Campioana mondială Denisa Dragomir, premiată de vicepreședintele CJ Argeș, Adrian Dumitru Bughiu

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 06/12/2022

În acest an, argeșeanca Denisa Dragomir, sportivă antrenată de Valentin Coroja, și-a adjudecat două titluri de campioană mondială. În septembrie a câștigat campionatul mondial de skyrunning în Italia, iar în noiembrie a devenit campioană mondială la alergare montană pe traseu scurt, în Thailanda.

Astăzi, Denisa Dragomir și Valentin Coroja au răspuns invitației vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu. Întâlnirea a avut loc la sediul Consiliului Județean Argeș, continuând astfel seria întâlnirilor pe care conducerea Consiliului le-a avut cu sportivii argeșeni care au obținut rezultate deosebite.

“În ultimii ani, la nivelul județului s-au înregistrat rezultate notabile din punct de vedere sportiv, iar noi, Consiliul Județean Argeș, am considerat de cuviință să scoatem în evidență aceste rezultate, pentru că ele pot constitui un exemplu de bună practică atât pentru cei care sunt în activitate, cât și pentru cei care vor să se apuce de o anumită disciplină sportivă. Denisa Dragomir este o sportivă cu care am mai interacționat datorită activității mele anterioare. Ea face parte din peisajul sportiv argeșean la nivel de înaltă performanță de mai multă vreme într-o disciplină destul de dificilă. Datorită acestor rezultate Denisa este maestru emerit al sportului. Și toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără cel care a stat în spatele succesului sportivei, antrenorul Valentin Coroja, un alt colaborator vechi al structurilor sportive argeșene ” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte C.J. Argeș.

“Mulțumesc pentru invitație și mă bucur că am reușit să ne întâlnim cu toții astăzi și pentru faptul că susțineți performanța. Într-adevăr, alergarea montană nu este o probă ușoară. Totul a pornit dintr-o întâmplare. Am participat la o selecție  de alergare montană pe care am și câștigat-o. M-am calificat automat la Campionatul Balcanic și Campionatul European. Înainte de asta am făcut obstacole. Am fost campioană națională și vicecampioană balcanică” - Denisa Dragomir.

“Am avut încredere că este proba care i se potrivește cel mai bine. Este o ramură care crește de la an la an. Are foarte mulți adepți la nivel mondial. La campionatele mondiale au fost 51 de țări participante. La proba ei au fost 78 de atlete. Sperăm să devină probă olimpică. Am știu că va fi o atletă redutabilă pentru că simțeam că i se potrivește genul acesta de probă. A fost și este foarte multă muncă. Din 2017, de când răspund de echipa de alergare montană, România a luat întotdeauna medalie. La ultima competiție am fost cu 11 atleți și toți sunt pe ștatele de premiere ale Ministerului Tineretului și Sportului. Cu toții am ajuns în primii șase, fie individual, fie pe echipă” - Valentin Coroja.

Vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu a înmânat “PLACHETA DE EXCELENȚĂ” Denisei Dragomir și antrenorului Valentin Coroja în semn de apreciere pentru performanțele sportive deosebite obținute în competițiile internaționale de alergare montană.

Denisa Dragomir este legitimată la CSM Pitești și Fotbal Club Argeș.

O parte din rezultatele Denisei Dragomir la skyrunning și alergare montană:

•    Campioană mondială la skyrunning (2022)

•    Campioană europeană la skyrunning (2019)

•    Campioană mondială la alergare montană, short trail (2022)

•    Medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de Alergare Montană (2017)

•    Câștigătoarea Cupei Mondiale de Skyrunning (Skyrunning World Series - 2021)

•    Dublă campioană europeană ca junioare la Campionatele Europene de Alergare Montană (2010, 2011).


Ultimele articole din categoria Administrativ