Furt de apă la un RESTAURANT din Pitești

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 15/12/2022

În cadrul ultimei acţiuni de control, care s-a desfăşurat în data de 14.12.2022 la un important parc auto din municipiul Piteşti, str. Târgul din Vale, o echipă a Serviciului Control din cadrul SC Apă Canal 2000 SA a identificat o legatură clandestină de ocolire a contorului montat de Operator pe forajul propriu al utilizatorului. 

"Agentul economic deţinea atât  branşament de apă conectat la reţeaua publică de distribuţie, cât şi o sursă proprie de apă, ambele utilizate pentru alimentarea a două unităţi cu profil de activitate bar-restaurant. Motivul verificării a fost consum de apă şi de canalizare în scădere, astfel încât în luna curentă factura emisă de societatea noastră ar fi avut o valoare de zero lei. Utilizatorul a fost identificat cu neconformitatea prezentată prin metode specifice de analiză utilizate în astfel de situaţii. 

    Astfel, decizia de  a executa această legatură ilegală de ocolire a contorului s-a dovedit a fi mult mai costisitoare pentru firma care administra parcul auto, care în luna decembrie 2022 va avea o factură de prejudiciu pe masură, calculată conform legislaţiei în vigoare. 

Alte acţiuni relevante ale echipelor de control din cadrul societăţii Apă Canal 2000 SA, desfăşurate în perioada 01.10.2022 – 14.12.2022, sunt menţionate mai jos:

  • 53 de racorduri de canalizare clandestine, care erau utilizate fără contract;

  • 4 branşamente de apă ilegale, identificate şi desfiinţate în mun. Piteşti - str. Spiru Haret, Moşoaia - str. Stoenari, Lunca Corbului şi Costeşti, prin care se sustrăgea apa din reţeaua publică de distribuţie;

  • 5 utilizatori care au fost identificaţi cu sigiliu rupt şi intervenţii neautorizate asupra apometrului;

  • 8 utilizatori cu apometrul blocat, spart sau cu modulul utilizat pentru citirea de la distanţă   desprins/smuls de pe contor;

  • 1 utilizator din Moşoaia, care frauda consumul de apă prin aplicarea unor magneţi pe contor.

Consumurile ilegale de apă pot fi sesizate pe adresa de e-mail contact@apa-canal2000.ro sau la Ghiseul Unic al societăţii din Piteşti, b-dul I.C. Brătianu, nr. 24A, urmând a fi verificate şi tratate conform prevederilor legale în vigoare", transmit reprezentanții SC APĂ CANAL 2000 SA Piteşti. 

Ultimele articole din categoria Administrativ