Încă un proiect finanţat pentru Ştefăneşti!

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 18/11/2022

Primarul Nicolae Velcea vine cu veşti excelente pentru locuitorii oraşului Ştefăneşti. Eforturile acestuia de a dezvolta localitatea din toate punctele de vedere prind contur, iar un nou proiect a obţinut finanţare. 

"Încă un proiect finanțat pentru Ștefănești!
 „Realizare Plan Urbanistic General – format GIS, în orașul Ștefănești, jud. Argeș”, finanțare prin PNRR, componenta C10 – Fondul local.
Valoarea totală a proiectului este de 104.000 euro pentru realizarea Planului Urbanistic General și 150.000 de euro pentru realizarea a șase stații de încărcare electrică.
În contextul necesității implementării unor noi concepte de dezvoltare urbană, actualizarea documentațiilor PUG în format GIS este esențială, astfel încât să fie dezvoltată o documentație dinamică care să răspundă cerințelor și provocărilor actuale și viitoare, cât și pentru a crea un cadru normativ care să asigure dezvoltarea durabilă și armonioasă a orașului.
Planul urbanistic general are atât caracter director şi strategic, cât şi caracter de reglementare şi reprezintă principalul instrument de planificare operaţională, constituind baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare.
Proiectul va contribui la implementarea unui sistem de planificare coerent, digital și accesibil tuturor, pentru o dezvoltare locală durabilă și transparentă pentru toți cetățenii", transmite primarul Nicolae Velcea. 

Ultimele articole din categoria Administrativ