Simona Bucura Oprescu: 'E gata prima parte din Autostrada Piteşti-Sibiu'

Autor: Costin Popescu
Publicat la: 15/12/2022

Deputatu PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu transmite că astăzi a fost dat în folosinţă primul tronson al Autostrăzii Piteşti-Sibiu. 

“E gata prima parte din Autostrada Pitești - Sibiu!

Astăzi a fost dat în folosință primul tronson din Autostrada Piteşti – Sibiu care va asigura legătura dintre Uniunea Europeană și Orient pe Coridorul 4 Paneuropean.

Acest tronson cuprinde multe lucrări ample de infrastructură, respectiv un viaduct de peste 600 de metri lungime, 27 de poduri și 27 de podețe, două noduri rutiere, un centru de întreținere și două spații de servicii.

Așa cum s-a angajat la începutul mandatului, Ministrul PSD al Transporturilor Sorin Grindeanu a reușit în acest an să încheie contractele de proiectare și execuție pe toate celelalte tronsoane ale Autostrăzii Pitești - Sibiu.

Iată care este situația în acest moment:

Secțiunea 1 (Sibiu - Boița) - A fost dată în folosință astăzi;

Secțiunea 2 (Boiţa – Cornetu) - În luna februarie a fost semnat contractul. Tronsonul va cuprinde 7 tuneluri;

Secțiunea 3 (Cornetu – Tigveni) - În luna mai a fost selectat constructorul, iar pe 1 august a semnat contractul;

Secțiunea 4 (Tigveni - Curtea de Argeş) - Pe 15 noiembrie a fost semnat contractul cu constructorul;

Secțiunea 5 (Curtea de Argeș - Pitești) - Este deja în lucru (stadiul lucrărilor este de 24,4%). Va mai fi realizată și o legătură de 23 km între autostradă (zona Tigveni – Argeş) şi municipiul Râmnicu Vâlcea”, transmite deputatul PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu.


Ultimele articole din categoria Politic