Primarul Cristian Gentea, mesaj special cu prilejul Zilei Naţionale

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 01/12/2022

Primarul Cristian Gentea a transmis un mesaj special cu prilejul Zilei Naţionale a României. Edilul a fost prezent la parada din centrul Piteştiului şi a transmis un mesaj adresat tuturor românilor. 

"1 Decembrie 1918 ne-a adus – nouă, românilor - îndeplinirea idealului național și, cel mai important, recîștigarea demnității într-o Europă care și-a redefinit valorile istorice și culturale.
Sărbătoarea națională ne oferă, anual, prilej de adâncă reflecție la semnificația actului istoric al unirii, unire dorită de românii din jurul Carpaților de sute de ani pentru a ne împlini destinul: să fim o națiune independentă!
România a făcut progrese semnificative și este, astăzi, partener egal celorlalte state ale Uniunii Europene sau în cadrul organizațiilor economice și militare internaționale, partener de încredere cu rol strategic în noul context geopolitic.
Îi îndemn pe toți compatrioții mei ca, oriunde ne-am afla, în țara noastră sau în afara granițelor ei, să ne respectăm și să ne promovăm identitatea și unicitatea, să ne păstrăm determinarea și puterea de a crede în proiectul nostru național!
La mulţi ani, România! 
La mulţi ani românilor din țară și de pretutindeni!", a transmis primarul Cristian Gentea. 

Ultimele articole din categoria Actualitate