Adrian Năstase, prezent la Biblioteca Judeţeană!

Autor:
Publicat la: 20/10/2022

La Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” s-a desfăşurat un eveniment prin care au fost marcaţi cei 140 de ani de la naşterea omului de stat, Nicolae Titulescu. Invitat special la acest eveniment a fost fostul premier al României, Adrian Năstase. În cadrul acestui eveniment în care a fost evocată personalitatea lui Nicolae Titulescu au mai fost prezenţi Ion Mînzînă, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş şi preşedintele PSD Argeş, primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea şi deputatul PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu.

„Eu am primit misiunea din partea colegilor mei, din partea domnului primar Gentea, din partea doamnei deputat Simona Bucura Oprescu, din partea domnului deputat Georgescu,a  vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean, din partea primarilor prezenţi, să-i urăm bun-venit domnului prim-ministru, Adrian Năstase. Sigur, distinsul director al Bibliotecii Judeţene spunea despre marea personalitate care a reprezentat-o la nivelul istoriei, Nicolae Titulescu. Trebuie să vorbim şi despre marea personalitate pe care a avut-o politica românească după 1990, domnul Adrian Năstase. Sunt tot felul de indivizi care încearcă să povestească cu o anumită umbră ceea ce a însemnat marea personalitate a domnului Adrian Năstase, uitând toţi ce lucruri excepţionale a făcut în această ţară domnul prim-ministru Adrian Năstase, domnul ministru de externe Adrian Năstase, domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase. Aşa ne place nouă, bălăcăreala prinde bine”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş şi preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă.  

"Am avut onoarea și bucuria de a participa astăzi la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” din Pitești la conferința “Actualitatea lui Titulescu", susținută de prof. univ. dr.  Adrian Nastase, fost prim-ministru al României.

În templul cărților din Pitești a fost deschisă și o expoziție extrem de valoroasă compusă din fotografii și documente originale, obiecte personale care au aparținut marelui diplomat român Nicolae Titulescu - unele dintre acestea expuse pentru prima dată public -, medalii, tratatele internaționale semnate de acesta în calitate de ministru de Externe al României, precum și drapelul care a acoperit trupul său la repatrierea din 1992 (a decedat în Franța).  Adrian Năstase este președinte al Fundației Europene Titulescu, iar evenimentul de astăzi a fost prilejuit de împlinirea a 140 de ani de la nașterea marelui om de stat Nicolae Titulescu.  Ne simțim astfel mai aproape de tot ceea ce a făcut Nicolae Titulescu pentru diplomația română și pentru România. Evenimentul de la Biblioteca Județeană este cu atât mai important cu cât a fost pus în valoare de o personalitate de dimensiunea domnului Adrian Năstase care, în calitate de ministru de Externe și de premier, a marcat, la rându-i, momente istorice decisive pentru România, așa cum sunt aderarea la UE și la NATO.  Expoziția, itinerantă, poposește la Pitești până pe 14 noiembrie.  

 

Mergeți la Biblioteca Județeană și descoperiți o parte din moștenirea fascinantă lăsată nouă, tuturor, de către Nicolae Titulescu, un “ziditor de mari idealuri”, așa cum l-a denumit Adrian Năstase într-una dintre cărțile sale!", transmite deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu. 


    Videoclipuri la articol: Adrian Năstase, prezent la Biblioteca Judeţeană!

Ultimele articole din categoria Actualitate