Rușinică! Alina Gorghiu LACUNE MARI juridice! Este avocat!

Autor: Ioana Constantin
Publicat la: 05/10/2022

Scandalul în care este implicat deputatul Aurel Bălășoiu este unul extrem de sensibil. Au apărut în presă imagini în care acesta apare dezbrăcat lângă un alt bărbat. Și aici se poate discuta din două puncte de vedere, unul moral și altul penal. Despre cel moral fiecare va comenta, judeca după cum crede, este viața privată a fiecăruia și legea nu interzice relațiile sexuale între două persoane de același sex dar despre cel penal însă putem comenta dacă avem ce. Nu vorbim despre legalitatea imaginilor, despre cum s-au făcut filmările, pozele sau înregistrările pentru că asta este treaba procurorilor și știm foarte bine că este o ilegalitate. S-a dovedit însă că cel care era în poze alături de Aurel Bălășoiu nu este minor, așa cum s-a scris inițial. Chiar cel care dăduse informațiile la presă a recunoscut că tânărul nu era minor. Cu toate acestea imediat cum au fost sesizați de aceste suspiciuni, la doar câteva minute, PSD a votat în unanimitate excluderea lui Aurel Bălășoiu din partid nu neapărat pentru suspiciunile privind încălcarea legii ci și din considerente morale. 


Ce este însă surprinzător este cum unii politicieni încearcă să-și facă imagine pe acest subiect și merg chiar pe o dezinformare intenționată, probabil pentru a mai căpăta ceva notorietate. Senatorul de Timiș Alina Gorghiu, șefa PNL Argeș, avocat de meserie, sau de ocazie, că altfel nu ne putem explica declarația sa total halucinantă în care îl acuză pe deputat  de viol chiar înaintea justiției. Ori nu știe carte, ori face "pe proasta" ca să-i fie mai ușor să dezinformeze.


S-a declarat extrem de revoltată de ce s-a întâmplat și l-a acuzat pe Aurel Bălășoiu de viol. Vrem să credem că n-a fost și ea prezentă cu Bălășoiu de știe ce s-a întâmplat și vrem să credem că diplomele de la Facultatea de Drept au fost luate pe știință de carte. Dacă ne uitam pe declarațiile ei avem mari dubii că a absolvit o Facultate de Științe Juridice și este și avovcat. Alina Gorghiu nu a auzit nici de prezumția de nevinovăție, nici de ce înseamnă „urmărirea penală în rem”. Este penibil pentru  un om care bifat în CV o Facultate de Științe Juridice și este și avocat să nu știe niște noțiuni juridice elementare.


Dacă vom face o plângere la Parchet și o vom acuza pe Alina Gorghiu că a violat minori, procurorii vor deschide un dosar de cercetare penală pentru faptă ceea ce înseamnă că Alina Gorghiu a violat minori, asta se întelege din declarația șefei PNL Argeș și din cunoștințele ei juridice.


De unde știe Alina Gorghiu că Aurel Bălășoiu a violat și de ce oamenii legii îl lasă în libertate?! Ne întrebam și noi! Iată comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în care se arată că procurorii s-au sesizat în urma informațiilor apărute în presă și în urma unei plângeri făcute (n.r. de către preotul care apoi a recunoscut că tânărul nu era minor):


”Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României.


Totodată, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost deschis un al doilea dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol prev. de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiași persoane.


Menționăm că în ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.


Iată și declarațiile avocatului Alina Gorghiu, senator de Timiș și șefă a PNL Argeș:


„Știrea despre fostul primar și actual deputat PSD șochează.


Nimeni nu își poate imagina că România are un parlamentar cercetat  penal pentru viol și, totuși, așa stau lucrurile. 


Vorbim de o infracțiune oribilă. Violul înseamnă dezumanizare.


Nu avem voie să tăcem. E nevoie de reacție fermă la cel mai înalt nivel!


Vorbim de o infracțiune oribilă. Și, cu toate acestea, e o tăcere prea mare, pe un subiect atât de grav, în spațiul public.


Reacția mea nu are legătură cu politica, nici nu morala creștină, ci cu revolta față de unul dintre cele mai oribile lucruri pe care un om le poate face!


Orice om are dreptul sa facă ce vrea în intimitate, inclusiv oamenii politici. Însă aici este o altă situație și nimeni nu are voie să tacă.


Reacția celui acuzat de a cere concediu de odihnă este plină de cinism.


Dacă deputatul nu vrea să își dea demisia, voi iniția o petiție, voi strânge semnături! La asemenea acuzație, aștepți decizia procurorilor din afara Parlamentului, nu de pe băncile Parlamentului.”

Ultimele articole din categoria Dezvăluiri