S-au disputat finalele la fotbal şi baschet în cadrul Cupei Liceelor 'Viitorii campioni'

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 08/12/2022

Cea mai importantă întrecere sportivă a elevilor, Cupa Liceelor “Viitorii Campioni”, și-a desemnat câștigătorii la baschet și la fotbal! Finalele care au adus față în față cele mai bune echipe argeșene au fost mai disputate ca niciodată. De altfel, aceste competiții sportive între licee au adus și foarte mulți suporteri la Sala Sporturilor din Pitești.

“În spiritul acela olimpic, le-am transmis copiilor că este foarte important să participi. Sigur, pentru toți copiii este un eveniment. Retrăiesc momentele copilăriei mele când asemenea competiții creau o mare emulație la nivelul instituțiilor de învățământ pe care le reprezentam. Sigur, pot fi critici de pe margine care vor spune că este o copie nefericită a ceea ce a însemnat Daciada. Celor care nu cunosc spiritul acelor competiții ale acelor vremuri le transmit că România a avut mari campioni pe care i-a descoperit această competiție națională. Consiliul Județean Argeș s-a implicat tot timpul la nivelul sportului juvenil. Eforturile noastre se îndreaptă spre acești copii pentru ca și sportul să aibă viitor în România, măcar să fie ce am fost odată” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș. 

“Felicit campionii, dar și toate echipele care s-au înscris în această competiție. Mă bucur că alături de noi se află fostul prefect Emilian Dragnea, pentru că această competiție pe care astăzi o organizăm sub egida C.J. Argeș este o continuare a proiectului pe care l-am început pe vremea când făceam echipă la Prefectura Argeș. Numărul mare de participanți ne-a convins ca de la anul să fie incluse și școlile gimnaziale, ceea ce ar însemna implicarea a peste 3.000 de elevi. Sportul înseamnă sănătate, educație și disciplină. Țin să felicit și să mulțumesc partenerilor noștri, dar și Serviciului de Ambulanță Argeș și Inspectoratului Județean de Jandarmi” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte C.J. Argeș. 

Cu riscul să mă repet, reiterez rugămintea de a susține toții copiii în a practica sport, în a face mișcare și a da atenție formării unor obiceiuri sănătoase în acest sens. Trebuie să privim realist și să formăm copiii pentru viață, pentru aer liber, activitate fizică, nu să îi cocoloșim excesiv și să își umple timpul cu ochii în tablete, telefoane, console sau alte asemenea. Viața reală înseamnă mișcare reală, nu avataruri, iar copiii noștri au nevoie să crească ancorați în realitate” – Dumitru Tudosoiu, inspector general școlar ISJ Argeș.

Consiliul Județean Argeș a oferit finaliștilor, pe lângă cupe și diplome, și echipamente sportive, treninguri și tricouri. De altfel, toate echipele care au participat la Cupa Liceelor “Viitorii Campioni” au primit mingi de fotbal, baschet, handbal și volei.   

Miercuri, la feminin, la baschet, s-a impus Colegiul Național “I.C. Brătianu” Pitești care s-a impus în fața echipei Colegiului Național “Alexandru Odobescu” Pitești.   

 La băieți, L.P.S. “Viitorul” Pitești a câștigat în fața Colegiului Național “I.C. Brătianu” Pitești.   

 La fotbal feminin, Liceul Teoretic „Ion Barbu” Pitești a învins echipa Liceului Tehnologic „Constantin Dobrescu” Curtea de Argeș.   

La băieți, L.P.S. „Viitorul” Pitești s-a impus în fața echipei Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.   

Cupa Liceelor Viitorii Campioni” este organizată de Consiliul Județean Argeș în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Primăriile din Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung, Mioveni, Topoloveni, Ștefănești, Costești, Direcția Județeană de Sport Argeș, Asociația Județeană „Sportul pentru Toți”, Asociația Județeană de Fotbal Argeș, Asociația Județeană de Handbal Argeș, Asociația Județeană de Baschet Argeș, Asociația Județeană de Volei Argeș.   

 Următoarele confruntări finale, feminin și masculin la handbal și volei, vor avea loc vineri, 09.12.2022, de la ora 10.30, la Sala Sporturilor Mioveni:   

 Handbal fete:  

LPS „Viitorul”Pitești – Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni  

 Handbal băieți:  

C.N. „Zinca Golescu” Pitești – Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni  

 Volei fete:  

LPS „Viitorul” Pitești – Liceul Teoretic„Iulia Zamfirescu” Mioveni  

 Volei băieți:  

C.N. „Dinicu Golescu” Câmpulung – C.N. „I.C. Brătianu” Pitești  Ultimele articole din categoria Administrativ