Primarul Cristian Gentea, vești excelente pentru tinerele familii din Pitești

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 15/05/2024

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Familiei, iar primarul Cristian Gentea vine cu vești excelente pentru tinerele familii din Pitești. 

"Pentru că astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Familiei, îmi propun să marchez acest moment cu vești cu adevărat bune pentru tinerele familii din Pitești!

În campania trecută, când candidam pentru primul meu mandat, una din cinci probleme pe care mi le ridicau piteștenii viza locurile insuficiente în creşele din oraș. 

Am preluat Primăria cu un deficit semnificativ. În anul școlar 2023-2024, nu au putut fi onorate aproximativ 200 de solicitări. A fost necesară o mobilizare exemplară şi tratarea acestui subiect ca fiind de importanţă majoră. 

Astăzi, pot spune împăcat, că misiunea pe această temă este îndeplinită.

‼️ 3 noi creşe se construiesc în Piteşti

» Acestea vor genera 150 de locuri noi pentru copilaşii care rămâneau pe dinafară

» Alte 60 au fost create prin modernizarea a 3 dintre creșele existente. 

‼️ Cu aceste 210 locuri, am acoperit deficitul! 

✅️ Creşă nouă, cu 40 de locuri în Găvana

Se ridică deja, la complexul Albina. În septembrie, vom avea cele 40 de locuri pentru copii, într-o clădire nouă, modernă, adaptată nevoilor!

✅️ Creşă nouă, cu 70 de locuri în Exerciţiu

Se ridică în curtea Colegiului ”Maria Teiuleanu” şi va avea 7 grupe, acoperind deficitul familiilor din zonele Negru Vodă, Centru, Exercițiu şi Banat. 

✅️ Creşă nouă, cu 40 de locuri în Prundu

Urmează să fie construită în zona Colegiului Tehnic ”Costin D. Nenițescu” şi este concepută pentru 4 grupe. Proiectul ei a fost deja aprobat la finanțare, în cadrul PNRR, având o valoare de 2,38 milioane de euro

Toate cele trei creșe vor avea doar parter, iar terenul va fi amenajat cu spații verzi și locuri de joacă. În componența lor există dormitoare pentru fiecare grupă, camere de joacă, vestiare, grupuri sanitare și spații administrative. Clădirile vor fi prevăzute cu panouri fotovoltaice, panouri solare şi pompe de căldură, având un concept ZEB (near - Zero Energy Building).

✅️ Reabilitări şi extinderi la alte 3 creşe

» O investiţie, tot din fonduri PNRR, care ne permite creşterea numărului de locuri, dar şi modernizarea radicală a clădirii vizează Creşa Smeurei.

Aceasta beneficiază de un buget de aproape 360.000 de euro, bani nerambursabili, pentru o renovare energetică amplă, pentru modernizare, dar şi pentru extinderea capacităţii actuale cu încă 20 de locuri. 

» Alţi aproximativ 385.000 de euro, de asemenea fonduri PNRR, urmează să vină la Creșa nr. 9 din Popa Șapcă, tot pentru reabilitare  energetică. 

Modernizarea  ei generează alte 20 de locuri noi pentru copilaşii din zonă.

» Aceste noi investiții vin după ce, în anul școlar trecut, au fost înființate încă 20 noi locuri în cartierul Prundu, în incinta Şcolii Gimnaziale ”Tudor Arghezi”. 

Mulțumesc pentru încredere! 

Suntem o forță împreună!", transmite primarul Cristian Gentea. 

Ultimele articole din categoria Actualitate