'Irigaţiile vor fi introduse în propunerea de revizuire a PNRR'

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 27/09/2022

Deputatul PSD de Argeş, Aurel Bălăşoiu transmite că irigaţiile vor fi introduse în propunerea de revizuire a PNRR.


“Irigațiile vor fi introduse în propunerea de revizuire a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care va fi negociată cu Comisia Europeană.

Astfel, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a demarat o serie de discuții inclusiv cu reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) în sensul identificării unor investiții care pot fi incluse în PNRR. Ca urmare, în PNRR a urma să fie inclus un nou capitol privind îmbunătățirea capacităților de producere a energiei, iar aici vor fi incluse și irigaţiile.

Concret, pentru sectorul irigațiilor au fost identificate posibilități de instalare a unor panouri fotovoltaice în arealul canalelor de irigații, cu scopul producerii de energie. Un efect conex al acestor investiții poate fi constituit din eficientizarea consumului de energie al echipamentelor de irigații, alături de posibilitatea reabilitării sau efectuării unor lucrări de reparație a anumitor canale, pentru a permite instalarea panourilor fotovoltaice.


În 2021, Comisia Europeană a respins propunerile formulate de România în privința finanțării din fonduri europene prin Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) a sistemelor de irigații pe considerentul că ”nu este o reformă care ajută la reziliență după Covid”.

În viziunea PSD, readucerea capitoului privind irigațiile în PNRR ar trebui să fie un obiectiv de țară!”, transmite deputatul PSD de Argeş, Aurel Bălăşoiu. 

Ultimele articole din categoria Politic