Mihai Coteț, EXCES de putere în Consiliu Local Pitești. Vrea blocarea construirii supermarketurilor și hipermarketurilor în Pitești

Autor: Ioana Constantin
Publicat la: 20/12/2022

Pe consilierul local liberal, Mihai Coteț l-a apucat grija de micii afaceriști din Pitești și uită care îi sunt atribuțiile în Consiliul Local. Acesta susține că l-au sunat câțiva oameni de afaceri care au magazine mici in Pitești și i-ar fi atras atenția să nu mai aprobe construirea de supermarketuri și hipermarketuri în municipiu pentru că le distrug afacerile. O parte dintre colegii din Consiliu Local i-au explicat lui Coteț că totuși trebuie să respecte legea și că nu pot interzice construirea unor astfel de magazine dacă acestea respectă legea și toate cerințele impuse doar că l-au sunat pe el niște prieteni sau cetățeni.

„As vrea totuși să trag un semnal de alarmă pe aceste PUZ-uri pe care le aprobăm în cazul centrelor comerciale, să acordăm o mai mare atenție în cazul aprobării acestora pentru că din ce în ce mai mulți cetățeni care au businessuri mici locale sunt afectați de aceste centre comerciale care efectiv ne-au cam împânzit în mai toate cartierele.”

Notărița Ana Stan îi explică colegului ei de Consiliu Local și de partid că ei sunt acolo să respecte legea nu să facă politică: „Discursul populist excede competențele Consiliului Local. Consiliul Local trebuie să analizeze din punct de vedere al legalității si al oportunității acest proiect. Pe oportunitate se poate discuta mult dar nu este cadrul legal aici. Consider ca proiectul este și legal și oportun și trebuie supus la vot.”

Mai mult decât atât alți colegi i-au explicat lui Coteț că împotrivirea construirii acestor magazine ar împiedica dezvoltarea municipiului, ar împiedica crearea de locuri de muncă, o piață liberă.

„De populație vorbim despre oportunitate? Oare cei mulți care se duc să cumpere, își aleg de unde cumpără. E simplu! Asta e piață liberă cumpără de unde este mai bine pentru el. Nu putem îngrădi acest lucru.” a punctat un alt consilier.

Intervine și consilierul liberal, Sorin Apostoliceanu care îi atrage atenția Anei Stan că Mihai Coteț poate face politică și în Consiliu Local: „Nu am timp acum să îi citesc doamnei Ana Stan articolul dar în Codul Administrativ se arată foarte clar că fiecare consilier local poate avea discursuri politice în cadrul Consiliului Local, așa că are voie domnul Coteț voie să spună ce dorește.”

Ultimele articole din categoria Administrativ