Campanie de conștientizare a riscurilor traficului de persoane

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 16/03/2023

Datele statistice din 2020, publicate de Guvernul României, sunt îngrijorătoare și arată o creștere a numărului de copii traficați pentru exploatare sexuală, precum și reducerea vârstei medii a acestora (14 ani). Tot mai mulți copii sunt recrutați în mediul online, unii sunt răpiți, iar vârstele sunt foarte mici, cu o pondere semnificativă a celor peste 12 ani.

În acest context, ECLER împreună cu membri ai rețelei de ONG-uri RoTIP, lansează în România o campanie de conștientizare a riscurilor traficului de persoane. Primul eveniment pilot a fost organizat cu sprijinul Consiliului Județean Argeș și al Universității Româno-Americane. Coordonator local al proiectului este Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională. La eveniment a fost prezent și Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

„Transmit salutul călduros al conducerii Consiliului Județean Argeș și felicit inițiativa de a organiza acest eveniment. De peste 30 de ani, România se află în topul european al traficului de persoane. Îngrijorător este faptul că mare parte dintre persoanele traficate sunt copii. De aceea, acest proiect care iată, a debutat astăzi, de Ziua Libertății - promovată global de CNN International pentru a atrage atenția asupra traficului de persoane - trebuie să continue, pentru că eu cred în proiectele serioase, pe termen lung și cu impact în societate.

Acest subiect, indiferent că ne place sau nu, este unul valabil și va mai dura o perioadă până când acest fenomen va fi controlat până la un nivel care să nu pună probleme.

CJ Argeș a participat fie direct, fie indirect, prin instituțiile subordonate, în mai multe acțiuni care au vizat acest flagel al traficului de persoane. Încercăm și noi, la nivelul nostru de competență și la nivelul posibilităților noastre, să contribuim astfel încât societatea noastră să fie una mai curată, mai sănătoasă și la trup și la minte, mai decentă și, de ce nu, mai educată.

Vreau să vă asigur că suntem mereu mânați de cele mai bune intenții, motiv pentru care suportăm și criticile. Suntem mereu deschiși la parteneriate. Și, pentru că lucrurile bune nu se pot face decât în echipă, sunt convins că împreună putem face o lume mai bună” - Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș. 

Ultimele articole din categoria Administrativ