Primarul Cristian Gentea a dat startul Raliului Argeşului

tot articolul
Primarul Cristian Gentea a dat startul Raliului Argeşului

Stănescu, Rafila, Cazanciuc, Daea, la înmormântarea lui Valeca

tot articolul
Stănescu, Rafila, Cazanciuc, Daea, la înmormântarea lui Valeca

A MURIT fostul preşedinte PSD Argeş Şerban Valeca

tot articolul
A MURIT fostul preşedinte PSD Argeş Şerban Valeca

Peste 350 de milioane de euro în Argeş pentru apă, gaze, drumuri

tot articolul
Peste 350 de milioane de euro în Argeş pentru apă, gaze, drumuri

Gorghiu, ABANDONATĂ de puterea PNL! Fără Ciucă, Cîţu, Rareş Bogdan

tot articolul
Gorghiu, ABANDONATĂ de puterea PNL! Fără Ciucă, Cîţu, Rareş Bogdan

Titi Tudosoiu, din nou șeful ISJ Arges

tot articolul
Titi Tudosoiu, din nou șeful ISJ Arges

Gorghiu se plimbă cu copiii la Simfonie! Și-a luat și fotograful

tot articolul
Gorghiu se plimbă cu copiii la Simfonie! Și-a luat și fotograful

Alina îl vrea pe Ciucă! Ciucă n-o vrea pe Alina?!

tot articolul
Alina îl vrea pe Ciucă! Ciucă n-o vrea pe Alina?!

Publicitate

Vizualizezi:acasa -> administrativ -> Centrul Cultural Piteşti, calendarul evenimentelor viitoare


Centrul Cultural Piteşti, calendarul evenimentelor viitoare


Google
Centrul Cultural Piteşti, calendarul evenimentelor viitoare Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 16 - 22 mai 2022, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces fără restricții:

Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români - Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 16 mai, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Recital muzical și expoziție de desen, în cadrul proiectului „Medalion cultural cu Stelian Necșoi”, susținut de cantautorul, artistul plastic, poetul, profesorul de limba și literatura franceză Stelian Necșoi, luni, 16 mai, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Prelegerea cu tema „Târgul Piteștilor de la Mircea cel Bătrân la Constantin Brâncoveanu”, susținută de istoricul Ștefan Dumitrache, viceprimar al municipiului Curtea de Argeș, marți, 17 mai, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Vom vorbi despre întemeierea Piteștilor în vremea lui Mircea cel Bătrân, despre Biserica Sfântul Gheorghe, construită de Constantin Șerban, și despre curțile lui Constantin Brâncoveanu la Pitești”, spune Ștefan Dumitrache.
Recitalul de muzică folk - hop cu titlul „Republica Pitești”, susținut de M.C.Grăilă, pe numele real Octavian Dărmănescu, muzeograf, scriitor, cantautor, eveniment care va avea loc miercuri, 18 mai, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Având un vechi precedent în vestita, nici-măcar-născuta Republică de la Ploiești, demers anti-monarhist terminat brusc și oportun, titlul propus nu este unul politic, bineînțeles. Și nici măcar unul ironic. Este un pariu și atât. Cultura română respiră anormal, cu un plămân și jumătate, recte capitala și restul țării. Restul țării în sensul <restul lumii>, cantitate neglijabilă. Sunt M.C. Grăilă și vă invit în Republica Pitești, un fel de rame noi la un tablou vechi. Un vechi târg de troc ridicat în timpul comunismului în topul orașelor care chiar contează. Un brand care se auto-inovează natural, cu oamenii care îl duc mai departe. De la Pitești vom încerca să repoetizăm versul românesc, să punem la loc rima din bătrâni, clasică, cu zurgălăi în coadă. La mulți ani, Pitești!” este mesajul lui M.C. Grăilă.
Lansarea nr. 2/2022 al revistei-document „Restituiri Pitești”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, miercuri, 18 mai, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Revista document <Restituiri Pitești> este o publicație a Primăriei Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, care apare trimestrial de mai bine de cincisprezece ani. Construite pe temeliile cercetării istorice a izvoarelor documentare despre trecutul Piteștilor, articolele publicate și-au păstrat esența în tot acest timp, însă au și explorat teme pluridisciplinare, aparținând unor domenii înrudite istoriei precum dreptul, teologia, literatura și variate aspecte ale culturii și civilizației umanității. În numărul curent, cititorii pot regăsi următoarele materiale: dr. Marius ANDREESCU, Municipiul Pitești, vatră de spiritualitate, credință și cultură românească; Octavian DĂRMĂNESCU, „Precesta Veche din Coastă”, cea mai veche biserică din Pitești. Istoric (1540-1865); Aurel RADU, Lista electorală din 1861 pentru alegătorii din județul Argeș și orașul Pitești; Mariana Paula LIMBĂLATĂ, Florile de la Goleşti; Jean DUMITRAȘCU, Cu <Dansul Florilor>, Piteștiul a dat tonul în țară dansului sportiv”, informează Marin Toma.
Dezbaterea cu tema „Ce înseamnă un jurnalist bun?”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Adolescenți și mentori”, coordonat de criticul literar, scriitoarea și prof. dr. Magda Grigore, avându-le invitate pe conf. univ. dr. Delia Duminică, prodecan al Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie din cadrul Universității Pitești, pe Iulia Lișman, absolventă a studiilor de Jurnalism, referent de specialitate la Biroul de Relații Publice UPIT, și pe Mădălina Precup, absolventă a secției de Jurnalism și masterand la Comunicare organizațională, eveniment care va avea loc joi, 19 mai, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Cum devii un jurnalist bun ? – iată o întrebare ale cărei răspunsuri sunt menite să ne surprindă cu siguranță și asupra căreia ne putem pune greu de acord în prezent unii cu alții! Pentru că a fi jurnalist cu adevărat înseamnă, poate, chiar mai mult decât a fi <jurnalist profesionist>, atâta vreme cât poți să înveți mult, să știi bine ce ai de făcut, dar să nu ai acele valori morale foarte necesare care să îți motiveze permanent deciziile. Totuși, în lumea contemporană, când cu toții avem nevoie de mass-media, jurnalistul are un job solicitant, trebuie să fie mereu în vâltoarea evenimentelor, trebuie să fie atras de comunicarea cu oamenii, să fie capabil să asculte, să gândească în mod selectiv și critic, să-și pună în valoare inteligența, curiozitatea, intuiția, perseverența, devotamentul și să fie apt pentru efortul pe care îl presupune dinamica societății actuale. Mai mult, chiar <meseria de jurnalist> are o dinamică proprie, pe care trebuie să o înțelegi și să o asimilezi, dacă vrei să rămâi activ profesional, la modul serios. Tinerii aleg cu entuziasm acest drum, dar mulți cedează pe parcurs, în fața provocărilor multiple. Demonstrează, în final, că nu oricine este făcut pentru a fi jurnalist!”, spune Magda Grigore.
Conferința națională de istorie, cultură și civilizație “Pitești 634”, ediția a III-a, coordonată de redactorul-șef al revistei-document “Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care se va desfășura vineri, 20 mai, de la ora 15.00, la Primăria Municipiului Pitești.
“Vor susține comunicări după cum urmează:
dr. Florian MATEI-POPESCU, lector asociat Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, Universitatea din Pitești, CS II, Institutul de Arheologie <Vasile Pârvan> al Academiei Române, București, Limesul Transalutan și Programul Național „Limes”;
Ștefan Cristian BADEA, Daniel BUCURA, Denisa Florentina CÎRSTEA, Tudor Adrian DESROBITU, Adrian Alexandru MIHAIL, Bianca-Gabriela NEACȘU, studenți în anul I, Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, Universitatea din Pitești, Despre geneza Piteștiului medieval;
conf. univ. dr. habil. Claudiu NEAGOE, Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, Universitatea din Pitești, Orașul Pitești în relatările călătorilor străini din epoca fanariotă;
lect. univ. dr. Cornel POPESCU, Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte (Universitatea din Pitești), manager Muzeul Județean Argeș, Piteștenii și revoluția de la 1821;
dr. Nicolae MIHAI, CS III, Academia Română, Institutul de Cercetări Socio-Umane <C.S.Nicolăescu-Plopșor>, Craiova, Despre divorțuri, mariaje eșuate și disciplinare socială în Oltenia la mijlocul secolului al XIX-lea. O perspectivă de istorie culturală;
prof. dr. Elena ȘTEFĂNICĂ, director Școala Gimnazială <Vintilă Brătianu> din Ștefănești, Aspecte demografice ale orașului Pitești în epoca modernă;
drd. Octavian DĂRMĂNESCU (muzeograf, Biserica Domnească din Pitești), Biserica Sf. Nicolae din Pitești. 60 de ani de la demolare>, informează Marin Toma.
Spectacol muzical-artistic susținut de copii și tineri care urmează cursuri de aptitudini artistice la Centrul Cultural Pitești și la Palatul Copiilor din Pitești, eveniment care se va desfășura sâmbătă, 21 mai, între orele 12.00 – 14.00, în Parcul “Lunca Argeșului”.
Cupa „Zilele Municipiului Pitești la Șah”, ediția a II-a, eveniment organizat de Clubul de Șah ALFIL Pitești în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești prin Centrul Cultural Pitești, în zilele de 21 și 22 mai, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 22 mai, de la ora 14.00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești.
„Structura competiției este următoarea:
Turneul A: Open U18 , șah rapid, sportivi legitimați născuți după 01.01. 2004, 15 minute+10 secunde/mutare increment, omologat FR Șah, FIDE, 40 de locuri limitate
Turneul B: Fete U18 , sah rapid, sportive legitimate născute după 01.01. 2004, 15 minute+10 secunde/mutare increment, omologat FR Șah, FIDE, 20 de locuri limitate
Programul competiției:
Runda I - 21 mai, ora 10:00; Runda II - 21 mai, ora 11:30; Runda III - 21 mai, ora 13:00; Runda IV - 21 mai, ora 16:00; Runda V - 21 mai, ora 17:30; Runda VI - 22 mai, ora 09:00; Runda VII - 22 mai, ora 11:30.
Festivitatea de premiere: ora 14:00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești.
Arbitraj: Stănescu Adrian Open U18 , Adelina Toculeț Fete U18 – arbitri naționali
Înscrierea participanților și informații suplimentare:
prin e-mail [email protected] sau telefonic sau WhatsApp la numărul 0799785282, Andrei Rădulescu.
Vă așteptăm la Pitești pentru a lua parte la această sărbătoare a șahului în orașul nostru!” spune instructorul de șah Andrei Rădulescu, coordonator al competiției.

