Alina Gorghiu, lupul în blană de oaie! Statul român, sursă de funcții și venituri pentru ea și famiia ei

Autor: Ioana Constantin
Publicat la: 29/05/2024

Alina Gorghiu, senator de Timiș, aflată acum ”la pas prin Argeș” în căutare de voturi și imagine pentru PNL-ul a cărei organizației județeană a confiscat-o, a început o campanie agresivă și mincinoasă împotriva administrației PSD din județul Argeș. Te-ai aștepta la mai multă decență și la moralitate ridicată de la ditamai ministru al Justiției, dar Alina Gorghiu lansează acuzații nefondate și fumigene fără nicio jenă. Mai mult, trecutul său politic ridică semne de întrebare asupra moralității sale!


Tocmai Alina Gorghiu vorbește, cea care a făcut excursii pe banii statului în Brazilia, cea al cărei partid i-a ținut pe români în case în timpul pandemiei, cea al cărei partid a cumpărat cot la cot cu USR, cât a fost la guvernare, măști și vaccinuri de miliarde de euro pe care le-au aruncat apoi la gunoi, tocmai Alina Gorghiu care este, de fapt, o mare profitoare a sistemului de pile și relații politice, pozând însă în amazoana absolută a moralității?

Alina Gorghiu a fost implicată în numeroase afaceri profitabile cu statul. De-a lungul anilor, a ocupat poziții în diverse consilii de administrație ale companiilor de stat, precum RAAPPS, Teletrans SA, Scudas SA Pașcani, Ceprohart SA Brăila și Imprimeriile Naționale SA. Această implicare i-a adus venituri substanțiale, evidențiate în declarațiile sale de avere. Se observă că toate aceste întreprinderi au ca activitate domenii pentru care Alina Gorghiu nu are absolut nici o competenţă, deci rostul prezenţei sale în Consiliile de administraţie nu era decât acela de a încasa indemnizaţiile! Adunate, acestea îi asigurau venituri suplimentare substanţiale. Însă, dacă vom analiza mai atent lucrurile, sesizăm, totuşi, ceva foarte interesant: atât energia electrică, cât şi tipăriturile aveau o oarecare legătură cu preocupările extre-profesionale ale Alinei Gorghiu, căci tatăl ei a fost numit director la Electrica, iar ea a fost la SC CN IMPRIMERIA NAŢIONALĂ - cea mai importantă intreprindere din România în domeniul tipăriturilor.

Mai mult, firma sa de avocatură a beneficiat de contracte bănoase cu AVAS în perioada în care era consiliera liberalului Teodor Atanasiu, președinte al AVAS la acea vreme. Gorghiu și familia sa au profitat considerabil de pe urma companiilor de stat, tatăl său fiind director la Electrica SA, iar fratele său membru în numeroase consilii de administrație. În același timp, insistențele sale pentru privatizarea companiilor de stat, după ce a beneficiat de pe urma lor, par a fi motivate de interese personale și politice. Companiile de stat au fost de fapt surse de venituri foarte mari nu doar pentru Alina Gorghiu, ci şi pentru familia sa. Tatăl său a fost o perioadă director la Electrica SA, iar Mircea Daniel Gorghiu, fratele Alinei, a fost membru în numeroase consilii de administraţii ale companiilor de stat, sumele încasate fiind unele revoltător de mari. Ca să nu mai vorbim de faptul că tot de la stat Alina Gorghiu a dobândit o vilă de lux chiar lângă Parcul Herăstrău din Capitală. 

Altfel spus, familia Alinei Gorghiu a trăit cu adevărat ca în basme de pe urma companiilor de stat. 

Nu putem să omitem și  scandalul exproprierilor controversate din Mogoșoaia unde ea și părinții ei dețin mii de hectare. 

Atenție la lupul în blană de oaie!

În ciuda imaginii de "amazoană a moralității" pe care încearcă să o proiecteze, trecutul Alinei Gorghiu ridică numeroase întrebări despre integritatea și motivele sale. Este bine ca argeșenii să știe cu cine au de-a face și să aibă grijă pe cine vor alege pe 9 iunie la locale și în decembrie la parlamentare. Nu de alta, dar așa cum i-a lăsat pe bucureșteni și apoi pe timișoreni cu buza umflată după ce aceștia au votat-o senator, tot așa va proceda și cu după ce s-ar vedea cu sacii în căruță în Argeș! Alina Gorghiu a demonstrat de-a lungul carierei sale politice că lucrează doar pentru propria agendă politică și economică, și nu în beneficiul cetățenilor!

Ultimele articole din categoria Dezvăluiri