani! Victor Cătălin Turturică, primar comuna Bălileşti ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bascov


De ziua numelui, primiţi din partea mea multe urări de bine, sănătate, mult noroc şi împlinirea tuturor dorinţelor! Dumnezeu să vă călăuzească în tot ceea ce faceţi. LA MULŢI ANI! Gheorghe Stancu, primar comuna Bascov ...
tot articolul


Felicitare Primăria Albota


Ziua numelui să vă fie plină de realizări şi să vă bucuraţi mereu de orice lucru frumos din viaţa dumneavoastră! La mulţi ani! Ion Dumitru, primar comuna Albota ...
tot articolul


Felicitare Primăria Poiana Lacului


De ziua numelui, vă doresc ca toate lucrurile bune şi frumoase să vă copleşească şi să strălucească în calea dumneavoastră către fericire şi succes. La mulţi ani! Ion Dumitrache, primar comuna Poiana Lacului ...
tot articolul


Felicitare SANITAS Argeş


La mulţi ani şi mult noroc în această zi specială. Vă doresc să vi se îndeplinească toate dorinţele. Sănătate şi numai bucurii! Doina Fănică, preşedinte SANITAS Argeş ...
tot articolul


Felicitare Primăria Teiu


La mulţi ani şi mult noroc în această zi specială. Vă doresc să vi se îndeplinească toate dorinţele. Sănătate şi numai bucurii! Florin Dumitru, primar comuna Teiu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Berevoeşti


De ziua numelui, primiţi din partea mea multe urări de bine, sănătate, mult noroc şi împlinirea tuturor dorinţelor! Dumnezeu să vă călăuzească în tot ceea ce faceţi. LA MULȚI ANI! Florin Proca, primar comuna Berevoeşti ...
tot articolul


Felicitare Primăria Rociu


Ziua numelui să vă fie plină de realizări şi să vă bucuraţi mereu de orice lucru frumos din viaţa dumneavoastră! La mulţi ani! Aurel Bălăşoiu, primar comuna Rociu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bradu


De ziua numelui, vă doresc ca toate lucrurile bune şi frumoase să vă copleşească şi să strălucească în calea dumneavoastră către fericire şi succes. La mulţi ani! Dănuţ Stroe, primar comuna Bradu ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


La mulţi ani şi mult noroc în această zi specială. Vă doresc să vi se îndeplinească toate dorinţele. Sănătate şi numai bucurii! Virgil Baciu, primar comuna Corbi ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmăneşti


De ziua numelui, primiţi din partea mea multe urări de bine, sănătate, mult noroc şi împlinirea tuturor dorinţelor! Dumnezeu să vă călăuzească în tot ceea ce faceţi. LA MULŢI ANI! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmăneşti ...
tot articolul


Felicitare Primăria Moşoaia


La mulţi ani şi mult noroc în această zi specială. Vă dorim să vi se îndeplinească toate dorinţele. Sănătate şi numai bucurii! Conducerea primăriei Moşoaia ...
tot articolul


Felicitare Primăria Albeştii de Argeş


De ziua numelui, primiţi din partea mea multe urări de bine, sănătate, mult noroc şi împlinirea tuturor dorinţelor! Dumnezeu să vă călăuzească în tot ceea ce faceţi. LA MULŢI ANI! Gabriel Popa, primar comuna Albeştii de Argeş ...
tot articolul


Felicitare Primăria Oarja


Ziua numelui să vă fie plină de realizări şi să vă bucuraţi mereu de orice lucru frumos din viaţa dumneavoastră! La mulţi ani! Constantin Bâlea, primar comuna Oarja ...
tot articolul


Felicitare Primăria Budeasa


De ziua numelui, vă doresc ca toate lucrurile bune şi frumoase să vă copleşească şi să strălucească în calea dumneavoastră către fericire şi succes. La mulţi ani! Nicolae Rachieru, primar comuna Budeasa ...
tot articolul


@2015 Publirom Concept Media SRL, toate drepturile rezervate. | Termeni si conditii de utilizare.
PageRank

Recomanda pagina pe

Urmariti-ne pe