Etichete: nu exista etichete pentru articolul Centrul Cultural Piteşti, calendarul evenimentelor viitoare

Comentarii

*NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.argesenii.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Click pe pictograma pentru a vizualiza comentariul!


Nu exista nici un comentariu pentru acest articol. Poti fi primul care comenteaza acest articol folosind formularul de mai jos.


Adauga un comentariu

   
(Maximum caractere: 20) Caractere ramase   
(Maximum caractere: 50) Caractere ramase

   
(Maximum caractere: 3000) Caractere ramase

Va rugam sa bifati casuta antispam.Flux de stiri

Încă o zi cu peste 1000 de cazuri de COVID în Argeş


În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 22.737 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.729 mai puțin decât în ziua anterioară. 2.909 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după pr...
tot articolul


Liberalii argeşeni schimbă din nou prefectul?


Aşa cum v-am anunţat, liberalii argeşeni au fost mai preocupaţi în ultima perioadă de cum să îl schimbe pe Adrian Miuţescu, cum să obţină diferite funcţii publice, să îşi pună rudele în diferite funcţii cheie, fără să fie preocupaţi de soarta judeţului, de banii de care au nevoie primarii pentru pro...
tot articolul


Primele cazuri de infectare cu tulpina Omicron în Argeş!


În judeţul Argeş au fost confirmate primele cazuri de infectare cu tulpina Omicron. Este vorba despre un copil de un an şi mama acestuia de 22 de ani. Cei doi au revenit din curând din Anglia, fiind diagnosticaţi pozitiv cu coronavirus. Probele au fost trimise la Bucureşti, fiind confirmată infectar...
tot articolul


Adrian Miuţescu a DEMISIONAT din PNL!


