Centrul Cultural Piteşti, dezbatere despre Vasile Topârceanu

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 05/10/2022

Dialogul cu tema „Vasile Topârceanu, un artist desăvârșit”, în cadrul proiectului sub genericul „Medalion cultural cu Stelian Necșoi”, coordonat de poetul, cantautorul, artistul plastic, profesorul de limba și literatura franceză Stelian Necșoi va avea loc joi, 6 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.


 “La noua ediție a proiectului meu am onoarea să îl am ca invitat pe domnul Vasile Topârceanu, un artist desăvârșit. Născut în Ulmeni, județul Călărași, orfan de război, ajunge în anul 1957 în București, unde urmează cursurile Școlii Populare de Artă. Urmează o carieră strălucitoare, cu premii importante la festivaluri de renume (premiul al II-lea la Crizantema de Aur în 1986 și Trofeul festivalului în 1988). Colaborează cu artiști români de valoare și cu mari compozitori români (Aurel Giroveanu), alături de care apare în diferite spectacole în țară.


M-a fermecat vocea cu care interpretează genuri muzicale precum romanțele și muzica populară, o voce caldă, dar și prestantă, atitudinea de artist desăvârșit. Șarmul domniei sale vine și din felul cum povestește întâmplări prin care a trecut sau la care a fost de față. Daca doriți să îl cunoașteți sau să îl revedeți (căci domnia sa a performat și în urbea noastră), vă așteptăm cu drag la Centrul Cultural Pitești, joi, 6 octombrie, de la ora 17.00”, spune Stelian Necșoi.

Ultimele articole din categoria Administrativ