"Ministra" Justiției și avocatul Radu Perianu ÎNCALCĂ LEGEA!

Autor: Ioana Constantin
Publicat la: 29/05/2024

Culmea tupeului - ca un ministru al Justiției și un avocat să încalce legea sfidând orice prevedere legală din această țară. Liderii PNL Argeș și-au axat campania electorală doar pe atacuri politice, denigrări și tot felul de minciuni pentru a mai câștiga câteva voturi. Nimic constructiv, nimic despre un proiect concret pentru Argeș, pentru argeșeni. Totul despre Mînzînă, Gentea și "dușmanii lor politici". Numai că liberalii pentru a putea face această campanie jignitoare încalcă și legea și nu se sfiesc să o facă punând chiar și codul mandatar pe postări. Oare liberalii își iau și bani de la Autoritatea Electorală Permanentă, adică de la statul român, pentru aceste postări denigratoare? 

Iată ce spune legea: 

art. 65 din legea 208/2015

(1) În campania electorală candidaţii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale sau organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei şi a celorlalte mijloace de informare în masă.  

(5) În campania electorală se interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu ori a mesajelor de incitare la ură şi intoleranţă. În sensul prezentei legi, prin discurs care instigă la ură şi la discriminare se înţelege atât discursul, cât şi mesajele de propagandă electorală care incită, promovează ori justifică ura rasială, xenofobia, antisemitismul, alte forme de ură bazate pe intoleranţă sau orice altă formă de discriminare prevăzută la art. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată.

(6) În campania electorală sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă ori etnică, precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase. 

Legea 334/2006 Art. 28

(1)Cheltuielile aferente campaniilor electorale trebuie să respecte următoarele condiţii:

a)să provină numai din contribuţii ale candidaţilor sau ale formaţiunilor politice;

b)să fie angajate numai cu viza prealabilă a mandatarului financiar competent;

c)să se încadreze în limitele prevăzute de prezenta lege;

d)să fie efectuate de competitori electorali numai pentru promovarea candidaţilor şi a programelor electorale proprii.

Iată ce spune Biroul Electoral Central 

"Biroul Electoral Central recomandă, cu fermitate, competitorilor electorali să respecte regulile generale privind desfăşurarea campaniei electorale, să aibă un discurs echilibrat, onest şi constructiv şi să evite denaturarea sau manipularea informaţiilor pentru a preveni răspândirea ştirilor false, a acţiunilor de dezinformare şi a oricăror derapaje de natură să afecteze buna desfăşurare a procesului electoral" 

"Încălcarea normelor legale atrage aplicarea sancţiunilor contravenţionale ori penale, după caz."

Iată și postările făcute de liberali. Obsedați de Mînzînă și Gentea, liberalii și-au făcut strategia de campanie doar cu numele celor doi. 

Ultimele articole din categoria Dezvăluiri