În urmă cu scurt timp, 17 parlamentari au demisionat din PNL. Este vorba despre Ludovic Orban şi alţi 16 susţinători ai acestuia, aleşii PNL fiind nemulţumiţi de alianţa făcută cu PSD pentru a forma un nou Guvern. Printre cei care au demisionat se numără şi preşedintele PNL Argeş, deputatul Adrian M...
tot articolul


Soare DEMIS din funcţia de SUBPREFECT! Vezi cine îi ia locul


Subprefectul Emanuel Soare a fost astăzi demis din funcţie. În locul său a fost numit avocatul Dragoş Predescu. Aşa cum v-am anunţat schimbările vin după ce Ludovic Orban a pierdut şefia partidului iar acum Cîţu şi echipa lui "se răzbună" şi încearcă repede cât mai apucă să îşi pună oamenii în funcţ...
tot articolul


Containere pentru deșeuri reciclabile în Pitești


Primăria Pitești, prin SC Salubritate 2000 S.A., continuă acțiunea de înlocuire a containerelor destinate deșeurilor reciclabile din plastic/metal și sticlă, prin instalarea a 11 containere clopot, cu o capacitate de 2,25 și 3 mc, în Expo-Parc și Eremia Grigorescu. Containerele au fost amplasate în...
tot articolul


Evenimentul 'Pădurea – energie vie' a fost amânat


Evenimentul 'Pădurea – energie vie' a fost amânat din cauza condițiilor. Programată inițial pentru luni, 22 martie 2021, începând cu ora 10.00, campania de plantare de arbori, se va desfășura la o dată ce va fi anunțată ulterior. Decizia a fost luată din cauza cauza condițiilor meteo nefavorabile....
tot articolul


Cristian Gentea: 'Pentru mine, educaţia înseamnă civilizaţie'


Prezent la dezbaterea “UNIVERSITATEA – INIMA CETĂȚII”, Cristian Gentea, candidatul PSD pentru funcția de primar al Piteștiului, și-a prezentat strategia realistă și proiectele concrete menite să asigure creșterea nivelului de educație – o condiție fundamentală, în opinia domniei sale, pentru dezvolt...
tot articolul


Felicitare Primăria Bascov


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghe Stancu, primar comuna Bascov ...
tot articolul


Felicitare Primăria și Consiliul Local Berevoești


Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări, dar și de liniște și pace sufletească. Sfântul Ilie, al cărui nume îl purtaţi, să vă ocrotească şi să vă călăuzească mereu. La Mulţi Ani! Florin Proca, primar comuna Berevoești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Albeștii de Argeș


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Gabriel Popa, primar comuna Albeștii de Argeș ...
tot articolul


Felicitare Primăria Budeasa


În această zi sfântă să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani tuturor argeșenilor cu ocazia Sfântului Ilie! ...
tot articolul


Felicitare Primăria Topoloveni


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Gheorghiță Boțârcă, primar oraș Topoloveni ...
tot articolul


Felicitare Primăria Dârmănești


Vă doresc ca de ziua numelui să vi se împlinească toate dorinţele, să fiți fericiți, sănătoși, să aveți parte numai de raze de soare în viaţă şi vă urez un sincer La Mulţi Ani cu ocazia Sfântului Ilie! Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bogați


Pentru că astăzi este o zi specială pentru dumneavoastră, mă alătur şi eu celor care vă doresc din adâncul sufletului să aveți parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Ilie! Ion Gârleanu, primar comuna Bogați ...
tot articolul


Felicitare Primăria Corbi


Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni. Vă doresc o zi de Sfântul Ilie cât mai frumoasă! Virgil Baciu, primar comuna Corbi ...
tot articolul


Felicitare Primăria Bradu


Vă urez „La mulți ani” tuturor celor care purtați acest nume și fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezentați, să-și coboare ochii asupra dumneavoastră și să vă dăruiască fericire și sănătate. Dănuț Stroe, primar comuna Bradu ...
tot articolul


@2015 Publirom Concept Media SRL, toate drepturile rezervate. | Termeni si conditii de utilizare.
PageRank

Recomanda pagina pe

Urmariti-ne pe