Centrul Cultural Piteşti, programul evenimentelor la început de an

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 03/01/2023

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 3 - 6 ianuarie 2023, noi evenimente cultural-educative, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

Medalionul artistic cu tema „Povești pictate”, susținut de artistul plastic Mihaela Viorela Martin, marți, 3 ianuarie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Pasiunea mea este pictura, și îmi doresc să le prezint iubitorilor de frumos lucrările mele cu teme diferite, dar care toate sunt pline de culoare, lumină și povești inspirate din realitate dar și din imaginarul meu, de unde îmi vine inspirația. Cochetez și cu scrisul, am câteva proze la sertar, din care voi susține și o lectură publică”, este invitația Mihaelei Viorela Martin.
Recitalul de muzică folk-hop sub genericul „Căderea în sus”,  susținut de MC Grăilă, pe numele real Octavian Dărmănescu, muzeograf, scriitor, cantautor, eveniment care va avea loc miercuri, 4 ianuarie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Dacă vârsta nu este decât un numeral, atunci de ce istoria n-ar fi un nume, un substantiv? Sau, mai mult, o poveste? De la această pretenție – că ziua bate anul și că secunda e deasupra vieții – putem să postulăm destul de rezonabil că, din orice punct ai privi-o, istoria poate începe din orice punct. Filosofic, așadar, teribilul an 2022 – de care bine că am scăpat! – poate fi un altfel de început pentru fiecare și pentru toți. O cădere în sus, un pas spre plus infinit. Adică noi, oamenii, printre zgomotoasele trâmbițe de apoi, cântându-ne povestea. Sunt MC Grăilă și vă invit să apăsăm pe toate sirenele antiaeriene ale trecutului an și să intrăm în 2023 eliberați de erinii”, spune Octavian Dărmănescu.  
Vernisajul expoziției de pictură cu titlul „Culori și pasiune”, de Elisabeta Boldoi, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Ecologic din Pitești, joi, 5 ianuarie, de la ora 16,00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Recitalul muzical cu titlul „Noul An, pe aripile melodiei”, susținut de Trupa „Andrei&Adrian Tase”, vineri, 6 ianuarie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Ultimele articole din categoria Administrativ