Primarul Gentea, investiții uriașe în infrastructura rutieră!

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 24/04/2024

Pentru primarul Cristian Gentea, investițiile în infrastructura rutieră au reprezentat o prioritate.

"Prin obținerea de finanțări în cadrul unor proiecte naționale, prin demersuri insistente la autoritățile guvernamentale sau prin parteneriate solide cu mediul privat, am reușit să transformăm în realitate investiții majore de infrastructură urbană, fiecare dintre ele având un rol important în degrevarea traficului penru toate tipurile de participanți și în sprijinirea companiilor private care operează în zonele de impact.

✅️ Se reface total Podul de peste Pârâul Bascov

Se lucrează la foc continuu pentru o investiţie majoră de infrastructură, investiţie pe care o realizăm cu fonduri obţinute în cadrul Programului "Anghel Saligny”, finanţat de MDLPA.

Este vorba despre reabilitarea podului de pe strada Depozitelor, peste Pârâul Bascov, o lucrare care era mai mult decât necesară pentru a creşte siguranţa participanţilor la trafic, inclusiv a pietonilor care traversează zona.  

Podul vechi  a fost construit în 1980 şi, de la momentul construcţiei, acesta nu a fost supus niciodată unor lucrări majore de reabilitare.

Acum, mai mult ca niciodată, acestea erau o prioritate în contextul în care zona respectivă deserveşte un număr tot mai mare de societăţi comerciale şi reprezintă o cale de acces uzitată dinspre Piteşti către Bascov, Budeasa şi alte localităţi limitrofe, iar gradul de deteriorare a vechiului pod creştea de la zi la zi. 

2.524.194 de euro este suma pe care am obţinut-o prin "Anghel Saligny” pentru finanţarea acestei lucrări care este realizată de una dintre cele mai mari companii de profil (Porr Construct) şi înaintează într-un ritm foarte bun.

✅️ A fost automatizată bariera de pe Strada Lânăriei

Anul 2022 ne-a adus - după o aşteptare infinită şi după nenumărate demersuri ale administraţiei locale la Ministerul Transporturilor – modernizarea barierei din Prundu, de pe strada Lânăriei, una dintre sursele majore de blocaj rutier în partea de sud a Piteştiului.

Acum, barierele sunt acţionate automat cu ajutorul senzorilor amplasaţi pe calea ferată. Acestea se coboară în momentul în care trenul este la o distanță de 1 km de trecerea la nivel şi se ridică imediat după trecerea ultimului vagon.

O problemă de infrastructură urbană veche a fost astfel rezolvată!

✅️ Pasarelă de 8 milioane de euro pentru degrevarea traficului din Piteşti

A fost o bucurie să sprijinim, ca administrație, demersurile investitorului Prime Kapital de a construi în Pitești cel mai mare mall din regiune, infuzând în economia locală peste 100.000.000 de euro. 

Realizarea nu venit însă doar din construcția unui obiectiv major în industria de retail, generator de venituri publice și de locuri de muncă, ci şi dintr-un parteneriat mai mult decât fructuos pentru comunitatea piteșteană. 

Acest parteneriat s-a materializat, în data de 18 aprilie 2024, în darea în funcțiune a unei noi pasarele (auto și pietonală) care leagă Bulevardul Republicii de Tudor Vladimirescu. 8 milioane de euro este costul acestei investiții pe care Prime Kapital a realizat-o și a dat-o mai departe Piteștiului, contribuind, astfel, considerabil la un obiectiv de infrastructură menit să degreveze traficul în zonă și să asigure acces rapid între două artere urbane mari.

Mulțumesc pentru încredere! 

Suntem o forță împreună!", transmite primarul Cristian Gentea. 

Ultimele articole din categoria Actualitate